Forum » Programiranje » problem z referenčno integriteto relacije v MSAccessu
problem z referenčno integriteto relacije v MSAccessu
Pul5e ::
Ziv!
Mam manjši problem pri vzpostaulanju referenčne relacije 1 - neskončno med dvema tabelama (tblStranka in tblPosiljatelj). Ko hočem povezati ID_Posiljatelj tblPosiljatelj, primary key) z ID_Posiljatelj (tblStranka), ne morem vzpostaviti referenčne integritete med njima, lahko pa ju povezem brez referenčne integritete.
Napiše napako, da podatki v tabeli Stranka kršijo pravila referenčne integritete, ker naprimer obstajajo zapisi, ki se nanašajo na zaposlenega v povezani tabeli, vendar ni v primarni tabeli zapisov o tem zaposlenem ter naj uredim podatke tako, da v primarni tabeli obstajajo zapisi za vse povezane zapise.
Vendar pri meni se ni NOBENEGA zapisa o pošiljatelju, ne v tblStranka in ne v tblPošiljatelj.
Polje ID_Posiljatelja v tblPosiljatelj je tipa Stevilo, velikost polj je Dolgo celo število. Enako je definirano polje iz Tabele stranka.
Vir vrstic za ID_Posiljatelja v tblStranka:
SELECT tblPosiljatelj.Pos_ID, tblPosiljatelj.Pos_Ime, tblPosiljatelj.Pos_Priimek FROM tblPosiljatelj;
Hvala za pomoč!
lp
Mam manjši problem pri vzpostaulanju referenčne relacije 1 - neskončno med dvema tabelama (tblStranka in tblPosiljatelj). Ko hočem povezati ID_Posiljatelj tblPosiljatelj, primary key) z ID_Posiljatelj (tblStranka), ne morem vzpostaviti referenčne integritete med njima, lahko pa ju povezem brez referenčne integritete.
Napiše napako, da podatki v tabeli Stranka kršijo pravila referenčne integritete, ker naprimer obstajajo zapisi, ki se nanašajo na zaposlenega v povezani tabeli, vendar ni v primarni tabeli zapisov o tem zaposlenem ter naj uredim podatke tako, da v primarni tabeli obstajajo zapisi za vse povezane zapise.
Vendar pri meni se ni NOBENEGA zapisa o pošiljatelju, ne v tblStranka in ne v tblPošiljatelj.
Polje ID_Posiljatelja v tblPosiljatelj je tipa Stevilo, velikost polj je Dolgo celo število. Enako je definirano polje iz Tabele stranka.
Vir vrstic za ID_Posiljatelja v tblStranka:
SELECT tblPosiljatelj.Pos_ID, tblPosiljatelj.Pos_Ime, tblPosiljatelj.Pos_Priimek FROM tblPosiljatelj;
Hvala za pomoč!
lp
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Pul5e ::
ID_posiljatelj ima nastimano, da se vnosi ne morejo ponavljati. Itak pa zaenkrat ni se nobenega vnosa.
Sem poskusil Orodja -> Orodja za zbirko podatkov -> Stisini in popravi zbirko podatkov. Upam d si to mislu pod Compakt database. Samo je se zmer problem isti.
Cudn je, k nism meu pr nobeni drugi relaciji tega problema...
Sem poskusil Orodja -> Orodja za zbirko podatkov -> Stisini in popravi zbirko podatkov. Upam d si to mislu pod Compakt database. Samo je se zmer problem isti.
Cudn je, k nism meu pr nobeni drugi relaciji tega problema...
xtrat ::
Jaz imam isti problem in res ne vem več kaj postoriti.
Če je komu kaj jasno prosim, če bi mi lahko to obrazložil
Lp
Če je komu kaj jasno prosim, če bi mi lahko to obrazložil
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xtrat ()
KrEn1234 ::
xtrat ::
hočem narediti relacijo, da potem ugotovim kdo je naprimer opravil nakup nad 12000€, zato taka relacija. ID kupca v tbl nakupi je to je samo napis
KrEn1234 ::
Šele sedaj vidim, da imaš tudi polje Kupec v tabeli tblNakupi. Torej moreš samo izbrati obe bolji v seznamu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Access 2007]Oddelek: Programiranje | 2621 (2221) | urosz |
» | [Access] iskanje z formom / querijemOddelek: Programiranje | 1327 (1251) | zagy |
» | Neznanje pri VBOddelek: Programiranje | 1005 (834) | GaS |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2145 (2030) | Fim |
» | SQL select problemčekOddelek: Programiranje | 1070 (940) | darh |