» »

Prosim za nasvet pri nakupu prenosnika

Prosim za nasvet pri nakupu prenosnika

NURS ::

Torej namen imam kupiti prenosnik do 600.000 sit

Torej kaj naj kupim da bo kvaliteta dobra ter da bo prenosnik omogočil čimširšo uporabo.

gledal sem malo Compaq HP nc 6000 in 8000 ali mi priporočate kaj drugega?

cosmos ::

dobro si gledal

alternativa IBM T serija

dobil boš verjetno polno mnenj, kako nesmiselno je kupovati te prenosnike, samo če rabiš prensonik za delo in si rad zunaj, potem so te,"business" modeli brez konkurence, predvsem kar se tiče zanesljivosti, vzdržljivosti, kvalitete tipkovnice in garancije (3 leta)

v www.enaa.com majo NC6000 za nekje 387.000 sit, če vpišeš video kodo za 2% popust
sam tudi kupujem prenosnik, po nekaj neljubih izkušnjah in se bom verjetno odločil prav za tega, čeprav moram priznat da me zelo mikata predvsem Asus A3N z R9700 za 300k sit in Acer TM4xxx serija z R9700 grafiko za 330k st.
v nasprotno so me prepričal predvsem tipsoni s tega foruma:
http://notebookforums.com/

in pa izkušnje 2 prijateljev, ki veliko uporabljata notebook na terenu .

PS: NC seija je skoraj brez konkurence, kar se tiče kvalitete WiFi sprejema, to je tudi razlog zakaj imajo nekoliko odebeljen rob ekrana.
aja pa kot sem že napisal v prejšnjem postu, NC serija ma tipkovnico ki ne podpira sočasnega pritiska 3 tipk, zazna le 2, če je to problem brez katerega ti ni živeti, vzemi IBM T serijo. Seveda lahko na NC serijo vedno priklučiš zunanjo tipkovnico za špilat, če je nuja ;)

torej bi bil tale prenosnik dobra izbira?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Sranej je saom ko ne gre v take prenosnike kaj spremeniti po lastni želji da bi več rama ipd naročil. Kaj menite ta ali kaj drugega do že omenjene vsote 600.000 sit

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NURS ()

še to: kakšna j esploh razlika med Compaq HP nc 6000 in 8000??

NC6000

NC8000

če trgovina noče nič spremenit, lahko to narediš naknadno, ni pa to seveda ugodna varianta
spreminjaš lahko procesor,ram,baterijo,disk,CD/DVD rekorder, vse to je upgrade-able na teh prenosnikih

pa ne pozabi, da ravno sedaj prihajajo sonoma prenosniki:
Click
tako, da morda se ti splača počakat mesec/dva, še posebaj če maš budget do 600k sit

drugače pa ma mimovrste malenkost boljši model, 150k sit dražji, kot je v enaa

kajprinašajo ti sonoma?? ne razume angleško:8)

no mudi s emi res ne tako tako da počakam lahko mirn eduše. rad bi pač nabavil en res dober prenosnik.

v resnici je nov čipset, ki omogoča 533Mhz vodilo
400Mhz vodilo, ki je uporabljeno v dosedanjih centrino Pentium-M prenosnikih je malo držalo nazaj že tako zelo hiter procesor.

omogoča tudi implementacijo PCIe grafike za notebook, kar pravzaprav ne pomeni veliko, saj se je še vedno ne da nadgradit (vsaj ni globalnega standarda), je pa možno nato nabaviti notebook, ki ima vgrajeno novo ATI mobility Radeon X700 grafiko. Kar je tudi najhitrejša grafična opcija za centrino prenosnike.

drugače pa če greš na prejšnjih linkih za prenosnika na "specs" boš dobil direktno primerjavo med obema

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cosmos ()

NC8230 naj bi bil zuni Marca in zgleda, kar dobra izbira

je naslednik NC8000 modela

torej bom počakal, p apol nabavim tega sonoma.

No tegale bi sedaj nabavil če se bi mi mudilo:

http://www.avtera.si/blagovneznamke.asp...

Še nekaj me zanima: osebno bi notebuk uporabljal za surfanej po netu, uporaba ofice orodij (word, excel), potem delo z digitalno forografijo, obdelava video posnetkov, gledanje dvd, filmov, občasno igranje kakšnih manj zahtevnih iger kot so hoyle card ali board games,..

to bi bilo v večini tudi vse kaj bi delal. rad ap bi da bi se na prenosnik dalo priklopiti zelo veliko stvari od projektorja ipd. ker s enikoli ne ve kam pot zanese.

torej se splača počakati na sonoma in pol nabaviti eno zverinico ne?

za digitalno fotografijo in obdelavo video posnetkov je le en problem, noben prenosnik, razen Apple-ovih, nima fire-wire port-a z napajanjem (se pa da zadevo dokupit na PCMCIA) , pa tudi vsi nimajo navadnega fire-wire port-a

drugače pa, cenovno gledano, se ne splača čakat, ker bodo verjetno razmeroma dragi, se pa splača počakat če misliš itak dat 600k sit, ker dvomim, da bodo kaj dražji in so potem boljša izbira.

za obdelavo videa je verjetno IBM boljša izbira, še boljša pa, spet, eden izmed novih Sonoma prenosnikov z MR X700 grafično, ki podpira kar nekaj pohitritev vezanih na video, katerih MR 9600 serija še ne podpira

kar se pa priklopov tiče, je generalno povedano, Compaq praviloma bolje opremljen, IBM pa vglavnem legacy free, se pravi brez priklopov, kot so COM in podobni, se pa vedno da dokupit docking station

tole bi bila dobra izbira za vsestranski laptop:
IBM Think Pad R50 Centrino 1,7GHz (TJ223VK) s torbico

612.990,00 SIT

- Intel Pentium M Centrino 1,70GHz
- Pomnilnik 512Mb DDR SDRAM
- Trdi disk 60Gb HDD 7200rpm
- Zaslon 15''TFT, 1600x1200
- CDRW/DVDRW enota
- Grafična kartica ATI Mobility FireGL T2 128MB
- Ethernet 10/100
- Modem 56k
- IBM Wireless LAN
- Bluetooth vgrajen
- Infrared
- Baterija Li-Ion
- Windows XP Proofessional Angleški
- Garancija 3 leta
DOBAVA: 2-3 dni

imajo ga v Enaa, sam je zame predrag: Povezava

grafična je zelo zmogljiva in primerna za resno delo
močnejša od R9600 32MB,kar se tiče igre, se jo pa da z driverji prepričat, da je Radeon 9700 128MB :D , kar je, za MRX700, najhitrejša grafika na centrino (tudi Sonoma) laptopih

disk je zelo hiter - 7200rpm, nujno če želiš zajemat video; sam bi sicer zbral Seagate 100GB 8MB, samo to je možno le dokupiti, pri nas še nisem videl prenosnika, ki bi ga mel vgrajenega.

poleg CD rekorderja ima tudi DVD rekorder, kar je spet zelo uporabno za video

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cosmos ()

cosmoc kaj s emi lahko javiš priosim na mail bi te rad nekaj vprašal.

Moj Email: MGsax@triera.net

Caligula ::

Solonote s takimi ali boljsimi specifikacijami stane manj kot 300.000 SIT.

Splaca se ti na PC-DOM poslat kak mail za kako ponudbo.
Ne bos pa zgresil, ce se zacnes ozirati za Appli. Samo v tujini verjetno, ker so pri nas verjetno predragi.

pošlji mi PM oz. Zasebno sporočilo, bo lažje (dve kuvertki zgoraj desno, zraven vsakega mojega posta)

cosmos upam da je ratalo z PM, ker ta tip foruma mi ni tako znan :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NURS ()

klemen22 ::

Če kupiš T42 oz. še bolje T43 ti ne bo žal. Žal pa pride zmogljiva zadeva (s FlexView tehnologijo zawslona) okoli 600k sit. Celota je perfektna. To je že moj 3ji prenosnik vendar tudi moj naslednji nakup ne bo nič drugega - T! Sam upam da ne bojo sedaj poševnooki kaj zajebal kar se rado zgodi ob zmanjševanju stroškov
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

bom videl težka je odločitev.

Bo pa IBM ali Sony VAIO "padel", sem pa imel v ožjem izboru tudi samsung a ga pri nas ne moreš dobiti. za prenosnik pa bom porabil cca. 750.000 sit, ker hočem kvalitetno robo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1018737 (6694) nurmaln
»

Prenosnik Toshiba Satellite M30X-165

152175 (2008) OwcA
»

HP NC8000 in zmogljivost baterije

141524 (1421) TribesMan
»

MNENJE O prenosnikU ACER ASPIRE 1682 WLMI, NUJNO!!!!!!!!!!

101149 (1033) cosmos
»

IBM thinkpad t42 Vs HP compaq nc6000

72181 (1970) PRiMoZ-

Več podobnih tem