» »

Antiglare nanos uničen

Antiglare nanos uničen

VASkO ::

Stvar je ta, da se je na mojem 7 let starem monitorju Iiyama VM410pro 17" ta nanos odluscil med ciscenjem le tega an enem mestu sredi ekrana, velikost 1x1cm. uporabljal sem cistilo za tv-ekrane in monitorje, vendar zgleda, da je pac prevec agresivno pa so po 7 letih posledice taksne kot so. pred poletjem si novega monitorja ne mislim in tudi ne morem privoscit. monitorja ne bi vstran metal pa me zanima kaksne so moznosti:

1. razstavil sem ga pa je videt, da je to flat steklo nekak pritrjeno na CRT, ki ima pa svoje steklo. bi se ga dalo zamenjat? za kaksno ceno?
2. odluscim celotni antiglare sloj, s cim najbolje to gre najbolje? probal sem alkohol, aceton in cistilo za steklene kuhalne plosce pa z nobenim ne gre zlahka. kaj naj uporabim, mogoce cistilni bencin?

ce je kdo bolj pameten kot jaz pa na dan z besedo. sem malo googlal okoli pa pise, da se pri tem nanosu ne smejo uporabljati cistila z amoniakom. katero cistilo ga vsebuje?

EDIT: ravno sem sprobal z novo gobico za posodo, z grobo stranjo in cistilom za kuhalne plosce (ALIO) in je piece of cake to dol spravit. le razdreti bom ga moral se enkrat, da robove fajn spucam (samo za info, ce bo kdo kdaj kaj podobnega delal)
  • spremenil: VASkO ()

Tomay ::

Za deset jurjev dobiš solindo rabljeno 17". Glede tega nanosa pa bi bilo bolje če bi pustil kot je bilo. Pri nekaterih monitorjih je ta nanos na neki foliji, ki se jo da odstranit.
Voodoo 4Ever

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomay ()

VASkO ::

ja to sem sedaj videl, ko sem se enkrat monitor razdrl in sem odlepil tole folijo s stekla. bom povprasal na servisu, ce se dobi taksna folija za monitor in koliko kosta (al pa ce mogoce tukaj ve?)...

pustiti kot je bilo pa nisem mogel, ker je bilo kot da bi bil na sredini monitorja en velik pljunek gor (antiglare zniza svetlost in tam ko ga niblo je bilo kot nek svetli zmazek). so pa barve dejansko lepse brez tega nanosa.

VASkO ::

je pa zdaj slika bolj ostra, kot je bila s tisto folijo, bela barva je tudi odlicna, prej je bilo vse nekam v odtenkih modre - sem lahko primerjal, ko je bila polovica spucana, polovica pa se ne. fajn da se je to zgodilo :)

edino smesno je, ko je ekran vgasnjen, je skoraj svetlo siv (varka), crno pa prikazuje enako dobro kot prej, le svetit ne sme nic direkt vanj (itak mam sobo zatemnjeno ko kaj delam)

tiborrr ::

Hehe, vaso, bos mel enega Sonyja E500 multiscan (21", trinitron, 1280x1024@100Hz)? 40 jurjev via roka? >:D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maska za potapljanje

Oddelek: Šport
317833 (6221) T-Back
»

Izdelava steklene kuhinjske obloge? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220410 (5842) Invictus
»

S čim očistiti zaslon prenosnika/monitorja?

Oddelek: Zvok in slika
426212 (5330) petrca
»

Stara "greznica" postane hranilnik deževnice, a vode ne drži. Kako rešiti problem?

Oddelek: Loža
1610506 (9924) levaky
»

Kako namažete AS5 na procesor?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191736 (1348) Kr_Edn

Več podobnih tem