» »

Prenosnik: IBM ali Acer

Prenosnik: IBM ali Acer

castro ::

Kupujem nov prenosnik. Uporaba: vse razen igric. Katerega bi vi izbrali:

tegale: IBM

ali tegale: Acer

LP, Andrej

mtosev ::

IBM če hočeš kvaliteto.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Alec999 ::

Kljub temu. da je Acer firma bl slaba .. saj ucasih je blo tko .. njbrz je se vedno bi izbral Acer med tema dvema.
Firewire in pa WiFi sta lahko zelo uporabna odvisen za kaj bos rabu. Acer ima 1 USB vec v katerega bi jst potisnu BlueTooth adapter. Pa se Acer ma Dual Layer pekac vprasanje kasnga ma IBM?

Pa se IBM ma samo 12 mesecov garancije Acer pa 24 mescov tud to ni slabo vzet na znanje :)

Lp,
Alec999

Tomay ::

Poglej še IBM T serijo T42 ima wlan ...

Sem nabavil T42 za dobrih 1000€ in mi ni žal.
Voodoo 4Ever

nurmaln ::

Od kje ljudem da je Acer slaba firma sicer ne vem, ampak mal priporočam da si ogledajo prodajne razultate prodanih prenosnikov v evropi pa pol razlagajo naprej.:\ Pomoje da najbolj prodajani prenosniki v Evropi glih ne morjo bit tolk slabi kaj?;)

Sicer pa definitivno Acer:
- boljši proc
- mnogo boljša grafika
- 20 GB večji disk
- DVD dvoslojni + in - zapisovalec
- widescreen zaslon
- čitalec kartic
- crystalbrite zaslon
- wireless lan

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

dejvidlj ::

Če si ga kupil na enaa.com, potem nisi zanj dal dobrih 1000 evrov, temveč dobrih 1500 evrov, kar je zelo bistvena razlika:D .
Don`t worry, be happy

Dekinio ::

Pred kakšnim mescom sem si kupil Acer Aspire 1692WLMI in vam povem, da je najboljši nakup kar se tiče kvaliteta/cena.Ima vse živo, velko uporabnega, zelo dober CrystalBrite zaslon, wifi, bluetooth, IR, DVD-RW,zelo dobra grafika, zelo tanek...Jaz kot uporabnik Acer-a ti ga toplo priporočam.Tipkovnica je vredi, touchpad tud, čeprav ga poredko uporabljam.No...to je moj nasvet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dekinio ()

castro ::

Dekinio: ne vem točno kje, vendar sem slišal, da je tipkovnica bolj boga (ti praviš, da je ok), da se zadeva upogiba itd. Lahko poveš kaj več??? TNX

Alec999 ::

castro >> ce mas moznost pol pjt v zivo sprobat prenosnike v HervyNorman

nurmaln >> o Acerju sem govoril iz lastnih izkusenj in sicer iz njihovega desktop end sistema za domaco rabo, glede prenosnikov pa je bila edina slabost, ki me je malo motila da se je prenosnik obcutno grel v desnem spodnjem kotu. Noben drug prenosnik, ki sem ga probal se ni tok grel. Lahko da je to bilo pri samo tisti seriji, ki je za razliko od tega mela AMD procesor not. Drgac je pa ziher price/performance zelo dober nakup.

Lp,
Alec999

Dekinio ::

Ja tipkovnica se res malce upogiba ampak ni sile.Ja razlika je ko prideš iz navadne tipovnice na nootebook-a in se ti zdi kot pena...tak je pri meni ampak se hitro navadiš.Od vsega je tipkovnica pri tem modelu šibki del...ostalo pa same pohvale.

SepoX ::

Glede cena/zmogljivost definitivno Acer.

Poglej še kako je z servisom - Acer uvaža Avtera in so tko, bolj levi kar se popravljanja tiče, za IBM pa niam podatkov.

Drgač pa kaka druga firma, like Gericom - sama kvaliteta je Acer like, majo pa daleč najboljši servis (Anni) in prijazno osebje. Jst sem glih prejšnji teden nabavu Supersonica KN1 (P-M 1,73 1GB DDR2 533, 60 GB Hitachi 7200 8MB, go6600 128 DDR28-O ,15,4 Christal bright,...) - rame sem kupu u Eventusu in disk v Asbisu, pa me je prec 20 jurčkov cenej pršlo.

Tomay ::

Seveda ga nisem kupil na enaa.
Voodoo 4Ever

bobby ::

Sepox: in od kje teb info, da so Avteranci bolj "levi" za servis Acer notesnikov??? a lahko mal podkrepiš tole?

:\
:)) :D
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

nurmaln ::

Po kvaliteti je ena avstrijska garažna firma primerljiva svetovnemu proizvajalcu??? Yeah right...:D

Drugač pa je res, da Acer uvaža avtera, ampak servisa pa oni kot distributer nimajo, tko da verjetno res bolj švoh servisirajo:\ :D
Servis za acer pa ima drugače največje servisno podjetje v Sloveniji Avtenta servis, ki med drugim servisira tudi Samsung, HP, Canon, Epson, BenQ, Printronix, PCX, Fujitsu Siemens, Ricoh, Axis, Genius, Teac, WD...........................
Pomoje da kej malga pa že znajo pošraufat kaj?:D

.
.
.
A gre še komu počasi na živce ker folk na veliko razlaga o stvareh o katerih nima prav dosti pojma?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

mitjaje ::

Osebno bi ti odsvetoval nakup IBM R51. Razlogi: Zunanje ohišje pri serijah R je tako šfoh skup narejeno, da vse škripa in se upogiba. Najverjetneje plastika ne bo počila, ampak je zelo moteče. Res da ima IBM dosti boljše tipkovnice kot Acer, a za ta denar tu ni primerjave. Acer prekosi IBM v vseh pogledih. Razen v imenu ne. Če pa ti ni težko dati 40k sit več, pa mogoče res poglej po seriji t42 IBM. To pa je daleč pred vsemi. Zadeva je res huda in delana na popolnoma profesionalni ravni. Drugače pa ti priporočam Acer, ki ima tudi malo večjo resolucijo 1280x800, ki je napram 1024x768 kar opazna. Mogoče če boš kakšen film pogledal toliko boljše.


ps: t42 ima v osnovi 3 leta garancije, kar ti vse pove. R serija pa 1 leto, mislim da brez možnosti dokupa garancije!!
www.ultrasplet.net

Dekinio ::

SepoX - kak lahko rečeš, da je Gericom ista kvaliteta kot Acer?Daj no ne mej tako bolanih...

SepoX ::

Ja a ni Avtenta in Avtera v isti bajti? Mam od par prodajalcev info, da traja včasih servis kr dolgo, pa še tečni da so. Ko sm hotu mal prilagajat Acerja jim spet ni blo prov, tako da zdej ne vem, kaj vi hočete.

Jst sem samo povedal, da kar se glede poprodajnih storitev tiče je Anni, ki ma Gericom pač boljši. Prijazni so pa tut za Dell pri FMC-ju.

Ne gledam jst samo na to a je znamka globalna. To še ne pomen, da je v naši Sloveniji vse pošlihtano.

nurmaln ::

Ja če se ne motim je v isti bajti tud Volja in še kar nekaj drugih firm, pa tud oni ne bojo hotl šraufat prenosnikov.
Drugač je pa treba razumet da pri večjih znamkah običajno lahko kupiš prenosnike takšne kot so v ponudbu (mogoče dogradiš še RAM) ne moreš pa se zmišljevat tako kot pri lokalnih sestavljalcih da bi mel pa tole grafično, pa takle disk pa tko naprej. In prav je tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

boštjan ::

grafe itak ne moreš zamenjat,disk pa bi ti prezproblema lahko,tudi optično enoto.tako,da tista trgovina ki noče zamenjat,al so leni in si mislijo,da so edini,ki prodajajo notebooke.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

urosv ::

Definitivno ti priporočam nakup Acerja, saj se kvalitetno Gericom ali kak NONAME brand ne more primerjati z njim. O tem koliko je kdo tečen na Avtenti Servis sicer prepuščam posamezniku, je pa dejstvo da ti SEPOX ne moreš o tem govoriti, če ne poznaš zaposlenih, in če še sploh nikoli nisi bil tam.

SepoX

1. Servis za Acer zna res potrajati okrog 14 dni, zakaj? Vsi rezervni deli se naročajo iz tujine, Avtenta Servis pri tem deluje le kot serviser z zunanjim skladiščem, dobava pa je odvisna od zaloge pri Acerju - pojasnil serviser. Ampak iz izkušenj povem, da sem dobil notesnik nazaj kot nov, brez praske pa še delujoč - zamenjana plata.

2. Ne poznam Brand znamke notesnikov (HP, IBM, ACER , FUJITSU SIEMENS...) pri kateri si lahko pri določenem modelu izbiraš komponente, razen dodajanja rama v trgovini kjer ga boš kupil - to lahko delaš pri kakem NONAME.

3. Glede na to da preferiraš Gericom in Anni in Dell in FMC mislim da bi bilo prav da se tut drugje SAM prepričaš kako je - mogoče boš presenečen, vsaj mislim pa da bi že morali prebolet to bolezen - rekla kazala...

4. Avtera je podjetje ki se ukvarja samo z VELEPRODAJO, tako da posameznik tam ne more kupiti nič, je pa res da je v isti hiši še drugo podjetje ki se ukvarja z servisom - Avtenta Servis - samo pa je popolnoma ločeno podjetje.

NURMALN: Vsem gre tak folk na živce, verjemi, nasploh pa meče slabo luč na ta odličen forum, ampak dejstvo je, da če bi bila Avtenta Servis tako slaba, in bi bili prodajalci in serviserji tako neprijazni - zakaj potem tako izredno hitro rastejo in uživajo med podjetji in posamezniki tak ugled? Jaz pri sebi vem zakaj, sam sem namreč tja dal svojega TravelMatea 2304.

Kakorkoli, odločitev je na tvoji strani...
------------------------------------------
Brez güje se še ćevelj več ne vbüje!
------------------------------------------

mte ::

No jaz bi pa rekel da se kvalitete prenosnika ne da ocenjevati po enem mesecu. Zakaj? Znano mi je, da je tipkovnica na dolgi rok precej riskantna, potem je tu še baterija, ki sicer na začetku zdrži ampak kdove kaj bo čez kakšno leto. Pa cd/dvd enote so tudi problem - pri namiznih ni problem zadeve menjat ker je poceni, pri prenosniku so pa cene malce višje ne?
Tako da jaz bi upošteval samo in izključno mnenja od ljudi ki imajo z različnimi prenosniki dolgoletne izkušnje, tiste pa ki po enem mesecu uporabe trdijo kolk je njihov laptop fajn bi kar ignoriral. Takemu ne moreš zaupati.

Tomay ::

ACER ASPIRE 1400 P4 2,5 512RAM ...
Star malo več kot 2 leti
Crknil toshibin combo, Plastika povsod poka, tipkovnico sem že nekaj podlagal, skratka bolj podn. Kolega ima novejšega acer centrinota, ki je malo boljši ampak proti IBM T seriji se lahko vse skrije.
Voodoo 4Ever

nurmaln ::

@boštjan
Ja sej ohišje ti tud lahko zamenjajo. Lahko ti dajo prenosnik za 150k v ohišje od ferrarija pa je.:D Vprašanje je samo ali se to splača in če je potem vse skupaj še tako stabilno.
Je že res, da bi se verjetno lahko naročilo v prenosniku namesto combo enote DVD pekač ampak problem bi se pojavil ker bi ti pričakoval da ti bojo potem tisto combo enoto vzeli v račun. Ker pa brand name prenosnikov ne sestavljajo sami in verjetno tudi ne bi prišel nihče ki bi hotel zamenjati DVD pekač s combo enoto, bi jim ostala combo enota na zalogi in s tem naredili izgubo.
Podobno seveda z diskom.

Seveda ti bodo v gerikomu, solonotu, tronotu in ostalih brez problema zamenjali karkoli od tega, pri večjih brandih pa je malo drugače in to nima veze z lenobo prodajalca ali njegovo pripravljenostjo pomagati.

SepoX ::

Pa folk, jst res ne vem kaj je z vami?

A če vam narod pove kako se govori o kaki firmi (morda tudi o vas) med navadnimi ljudmi oz. njihove izkušnje, je treba zadevce takoj utišat, češ kaj se pa imaš ti za zmišljevat, ki nimaš pojma in ne poznaš ljudi, ki to delajo (verjamm, da so drgač čist u redu ljudje)!

Al nismo več u socializmu... Jst pač povem kje obravnavajo kupca kot se šika in nič drugega. Poznam pa dosti prodajalcev iz različnih trgovin, ki mi povejo kako zadeve stojijo.

Pa ne vi men s temi Brand nejmi. Vse skup devlje vkup kaka uboga kitajka in potem pošljejo vse lepo sestavljeno do lokalnih prodajalcev - zato so tudi tako neprilagodljivi glede nadgradenj/dogradenj. Za ekonomiste - temu se reče outsourcing:D

Lokalni sestavljalci ala Gericom, Solonote, Tronote, ... so seveda na ta račun bolj prilagodljivi, saj ne čakajo na robo iz Kitajske in imajo posledično hitrejši servis, ker so deli na zalogi.

Aja, izkušnje z laptopi: IBM 750C, 390, pa zdej Supersonica - vmes pavza:))

Upam, da sem vse dovolj logično povedal.

dejvidlj ::

Osebno sem imel v rokah IBM R50e pa se mi ni zdelo, da bi ohišje kaj škripalo, vsekakor bistveno manj kot pri kakšnem Dell-u ali pa Acerju! Ohišje na R seriji IBM prenosnikov se mi zdi nadpovprečno kvalitetno pa sem ga primerjal s precejšnjim številom različnih prenosnikov. Prav tako ne drži, da za IBM-ovo serijo R prenosnikov ni možno dokupiti 3-letne garancije.
Don`t worry, be happy


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik HP ali Acer

Oddelek: Kaj kupiti
142485 (2185) Zheegec
»

Kateri prenosnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
101370 (1111) VASkO
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705645 (4599) kingkong
»

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1018391 (6348) nurmaln
»

Prosim za nasvet pri nakupu prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
172272 (1970) NURS

Več podobnih tem