» »

ustvarjanje MUSKE ...kakrsn kol nasvet

ustvarjanje MUSKE ...kakrsn kol nasvet

faint ::

LP

tole se bo najbr zdelo smesno
red bi ustvarju musko... techno v stilu johanesa heila pa bi rad to delal na pcju
problem je v tem d ne vem kako se naj se lotim

mislu sm d bi s programu ustvaru zvoke k bi jih pol u drugmu skup v celoto spravu
na ta nacin bi slo sam nisn nasu nobenga programa k bi znau ustvarit zvok iz nic

newem kako se tega lotujejo dji mesalna miza men ne pomaga ker bi rad musko usvaru ne pa zmiksu

musko ideje vse mam u glavi newem pa kako nj to spravim v realnost

kakrsn koli nasvet ideja kar kar kar koli
thx z vse ze naprej
heh

Goodspeed ::

Priklopi si mikrofon pa začni peti,če hočeš muziko ustvarit! :D

Drogač je pa puno teh programov za mixat,traktor je med najbiljšimi :D

mte ::

ključna beseda za iskanje: VST instruments oz. na kratko VSTi. Za tvoje potrebe naj bi bil uporaben program Reason tako za začetek. koristno je da maš še kakšen midi kontroler (tipke!) - čeprav ni nujen pogoj si jaz tega dela brez vsaj osnovne midi klaviaturice ne znam predstavljat.
Boš pa rabil zvočno kartico z nizko latenco ampak zdaj to ni več taka redkost, jih je veliko že integriranih na matično če ne rabiš neke vsaj napol profesionalne kvalitete - mogoče jo že maš.
lp

Myth ::

Jaz ti bom pa danes čez dan svetoval. Ker zdaj verjetno kolega že spi, ko ve veliko o tem. Pa ga nočem budit. Čeprav je možno da dela.

En takšen čist za fun program je Dance eJay... tam že maš bobne, oz. zvoke, pa jih gor mečeš in ustvariš komad. :) Jaz sem z njim recimo naredil 5 dobrih komadov.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Myth ::

Zdaj sn en komad svoj uploadal. Klik. Da slišiš kaj lahko narediš z Dance eJay-em. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

hokuto ::

dance ejay in podobne sestavljanke odsvetujem. Reason je kewl, ker imas vse na enem mestu (cel virtualni studio + uporaben sample library), dobro je optimiziran kar se tice cpu pozresnosti in zelo stabilen. Tudi kvaliteta zvoka je potencialno cisto na nivoju. Ce poznas Heila (dober vzornik btw ;) ), potem bi moral poznati tudi zalozbo Kanzleramt in pa imena kot so Heiko Laux, Alexander Kowalski, Diego in Dennis Desantis (ok ta je se najmanj znan). To omenjam zato, ker so ti stirje clani izdali en album narejen izkljucno v Reasonu, toliko da ti je jasen domet Reasona.

Osebno pa mi je od Reasona se bolj vsec FL Studio, ki ima kar se mene tice najboljsi uporabniski vmesnik. Je toliko enostaven oz. toliko kompleksen kot ti odgovarja v dani situaciji. Enostavne stvari zelo hitro naredis, ko pa hoces it bolj v detajle in uporabit kaksne naprednejse zadeve ima tudi te na voljo. Se ena zelo velika prednost pred Reasonom je, da podpira plugine (DX, DXi, VST, VSTi) kar pomeni, da je zanj na voljo ogromno raznih efektov in synthov (od zelo kvalitetnih in zelo dragih, do freeware variant, ki pa velikokrat cisto nic ne zaostajajo za dragimi), medtem ko si pri Reasonu omejen na ze vgrajene "masine", ki pa so kot receno na nivoju.

Zanimiv zna bit tudi Orion Platinum, ki je v bistvu neka mesanica med Reasonom in FL Studiem. Vmesnik bolj spominja na Reason, podpira pa plugine kot FL Studio.

Potem je tu se Ableton Live, ki je kot ze ime pove namenjen bolj za liveacte, se pa da z njim vseeno marsikaj tudi sproducirat, ceprav bazira bolj na loopih (kar pa ni Heilov stil techna).

Znani programi so se Sony Acid (loop based, imo preokoren in premalo fleksibilen), Cubase (studijski standard, samo ce nimas hardwarea se nima smisla lomit z njim) in se kak, ki pa pravtako ne bi bil najbolj primeren za tvoje potrebe.

Na kratko... poglej si Reason in FL Studio in se odloci, kaj ti bolj ustreza. Z obemi se da delat komade kakrsne hoces ti in z obemi na nivoju za izdajo (vse odvisno od tebe ;) ).
doke!

Myth ::

Saj sem rekel da za čist tako zabavo je Dance eJay. Saj sem dal celo link kaj sem sam skup pričaral v njem. :D Res pa je da če hočeš resno delo, da ne boš mel programa, ki ga z lahkoto obvladajo osnovnošolci.

Hokuto, za tvoje programe prvič slišim. Edino zadnje poznam Acid in Cubase. Ne pozabi omenit WaveLab-a tudi. Samo to so bolj programi za delanje muzike, snemanje, mixanje... pač profi zadevce.

Kasneje še bom pa povedal kaj pravi mojster ki ga poznam. Da boš imel dve mnenji kaj uporabit. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

hokuto ::

Jah Wavelab je cisto drugo, ta je za editiranje zvoka, kar ni ravno nujen program za delat muzko, sploh ce si zacetnik. Primerljiva sta se Sound Forge (moj favorit kar se wav editorjev tice) in pa Adobe Audition (ex Cool Edit).

btw a si mogoce probal pobrat tvoj "komad" s tega linka? ;)
doke!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hokuto ()

zile ::

Save as deluje. komad je pa kr neki :D



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem program

Oddelek: Programska oprema
111519 (1205) bluefish
»

Kater program za delat Hip Hop glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
51961 (1811) Blazzz
»

Glasba - Ustvarjanje

Oddelek: Sedem umetnosti
463039 (2601) tha_man
»

Ejay(play your music loud!)

Oddelek: Zvok in slika
151297 (1055) tec
»

Kakšen dober program za delat hip hop muzko

Oddelek: Programska oprema
121536 (1428) Tr0n

Več podobnih tem