» »

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt

1
2
3

mitjaje ::

Ammm prenosnik ki sem ga testiral, je imel ati grafično!! Sem se pa nekaj spomnil!! Najverjetneje ni bila še grafična inštalirana :)) To bo torej to :D :D Prenosnik je bil predstavitven b BOF-u
www.ultrasplet.net

OwcA ::

@nurmaln: 915GM v Sonyu VAIO FS115B.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

alex32 ::

Kaj pa prihajajoči HP nc8230?

nurmaln ::

@alex32
kakšna konfiguracija, kolk dnarja

OwcA ::

Na tujih forumuh so navdušeni. Po specifiakcijah zgleda zelo dobro, ne bo pa poceni.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

mitjaje ::

Da od 2000 USD dalje, kar je 360k SIT danes, a moremo upoštevat da je dolar res nizko padel!!! Torej bo pri nas cena cc. 400k SIT dalje ali pa še kak desettisočak zraven. Specifikacije so kar odlične!!
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

mitjaje ::

Članek iz Monitor revije: Centrino II (baje :)) - namesto navadne Mortadele, pač Mortadela z olivami :)) )

Podjetje Intel predstavlja nov rod mobilne tehnologije Intel Centrino za prenosnike, ki se kaže v višji zmogljivosti, varnostnih mehanizmih in hitrejši brezžični povezavi. Tehnologija Centrino, ki je v novi obliki nastajala pod delovnim imenom Sonoma, obsega Intelov procesor, sistemski nabor čipov, strojno opermo za brezžične povezave in programsko opremo za omrežno povezavo.
Novi Intelovi procesorji Intel Pentium M delujejo s taktom do 2.13Ghz in podporo nnovi funkciji Execute Disable Bit, ki omogoča večjo zaščito računalniškega okolja pred virusi in trojanskimi konji. Sistem nabor čipov nosi oznako Mobile Intel 915 Express (doslej znan pod imenom Alviso), brežični omrežni vmesnik Intel PRO/Wirless 2915ABG ali 2200BG pa podpira standarde 802.11 a/b/g. Dodatna programska oprema Intel PROSet Wirless omogoča tudi podporo združljivosti z najnovejšimi Ciscovimi vmesniki.
Novo grafično jedro Intel Graphics Media Accelerator je na novo optimizirano za nižjo porabo energije, premore pa tudi podporo vodilu s taktom 533Mhz in dvokanalni pomnilnik DDR2, kar pripomore k okoli dvakrat zmoglivejšemu delovanju grafike. Poleg tega novi nabor podpira tudi vmesnik PCI Express, ki grafiki omogoča tudi do štirikrat večjo pasovno sirino in je namenjen visoko zmogljivim sistemom za lastno grafično rešitev. Itel je ob novem naboru Centrino, predstavil tudi smernice za izdelovalce, ki lahko v nove prenosnike tako dodajo številne nove opcije, kot so TV-kartica, zmogljiva zvočna podpira Intel High Definition Audio s podporo Dolby Digital in 7.1 kanalnim prostorskim zvokom, osebni digitalni video rekorder in daljinski upravlljalec.
Podlaga Centrino je zdaj skladna tudi z Intelovim programom Stable Image IT, ki ponuja standardizirano nastavitev strojne opreme in gonilnikov za eno leto, tako da lahko IT-oddelek skrajšajo čas prirejanja računalnika in stroškov, ki so povezani z nakupom novih prenosnikov. Intel pričakuje, da bo letos na voljo več kot 150 novih prenosnikov, zasnovanih na mobilni tehnologiji Centrino. Cene novih procesorjev se gibljejo od 270-705 USD.

VIR: Revija Monitor ( marec 2005)
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

boštjan ::

po tem takem desktop compa sploh ne rabiš
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

nurmaln ::

ja u bistvu ga že nekaj časa ne rabiš0:)

Vanquish ::

Pozdravljen, mogoče bi tudi pogledal za šibkejšimi različicami nw8000 od hp-ja.

Sam imam nw8000 2.0 in morem rečt da sem prezadovoljen - ma tudi ogromno security tools zraven, ki ti dodatno ščitijo dokumente, če maš seveda kaka avtorska dela.

Je pa res, da je nw8000 malo dražji od ostalih, samo če pogledaš iz drugega vidika, lahko napram nx7010 še odšteješ 3 letno garancijo, katera je pri 7010 za doplačilo, pa takoj prideš pod 500k. Seveda za 1.8 model, 2.0 je bistveno dražji cca 700k

tomaz321 ::

Prebral sem samo naslov originalnega posta in ne še ostale vsebine (zato me prosim ne napast če sem kaj ponovil oz. za.ebal) in k temu predlagam sledeči notebook:

V mediamarktu (Celovec) imajo trenutno eno fajn akcijo za 1500 EUR (360.000 sit):

ACER Extensa 4102 WLMi

Zadeva ima ful dobr display (Crystal bright - kot sony vaio)
100 MB HDD
1GB rama
1,7 P centrino
x700 Ati mobility s 128 MB rama
..........

Skratka jest sem vidu zadevo in tole je po mojem mnenju za 360.000 SIT najbolje kar se da dobit trenutno! ACER je kvaliteta in konec koncev tudi celovec ni tako daleč, da se za to ceno ne bi splačal tam nabavt!

Prijatelj je podobnega nabavu že malo prej, tako da ima not 9700 s 64 MB rama in centrino 1,6, zdej pa so za isto ceno ponudil v akciji tegale z x700 grafo (ki je je ful bolša od une - 2xštevilo cevovodov in rama)! in z malo hitrejšim procom. Skratka kvaliteta je dobra, problemov ni, slika je čudovita - čeprav se moraš privadit bleščanja ekrana - ampak barve so enkratne! Edino zvočniki so malo bolj švoh, drugače pa za ta denar 1A zadeva! Samo priporočam! (Aja, pa nč me ne plačujejo za to reklamo)

mitjaje ::

Zadeva je res odlična, dobenih pripomb nad tem. Tema pa je odprta itak za vse tiste ki kupujejo prenosnika in iščejo najboljše za denar, ki ga mislijo namenit za nakup prenosnika. Tako da so takšne reklame dobrodošle :D :D
www.ultrasplet.net

nodes ::

no ja vidim, da za prenosniki po naših trgovinah nam več gledu

alex32 ::

Vanquish: nw8000 je res OK. Sam je res mal predrag ... bom vidu se ...

Drugace mi pa tile 15,4 niso ravno vsec ker popacijo (stisnejo po vertikali) sliko ce predvajas kak film ... Za samo delo na zaslonu pa je Ok, ker je ves prostora ...

HP ima poleg vsega tudi dobro avtonomijo.

Bom pocakal se malo ... A je kdo delal na HP nc ter potem na Acerju ... sej lahko se motim ... sam ta Acer me ne preprica ... pa prosim ne me kamenjat :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alex32 ()

nurmaln ::

ASPIRE 1692WLMI (PCI-Expres/Centrino1,73/2x256MB/80GB/DVD-RW/Radeon-X600) bo baje čez cca 14 dni na voljo tudi pri nas s ceno cca 330k. Mislim, da se splača počakat, sploh zato ker imaš potem garancijo tudi v Sloveniji

paggy ::

Imam vprašanje če je mel kdo od vas že kake izkušnje z Gericomom Cinema xxl?
If you wanna be good, you have to crash. We crash a lot!

tomaz321 ::

ACER je priznana in dobra firma. Tisti ACER, katerega link sem dal je super in tudi po izdelavi čisto zanesljiva zadeva in po mojih ocenah je boljši nakup kot v istem cenovnem razredu HP. Sem imel serijo 9005 od HP ja in me je dobesedno razočarala! - Skratka not so nametal ene komponente ki se med seboj niso najbolje ujemale (sem milion let samo gonilnike iskal), cd-rom ni bral in pisal smartbuyev (so mi ga menjal pa je bilo isto)! V glavnem sem od HPja pričakoval brezhibnost, ki je ni bilo, da ne govorim, kakšno je imel plato & ostale zadeve, saj me je enako hiter Gericom nascal v vseh bencmarkih; aja pa disketnik ga je tut sral!

Verjamem, da so druge serije (predvsem dražje) boljše, ampak to tut plačaš, medtem ko ti za konkreten model od ACERja (glej moj prejšnji post) garantiram, da prijatelj z zadevo ni imel nobenih problemov in je res dobra zadeva za ta denar - edino zvok je bolj v k....! Drugače pa že mogoče, da pride k nam za 30k SIT ceneje, ampak bo imel notri 2x256 rama, medtem ko ima un 2x512 (ne morš niti dokupt ampak morš obe ploščici menjat - ne hvala); x600 proti x700 (to je kot 9600 pro vs. 9800 pro na desktopu); 80 vs. 100HDD ni niti razlika, ampak glavni je pa ekran, ki je v unem avstrijskem ACERJU fenomenalen! ==> je pa res zanimiva ponudba glede na to da bo na voljo pri nas!

Atomic_pudding ::

ahoj folk!
vidim da se tle dosti govori o brand in ne brand notebookih, pa me zanima če ma kdo izkušnje s fujitsu siemens prenosniki in če le tej spadajo med leve, desne ali nekaj vmes. Predvsem me zanima kvaliteta zaslona in tipkovnice ter čvrstost ohišja. aja pa če je tale siemens dobr.

Zgodovina sprememb…

alex32 ::

Ok, mal gledam za Acerji zdej ....

Ker model ranga 400K od Acerja priporočate, da se ga pri nas kupi?

Drugače pa HP nw8000 oz počakam še mal da DDR2 pa PCIE ... etc ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alex32 ()

nurmaln ::

Priporočam TM4601WLMi, je že na PCI Express Za tist kar ti ostane do 400k pa si nabavi še triletno zavarovanje za poškodbe.

alex32 ::

Ah ta model ima vse priključke na desni strani ... mi teži, da imam kable pod roko ...
resolucija LCD pa tud ni kaj posebnega ...
je kaj boljšega?

mitjaje ::

Če ne misliš igrat igerc, potem pomojem vsekakor HP NX7010 (cc 400k SIT) ali kaj sličnega z veliko resolucijo (npr:"W"UXGA)
Drugače pa tako kot si napisal, če se ti ne mudi ... raje počakaj ... tehnologija gre naprej ... in mi z njo :))
LP
www.ultrasplet.net

nurmaln ::

Kaj te pa moti pri tem da so priključki na desni strani? Jaz ga uporabljam, mam priklopljeno zunanjo wireless tiplovnico in miško in pri tem itaq ne moti, če priklopim prek S-Video na TV in gledam film itaq nimam prenosnika direktno pred sabo... Sicer smo ljudje različni ampak jaz imam priključke na desni strani za prednost tega prenosnika ne za pomanjklivost.
Kar se pa tiče ločljivosti pa se mi zdi da pri takem prenosniku za ta denar ne boš našel dosti večje ločljivosti (tudi nx7010 do 400k imajo 1280x800 s tem da je zaslon dosti manj kvaliteten, ima malo megleno sliko).

maybe it's just me....

mitjaje ::

Nurmaln: Sicer boljše ponudbe nisem našel, no samo toliko da boš vedo ... HP NX7010
Drugače pa se ne bi strinjal s tabo o priključkih na desni strani.
Da imaš na prenosniku svojo tipkovnico ... hmmm... Očitno od Acerja ni preveč dobra?! Al samo tebi pač paše delat z normalno tipkovnico?
Hvala za odgovor ...

LP
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

nurmaln ::

uff res dobra cena za prenonik (edin grafika ga še dol vleče),

tipkovnica na acerju je sicer krasna, ampak ker nisem preveč nežen pri tipkanju in sem za prenosnikom kake 10 ur na dan se raje poslužim eksterne. po kateri lahko z veseljem tolčem in jo po potrebi za nekaj jurjev zamenjam.

mitjaje ::

Sto ludi sto čudi ;)
Kar se tiče grafike, imam jaz isto v HP-jovem prenosniku in je res dobra. Sem malo še testiral na igrah ... in morem rečt da tukaj pogrne. Sicer gre igrat Underground II , a morem dati detajle na min! Tako da ko nitro stisneš ne bruha ogenj ;(( :)) Probal sem tudi Ski racing 2005 (Herman Maier), tu je sicer grafika na prvi pogled zelo dobra, skoraj boljša kot na domačem računalniku (radeon 9600 PRO), a po prvih par zavojih vidiš da ni isto ... Ko hitro menjavaš smer vožnje, potem se slika megli ...
Še nekaj o igrah: Underground II me je popolnoma razočaral, ko sem ugotovil, da sploh nima podpore za wide scren ;(( , napreimer Ski racing pa ima ...

Povezetek: Ta prenosnik ni za igranje igerc!

LP
www.ultrasplet.net

krho ::

@sonysony: HP nx7010 je out. In druga resolucija na tem prenosniku je 1680x1050. Kar je še po trgovinah. Njegov naslednjik je nx8220
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mitjaje ::

krho:
TO dobro vem in model je takšen, da je I klasa prenosnik ... Sicer cena še ni tako padla oz je visoko, če se prav spomnim, zdaj nisem šel gledat, pride tam cc. 480k SIT z res dobro opremo!!

LP
www.ultrasplet.net

krho ::

Jest se pogajam za nx8220. V firmi, kjer so mi dolžni 400kSIT. (Firma tako dobi DDV nazaj)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mitjaje ::

Krhko:
Če rabiš prenosnika, potem vzemi, če ti drugače ne bodo dali denarja nazaj ali kaj podbnega ... Ali ti ne moreš dat v denarju, ker ni pravnih razlogov ali kakor koli drugače.

Sicer pa če koga zanima: link
Zadeva je res huda in skorajda bi za ta prenosnik rekel, da je vreden svojega denarja.
In svojih neverjetnih 2.8 cm debeline, wauu... :)) HP je raztural ...

LP
www.ultrasplet.net

MEDENA ::

Novi ASUS

http://www.racunalniske-novice.com/main...

MMMMMMMMMMM 64bitni TURION >:D

OwcA ::

Turion ni ravno mana z neba.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

nurmaln ::

@Owca

Lahko poveš kaj več?

TribesMan ::

Turion je cist navadn A64 na S754 z 1MB L2 cachea, ki deluje na nizjih napetostih in zato kuri manj toka... nic specialnega.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OwcA ::

Točno tako in glede na to, da je Pentium M z namiznimi A64 vsaj izenačen, če jih ne prekaša, res ne vidim smisla o ~10 W višji porabi (40 %).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

Če je tale test merodajen, bodo konkurenca bolj Celeronom kot Pentiumom. >:D
(Moja) 1,6 GHz Sonoma spacka 1M v 43 s, Turion pa v 52 s.

Razočaranje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

TribesMan ::

Tile CPUju bi znali biti priljubljeni med overclockerji... na zalost so sam na S754 socketu... Mogoce se bodo v prihodnosti pojavile se S939 variante... pol bi pa zadeva znala bit tko popularna kot Barton Mobile :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OmegaM ::

KAj pa se recimo najbolj izplaca za tam do 350?
Recimo nekaj sem videl da ima asus nekega amd 64.Zdaj sem videl da je nekdo pisal in je verjetno podobna rec s tem ce ni celo isti

http://www.com-shop.com/article.asp?Art...

Danes si gre kolega po prenosnika pa ce mi lahko kdo kaj svetuje za tak denar.

Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

mitjaje ::

Omega pri prenosnikih je zaenkrat pri nas še tako, da če gledaš na debelino in porabo energije, potem je Intel cpe na samem vrhu, AMD močno zaostaja s svojimi produkti mobile. Razen če malo še počakaš ... pa bomo potem videli kaj bodo dosegli ...

ps: tvoj izbrani produkt:
Mere in teža
- 35,6 x 28,6 x 4.2(debelina) cm
- 3,5 Kg

z Intelovim procesorjem dobiš prenosnika od 2.5cm - 3.9 MAX (oz so še izjeme) z AMD-jovimi procesorji pa so vsi prenosniki takšne škatle in baterija drži 2.5h MAX na začetku
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

nurmaln ::

tako kot je rekel Sonysony - če res iščeš mobilnost AMD nažalost še ni opcija (če je res da turion ni neka zver z malo porabo očitno še nekaj časa ne bo)

:|

OmegaM ::

Ja ker se je prenosnik nujno rabil smo ga kupili.Sem pobrskal tam po temah on prestigio-tu pa smo vzeli kar tega.
Je pa prestigo 157.

Vseeno hvala!
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

bigbug ::

kdo ve koliko bi prisla menjava diska v ACER Extensa 4102 WLMi recimo na vsaj 5400 oz bolje na 7200 obratov?Ce se 100Gb tezko dobi je lahko tudi manjsi recimo 80GB?

OwcA ::

Preden kupiš se prepričaj ali res rabiš in še potem je vprašanje ali ne bi bilo bolje več RAM-a. Če za drugega ne, za RAM-disk.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

nurmaln ::

Yep, raje poglej za RAM, če pa vztrajaš pri hitrejšem disku pa ga lkahko kupiš v praktično vsaki računalniški trgovini, zamenjaš pa ga sam.
poglej npr
tukaj
tukaj
ali
tukaj

Moletko ::

Tudi sam sem pred nakupom prenosnika za cca. 400k SIT. Kolebal sem med modeloma HP nx7010 in Acer TM 4601WLMi. Sedaj pa se je pojavil nov kandidat - favorit:

HP nx8220 - naslednik modela nx7010
razlike: Sonoma platforma z novimi procesorji, hitrejšim 533MHz RAMom in chipsetom, hitrejši HDD (5400 vs. 4200rpm), PCI Express grafična kartica, bolšja integrirana audio kartica, 802.11 WiFi a/b/g ter tanjši in lažji notesnik - vse to za enako ceno! Ni mi povsem jasno, kako je to mogoče ... Sedaj bi se moral nx7010 kar precej pocenit ...

Ponudbe za HP nx8220 (šibkejši model):

Trgovina 1

oziroma tukaj še ceneje:

Trgovina 2

Vaše mnenje? Btw, ali kdo ve, kolko stane še dodatnih 512MB DDR2 RAMa za ta HP?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Moletko ()

OwcA ::

Nimaš kaj razmišljati, vzemi nx8220.
Seveda pa še vedno velja, da si ga pred nakupom oglej in se prepričaj, da je "kompatibilen" s tabo.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Moletko ::

Ali pa tole:

IBM Thinkpad R51 (UN0L7VK) ... tukaj ... Ponudba 1 za 413.990 SIT

oziroma nekaj slabša različica (slabša grafika, 1024x768 zaslon in "le" DVD/CD-RW)

IBM Thinkpad R51 (UN0R6VK) ... tukaj ... Ponudba 2 za 359.880 SIT


Konfiguracija in lastnosti so slabše in dražje kot pri HPju, vendar je to vendarle IBM!

Jaz sem čedalje bolj zmeden ... HP nx8220 ali IBM R51 (UN0L7VK), HP nx8220 ali IBM R51, HP nx8220 ali IBM R51, ..., HP nx8220 ali IBM R51! :O

Koliko je IBM boljši od HPja? Kolega je namreč s svojim, sedaj že starim, IBM T22 zelo zadovoljen, saj je prenosnik veliko pretrpel (potovanja, prenašanja, celodnevna uporaba) in še vedno brezhibno deluje - edina hiba: počeno ohišje (tanki plastični deli) na večih mestih. In baterija je po petih letih že bolj na koncu ... Kakšne so sploh razlike med R in T serijami - po kakovosti in trpežnosti?

mitjaje ::

Velike velike .... pri cenejši verziji, ohišje že škripa od vsega začetka in to kjer koli ga primerš, bodisi na ekranu, bodisi na kakšnem spodnjem vogalu pri tipkovnici ... Če mene vprašaš, se ne splača kupiti cenejše verzije IBM-a!! Velika možnost je, da ti prenosnik tudi poči, tako kot si sam omenil in to na teh dveh mestih ko sem jaz napisal. Če se odločaš, ti vseeno svetujem HP-ja ... pa naj bo IBM kaj če bit ... mene osebno ne ipresionira ...

LP
www.ultrasplet.net

alex32 ::

Torej odloču sem se za HP NX8220

kakšna je razlika med

nx8220 P-M 750 PG803 Klik

nx8220 P-M 760 PG804 Klik

Je vreden nakup drazjega (plača firma)?

Lp

McSpike ::

mogoče je zdej že offtopic ampak nurmaln je tako prepričan v te brandname.

proizvajalci te na te brandname dobijo ko muhe na drek. to da se vse dela v isti fabriki in gor napopa drug logo je dejstvo. in oni lahko dvignejo cene svojim produktom ki so enake kakovosti kot dosti cenejši produkti, ker VEDO da boš padel na brand. ker vedo da se ti bodo ob pogledu na prepoznavni logo oči zasijale, denarnica odprla. če se boš moral odločiti boš raje izbral brand pa če je tudi dražji ker so ti to ime "vgravirali" v možgane. lahko imaš ti še ne vem kake produkte, če nisi brand, te marsikdo ne bo povohal niti na daleč. imeti brand pomeni da lahko daješ ven enako kvalitetne stvari za dosti dražji denar, ker dobro vedo da boš padel na brand. sploh se jim ni treba bat. zakon narave. razen seveda če si eden tistih 5% (bral sem eno študijo enkrat), ki jih ne premakne nič in se ne boš pustil možganov oprat.

veš kaj je nasploh najbolj zanimivo pri marketingu? da veš kako se stvari vrtijo, kaj je v ozadju, pa vseeno padeš na foro.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za okoli 200 000 sit

Oddelek: Kaj kupiti
352417 (1763) mitjaje
»

Se en nakup prenosnika - tokrat do 400.000SIT

Oddelek: Kaj kupiti
362443 (1776) rokleb
»

Težava z nakupom prenosnika!

Oddelek: Kaj kupiti
182197 (1651) samo112
»

Kateri prenosnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
101373 (1114) VASkO
»

Kateri prenosnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705657 (4611) kingkong

Več podobnih tem