» »

Neznanje pri VB

Neznanje pri VB

GaS ::

zivjo, zanima me, kako lahko v vb6 dolocis longnames pri odpiranju baz. pa se zanima me, ce mas npr. data1, ki ima tiste stiri kontrole za nasledni zapis, prejsni, prvi in zadni, kako bi lahko naredil, da bi imel to vlogo nek cmd button. pac en command button kliknes, in ti gre na nasledni record. hvala

overlord_tm ::

Ta drug vprašanje.

Odgovor je:

Data1.Recordset.MoveNext
.MoveFirst
.MoveLast
.MovePrev???(neznam prov napisat:8) )

Data1 ma lahko katerkoli drug ime!

LP

GaS ::

Hvala ti! vsaj neki:) a mogoce ves kako bi lahko naredil da bi imel vsa polja iz tabele v comboboxu? ker zdej se premikam pac eden po eden naprej..da bi samo iz comboboxa izbral nek ime in bi mi potem vse ostala polja nastavil glede na izbrano vrednost comboboxa?

hvala

Monster ::

..ka lahko malo bolj natančno opišeš problem( oz željo) :)
Ka zaboga...

GaS ::

ja poglej:) mam program za narest, v katerega bi vnasal filme.Pac divx katalog.in zdej mam jst notr tabelo, kjer lahko vnasas,editiras...DBGrid pac:) zdej mam pa tut tko narjen, sam pogled filmov, ne pa tut vnasanje.Mam 6 Label-ov v katerih se s pmocjo data1 controls priakzujejo ime filma, so podnapisi, kok cdjev... in zdej se lahko premikas z data1 controls samo po enga naprej al pa nazaj. zdej kako narest, da bi jst namest ta prvega label-a, ka terem je ime filma, zamenjal s combox-om, v katerem bi bila vsa imena filmov? u bistvu da bi bila dolocena vsebina stolpca v prikazana v comboboxu?

hvala

BigHugo ::

Kaj rabiš search? Poišči malo v helpu ali pa na internetu. Tega je kot solate. Ali pa za začetek poglej v kakšno knjigo. V knjižnici in knjigarnah jih je kar dosti.

Pa malo bolj jasno opiši tvoj problem, da bodo ljudje zastopili.
LP BigHugo

Monster ::

..aha... no ubistvu ti je hugo vse povedal :)... ampak vseeno ... za to maš na voljo dva načina.. Prvi je da linkaš bazo pa combobox direkt(to se da... sm nevem točno kak.. mal help poglej)... Lahk pa narediš malo bolj špartansko, tako da pri zagonu progija dodajaš vsako nasledje ime filma v combobox... samo kodo ti lahko "posredujem" ... ko pridem domov iz lj ker tu nimam VBja :)... drgač si pa mal help poglej(MSDN) pa boš takoj našel ker je to dokaj osnovni problem...

Lp
Ka zaboga...

Fim ::

Tukaj je en čisto osnovni primer polnjenja cobo polja (z imenom cmpPolje) iz VB kode, podatke vzameš iz tabele.
Funkcijo vnesi v modul in jo kliči iz OnLoad Event-a forme ali pa jo vnesi kar v OnLoad Event. V strConnect vnesi connection string do baze. Primer je za connect do access baze, ki je zaščitena z geslom "Geslo"

Function NapolniCombo()

Dim db as Database, Tbl As Recordset
Dim strConnect as string

strConnect = ";pwd=Geslo"
Set db = wrkJet.OpenDatabase("C:\MojaBaza.mdb", False, False, strConnect)
Set Tbl = db.OpenRecordset("Tvoja tabela s podatki")

cmbPolje.Clear
Do While Not Tbl.EOF
cmbPolje.AddItem Tbl!PoljeIzTabele
Tbl.MoveNext
Loop

Tbl.Close
Set Tbl = Nothing

Ed Function

Najboljše je da db deklariraš kot globalno variablo in jo odpreš ob zagonu programa ter zapreš ob zapiranju programa, saj jo boš potreboval za dostop do tabel iz kateregakoli dela programa.

Seveda pa lahko to narediš tudi na druge načine, kot je bilo omenjeno že zgoraj. Oglej si lastnosti combo polja DatoSource, DataFormat,...

Upam, da bo sedaj kaj lažje za naprej ....

overlord_tm ::

GaS midva pa delava zlo podoben program:D

GaS ::

no, hvala zaenkrat, bom jst to skusal implementirat notr..sploh za ta tale combobox me je zanimal..upam da mi kej uspe:)) thanx

GaS ::

sm ugotovu da obstaja tudi nek izboljsani combo, poleg DBCombo se neki, ki ima na voljo pod properties moznost, da ti celoten stolpec vnese v list combota..sam je fora, ker ne dela z navadnim data sourcem, ampak rabs nek drug source..bedno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[C#,SQL]

Oddelek: Programiranje
51183 (1096) JanOlMajti
»

[Visual C#] TableAdapter

Oddelek: Programiranje
61072 (948) detroit
»

[Access 2007]

Oddelek: Programiranje
132581 (2181) urosz
»

en problem v MS Accessu

Oddelek: Programiranje
5960 (861) destiny
»

Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?

Oddelek: Programiranje
112087 (1972) Fim

Več podobnih tem