Forum » Pomoč in nasveti » Med Memtestom86 sistem zmrzne - plošča ali RAM?
Med Memtestom86 sistem zmrzne - plošča ali RAM?
gofra ::
Lp,
Pri povišanem FSBju (220) mi med zagonom oz. delovanjem testa Memtest86 sistem zmrzne. Običajno pride čez prvih par testov nato pa naključno zmrzne okrog 4ga ali 5ga, morda 6ga...
Ponavadi mi je programček javil kak error ali dva in mi dal vedeti, da sem RAMu dal previsok takt pri obstoječih frekvencah in sem takoj vedel, da gre za spomin. Zdaj pa kot pravim, ni napak - le zmrzal :P, in zato sumim matično...
Skozi ploščo (glej podpis) že teče 1.8V namesto privzetih 1.6 V a sat oba, tako NB kot SB precej mlačna (zrak). Bi z dvigom na 2.0 V kaj poškodoval ali si to lahko mirno privoščim?
ali se morda motim in gre vendarle za RAM?
Hvala za odgovore!
Pri povišanem FSBju (220) mi med zagonom oz. delovanjem testa Memtest86 sistem zmrzne. Običajno pride čez prvih par testov nato pa naključno zmrzne okrog 4ga ali 5ga, morda 6ga...
Ponavadi mi je programček javil kak error ali dva in mi dal vedeti, da sem RAMu dal previsok takt pri obstoječih frekvencah in sem takoj vedel, da gre za spomin. Zdaj pa kot pravim, ni napak - le zmrzal :P, in zato sumim matično...
Skozi ploščo (glej podpis) že teče 1.8V namesto privzetih 1.6 V a sat oba, tako NB kot SB precej mlačna (zrak). Bi z dvigom na 2.0 V kaj poškodoval ali si to lahko mirno privoščim?
ali se morda motim in gre vendarle za RAM?
Hvala za odgovore!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 5795 (5256) | CyberAD |
» | Problem pri instalaciji win xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1351 (1238) | R33D3M33R |
» | Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 2230 (1809) | teddy81 |
» | Računalnik mi vse pogosteje zmrzuje kje so vzroki?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1493 (1290) | nokia6310 |
» | samorebootanje računalaOddelek: Pomoč in nasveti | 907 (783) | azeed |