Forum » Hlajenje in modifikacije » Thermaltake Tower 112
Thermaltake Tower 112
pblaz ::
Thermaltake
kako se kaj obnese ta hladilnik proti naprimer kakšnemu Thermalrightu? na ploščo se ga pritrdi z vijaki, ali ni pretežek, če je v stoječem ohišju, ali gre na NF7S ploščo ter ali gre v ohišje Antec Sonata?
lp
kako se kaj obnese ta hladilnik proti naprimer kakšnemu Thermalrightu? na ploščo se ga pritrdi z vijaki, ali ni pretežek, če je v stoječem ohišju, ali gre na NF7S ploščo ter ali gre v ohišje Antec Sonata?
lp
matvoz ::
si si potem nabavil ta hladilnik?
jaz ze imam vse pripravljeno..
moram na kaj prav posebej paziti pri vgradnji?
lp
jaz ze imam vse pripravljeno..
moram na kaj prav posebej paziti pri vgradnji?
lp
eDDi ::
hja, odvisno kdaj je pretežek... sem ga montiral na dveh compih in pri obeh je še plata cela.
eden izmed dveh je bil v ohišju antec sonata.
gre na vsako ploščo, ki ima luknje.
eden izmed dveh je bil v ohišju antec sonata.
gre na vsako ploščo, ki ima luknje.
Groovy ::
Kako se obnese?
Je vreden denarja, "teže" in ostalih problemov...?
Mow, kak cooler si mel prej, pa kaka je tazlika v temp proca?
Je vreden denarja, "teže" in ostalih problemov...?
Mow, kak cooler si mel prej, pa kaka je tazlika v temp proca?
I am the captain of my soul
jaz sem sel iz celerona 1.7 direkt na amd 2.4 mobile..
prej sem imel box verzijo nenavito in nasploh pac as is..
sedaj pa zaenkrat tece proc na 2200MHz @ 1.75V
imam konstantnih 40°
primerjati ne morem z nicemer, ker sem pac vse delal na novo.
teza je res huda, samo ce dovolj dobro pritrdis vse, skoraj ne bi smelo biti problemov. za vsak slucaj sem tudi dodal bakreno zascitno ploscico med proc in cooler..
kaksni so pa lahko ostali problemi?
lp
prej sem imel box verzijo nenavito in nasploh pac as is..
sedaj pa zaenkrat tece proc na 2200MHz @ 1.75V
imam konstantnih 40°
primerjati ne morem z nicemer, ker sem pac vse delal na novo.
teza je res huda, samo ce dovolj dobro pritrdis vse, skoraj ne bi smelo biti problemov. za vsak slucaj sem tudi dodal bakreno zascitno ploscico med proc in cooler..
kaksni so pa lahko ostali problemi?
lp
K0K0 ::
Jest sm ga glih dons namontiru pa je kr ql. Prej sm mov zalmana 6000 cu na 7v pa so ble temperature tam 51-54 sedaj pa mam in isti zalman 92mm vent na 5v in mam 43-47°c s tem da ni glih najboš prevetren ker mu na vrh napajalnik pokriva 50% reber no ja tko 1cm je vmes. Aja cpu je nenavit xp2000 (palomino). Slaba stran je da sedaj bolj slišim brenčanje napajalnika (kaj bi to blo ni vent?) kar mi gre še bol na živce.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
imam enga 80mm.. ostalo pa prepuscam coolermasterju na zadnji strani kiste.
treba nabaviti kak boljsi napajalnik, da mi odblokira pretok zraka..
treba nabaviti kak boljsi napajalnik, da mi odblokira pretok zraka..
pitagora ::
jaz si tudi zelim tega pa me zanima za plato P5P800, LGA775 podnozje intel 3.0 GHz
kako namontirat, sedaj imam on hladilnik, ki sem ga dobil zraven procesorja pa sem ga dal na tisto plastiko gor, ta tower pa vidim da ima neke podstavke ki gredo na plato samo jaz pa nimam prostora na plati za te podstavke imam samo luknje za plasticni del in potem pride na to plastiko gor hladilnik.
lp
pit
kako namontirat, sedaj imam on hladilnik, ki sem ga dobil zraven procesorja pa sem ga dal na tisto plastiko gor, ta tower pa vidim da ima neke podstavke ki gredo na plato samo jaz pa nimam prostora na plati za te podstavke imam samo luknje za plasticni del in potem pride na to plastiko gor hladilnik.
lp
pit
lp pitagora
zraven tega towerja dobis cuda dodatkov.. eden bi se moral prilegati na tiste luknje..
nisi dobil zraven knjizice z navodili?
lp
nisi dobil zraven knjizice z navodili?
lp
Racunalnik ::
Zanmima me ce je ta hladilnik boljsi od Zalmana CNPS7700-Cu?
Ker zgleda hujsi pa se paten odvajanja toplote z ventom mi je bolj vsec ker je usmerjen na zadnjo stran kompša tm k je ze narejena luknja in je pomoje bolj ucinkovito kot zalman k piha iz procesorja na plato in po celem pcju,ampak zalmanj je drazji za kar 3 jurje tako da me zanima kater je boljsi?
Ker zgleda hujsi pa se paten odvajanja toplote z ventom mi je bolj vsec ker je usmerjen na zadnjo stran kompša tm k je ze narejena luknja in je pomoje bolj ucinkovito kot zalman k piha iz procesorja na plato in po celem pcju,ampak zalmanj je drazji za kar 3 jurje tako da me zanima kater je boljsi?
razliko med tema dvema hladilnikoma ne poznam, ker se nisem imel kaksnih izkusenj s CNPS7700-Cu..
drugace pa tower ni usmerjen proti zadnji stranici pcja, ampak je okvir speljan vertikalno.. tako da ti 3/4 gre direkt pod napajalnik..
lp
drugace pa tower ni usmerjen proti zadnji stranici pcja, ampak je okvir speljan vertikalno.. tako da ti 3/4 gre direkt pod napajalnik..
lp
Racunalnik ::
Cudno se mi zdi da je zalman za 3ksit drazji od tega towerja 112,zanimivo je pa glih to da je ta tower lepo usmerjen v napajalnik in zrak lepo ven vlece,medtem ko ta zalman spet vse skupaj razpihava po pcju.
Kolk ma pa ta tower kej dbjev in na kolkih obratih dela?
Za towerja pise UP TO 3400 amd 64,moj je pa 3500.Za zalmana pa nijkjer ne najdem do kolk mocen proc lahko das gor.
Kolk ma pa ta tower kej dbjev in na kolkih obratih dela?
Za towerja pise UP TO 3400 amd 64,moj je pa 3500.Za zalmana pa nijkjer ne najdem do kolk mocen proc lahko das gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racunalnik ()
tower kot tak je cisto tih :-)
potem pa lahko das gor kak vent.. imas pa moznost dodati na vsaki strani 80 ali 90 mm vente..
ne vem, zakaj ne bi smel dati na 3500.. hladi dokaj dobro..
lp
potem pa lahko das gor kak vent.. imas pa moznost dodati na vsaki strani 80 ali 90 mm vente..
ne vem, zakaj ne bi smel dati na 3500.. hladi dokaj dobro..
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zalman ali Thermaltake?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1534 (1303) | Kato |
» | Haldilnik za Athlon 64 3500+Oddelek: Kaj kupiti | 884 (824) | fakinx |
» | Tisji PCOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3376 (2454) | snela |
» | Pomoč in nasveti z modomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1299 (1126) | timj010 |
» | novi TT hladilniki?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2044 (1486) | Kaufmann |