» »

Paypal podpira tudi Slovenijo

««
13 / 17
»»

xabre ::

od začetko imaš vedno omejen račun, zato moraš pa uploadat dokaz o tvojem obstoju.

ludbe ::

no jst sm skenirov bančni izpisek pa mastercard kartico in uplovdal une dve slikce, zdj pa k grem na stran od paypala mi tam pod Submitted Documents kaže una dva fila. A zdj moram pa čakat da mi odpišejo s paypala, pa mi dajo navodila kaj nardit naprej, al kaj, k uplovdal sm že ene par urc nazaj pa ni še nč odgovora?

Lp

ludbe ::

tam piše da moram uplovdat še proof of Adress, pa sm jst skenirov zadno stran osebne na kateri je napisan naslov, bo vredu to?


LP

Red_Mamba ::

naj bi bilo ja
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

ludbe ::

no tko zdej sm zrihtov to in naroču ene dve stvari, zdej pa ko kliknem une dve stvari mi na eni piše Mit PayPal am 10.11.08 bezahlt. , na drugi pa Ihre PayPal-Zahlung wurde übermittelt. Vielen Dank. , A zdj moram pa čakat da mi pošlejo mail da je bla roba poslana al kako, prosim nej mi en pove ker prvič naročam

neres ::

A teh 1.5€ pri registraciji ti vrnejo naenkrat al po več kosih?
Meni so do zdej vrnili samo 0.1€.
edit: očitno, ja. zdej je že 0.17€ več.:\


In še to: ni nujno da dobiš denar nazaj če te kdo oslepari na Ebayu. Js ga nisem dobil, ko sm kupoval eno knjigo. So mi rekli da pač niso uspeli dobit denarja nazaj od te osebe in to je to. Ker oni nikjer ne garantirajo da boš dobil denar nazaj, rečejo samo da se bojo potrudli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

n7 ::

od "dobrih" prodajalcev (tisti z zelo redkimi pritožbami)dobiš denar nazaj tudi če ga ne izterjajo od prodajalca. pač pokrirejo od provizij (dobre 3% na transakcijo so kar velki dnarji).

ludbe: traja PRECEJ več kot par urc. vsaj kšn tedn. in ja, čakej da dobiš kupljeno po pošti.

ludbe ::

mah spet me neki zajebava, in sicer opravu sm že kar nekej nakupov in sm zadovoljen. Samo prej sm pa mislu naročit neko stvar mi pa napiše spodaj navedeno, pa še včerej sm nekej normalno naroču, dons pa kar to:(, se komu kej sanja kaj bi blo lahko narobe, limita nisem presegu, limit na računu imam 1000€, vse skupaj sm pa do zdj zapravil okol 500€, ta stvar k jo pa zdj naročam je pa 220€.:(

Transaction candelled

This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.

Sumo ::

Limit na transakcijskem računu in limit na kreditni kartici sta dve različni stvari. Si prepričan da imaš na mastercardu 1000€ limita?

ludbe ::

ja prepričan, ker sm šel na banko in dal zatevo za povečanje na 1000€ in so mi ga odobrili

Gandalfar ::

Kaj pa pravi online bancni sistem?

ludbe ::

jah na paypalu ni nč narobe, sm pa klicov na banko pa so rekli da kupovanje prek neta od 1-8 dneva v mescu, (ker mam narihtan da mi 8mega v mescu trgajo), ni mogoče nwm zakaj, samo jst sm glih v sredo k smo bli 3ga nekej naroču, res da samo za 15€ samo vseen, se komu kej sanja kaj bi blo lohk narobe?


Lp

rapvirus ::

a bi bil kdo tok dobr da mi na moj paypal račun nakeže cca 100$ jst pa mu plačam z gotovino oz preko Klik-a nazaj.

McHusch ::

Če ponudiš konverzijo 100 USD = 100 EUR, bo cel kup junakov. :P

rapvirus ::

uf sm vseen mislu da bo mal manj provizije :D. A drugač jst sploh lahko kupujem če na paypal sploh ne vpišem kreditne.. da mi sam nekdo tako nakaže keš gor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rapvirus ()

jinzo ::

Odvisno, eni zahtevajo preverjen naslov in kartico na paypalu, eni pa ne. Ponavadi za majnše vsote ne komplicirajo, za večje in dražbe pa ponavadi zahtevajo preverjen naslov in kartico.

rapvirus ::

aha, hvala.. a pol bi se najdla kaka dobra duša ki bi mi za majhno provizijo nakazala cca 100$

wate ::

zdravo,
ni mi čist jasno... Mi lahko kdo prosim razloži, če je možno prejemati plačila prek PayPal-a na določen bančni račun v Sloveniji v okviru spletne trgovine?

So mi na Abafonu (080 1 360 pon. do pet. 8.00 - 17.00) vse lepo razlozili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: wate ()

bluefish ::

Mi je kdo na podlagi mojega predhodnega nakazila pripravljen na moj račun na PayPalu nakazati okoli 20€?

gazibo ::

je že kdo bil opeharjen pri nakupu preko paypala ? namreč poslal sem nekomu denar preko paypala (nakupu zvočnikov) vendar po 2 mesecih ne duha ne sluha o zvočnikih, prodajalec se pa tudi ne odziva več na emaile. je sploh nade da vidim še kdaj ta denar oz. kako je pri nas v sloveniji urejeno glede tega ?

LuGi ::

Zato se pa odpre dispute in se zadeva "resi".. res da nebos dobil vsega povrnjenga.. :|

Pri nas ga prijavis na policijo - če je prodajalec iz slovenije seveda (bolha npr) ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

gazibo ::

in kako je to če je prodajalec iz danske ? verejtno tudi če paypal spozna njega za krivega bo kaj ? trajalo vse skupi 2 let

LuGi ::

Dispute traja 45dni in potem razsodi paypal kako in kaj.. ti bos dobil dnar nzaj to je pa tud vse

gazibo ::

aja mi ga bo paypal vrnil morebit ?

neres ::

Mogoče ja, mogoče ne.
Meni recimo ga niso. Čeprav sem odprl dispute pravočasno in je bil tudi dosojen v mojo korist.
Niso ti dolžni vrnit nobenega denarja, vrnejo ti ga samo če ga uspejo dobit od prodajalca.

onono ::

yo

zanima me ali ima kdo pri paypalu neomejen limit prejemanja denarja in bi bil pripravljen opraviti eno transakcijo za katero sem pripravljen tudi dobro plačati za trud in uslugo ?


lp
o

Bearex ::

zdravo,
ni mi čist jasno... Mi lahko kdo prosim razloži, če je možno prejemati plačila prek PayPal-a na določen bančni račun v Sloveniji v okviru spletne trgovine?

So mi na Abafonu (080 1 360 pon. do pet. 8.00 - 17.00) vse lepo razlozili.


Tole pa tud mene zanima, kaj so ti povedali? Ker jaz bi tudi rad odprl spletno trgovino, pa ne vem če se da legalno preko poslovnega računa pri SKB banki poslovati. Kako je to urejeno in če se ne da, kaki so načini plačevanja pri spletnih trgovinah?
Plin je in!!

danaj ::

ok včerej sm odpru račun na Abanki in dvignil še viso electron povrh. zdej če prav razumem moram jaz denar ki sem ga še položil na račun ( 20ojrof ) prenesti na samo viso kartico ? ker na pultu so mi rekl da se to direkt trga z računa in da ni treba dajat na viso. sam zdej me skrbi da pol ne bo na paypalu prjelo ko bom hotu verificirati karitco al potegnt denar dol

bluefish ::

poskusi, stane te nič.

xabre ::

visa avtomatsko direkt potegne z računa.

techfreak :) ::

Če rabiš kaj nujno preko PayPala bolje, da nekomu drugemu rečeš, ker to preverjanje iz PayPalove strane traja tudi do 4 tedne.

gazibo ::

ok popravite me če se motim ampak kot sem razumel se tistih 1000€ preden te prosijo za ID verifikacijo nanaša izključno na Personal account medtem ko je za Premier/Business ta limit 2500€ ?

hvala

Swiwer ::

zdravo,
ni mi čist jasno... Mi lahko kdo prosim razloži, če je možno prejemati plačila prek PayPal-a na določen bančni račun v Sloveniji v okviru spletne trgovine?


Ne, Slovenija je se vedno prevec bedna, da bi bilo to mozno. Iz PayPal-a lahko denar preneses samo dol na kreditno kartico, direktno na bancni racun pa se se vedno ne da. Slabost je to, da denar dobis sele ob naslednjem "obracunu" kreditne kartice, to pa je 1x mesecno. Se pravi v najslabsem primeru moras cakat 1 mesec da dobis denar iz PayPala dol. Sucks! Bedniki smo se zmeri v glavnem. Ampak vazno je da dobimo Titovo cesto ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

xabre ::

To ne bo čisto res. V mojem primeru je trajalo ene tri delovne dni, da je denar iz paypal računa prišel na račun kreditne kartice visa electron. Potem se ga pa lahko lepo dvignil na bankomatu ali pa porabil pri elektronskem bančništvu za položnice recimo.

ludbe ::

mam en problem in sicer konec marca sem naročil neko zadevo na ebayu in je nisem plačal, ker sem se premislil. Ta nakup sem mislil skenslati vendar ker je prišlo nekaj vmes tega nisem mogel ker sem bil odsoten en mesec pa pol. Danes pa me preseneti poštar, namreč prišla je položnica in sicer od Sparkasse banke za prodajalca tega izdelka. Vendar je cena tega izdelka dvojna, kajti izdelek je prej stal 46€ s poštnino, sedaj pa na položnici piše znesek za plačilo 83€.
Piše pa tudi da moram znesek poravnati do 30.5.2009. Druzga pa itak nč ne razumem. Kaj nej bi zdj to pomenilo, kako mi lahko kar pošljejo položnico če izdelka sploh nisem dobil. Kaj naj naredim??!!!

jinzo ::

Preprosto ne plačat. Brez skrbi, prisilit te nemorejo, razen če si podpisal kako pogodbo. kar pa dvomim da si.
Piši lepo prodajalcu, da pač se opravičuješ in izdelka nerabiš ( čeprav je to po takem času malo,.. smešno. )

bastadu ::

Imam eno vprašanje, in sicer ali je možno kje na Paypal računu nastaviti bremenitev kreditne kartice v valuti nakupa? Na primer jaz kupim iz amerike v USD nekaj, mi po nekem Paypalovem menjalniškem tečaju (ki je precej bolj neugoden od našega) poberejo denar s kreditne kartice direktno v EUR; včasih ko sem upravil kakšen nakup v tuji valuti, se je na Kliku v tistem trenutku prikazala ta vrednost tuje valute (npr. GBP 89,99), čez kakšen dan ko so poknjižili pa se je prikazala preračunana vrednost v EUR po trenutnem tečaju. Namreč sedaj mi pri eni zadevi v vrednosti cca. 500€ pride kar za dobrih 20€ razlike od našega tečaja pa od Paypal tečaja ...

evian ::

Ko plačuješ preko Paypala, lahko nastaviš da ti preračun valut stori Paypal ali pa izdajatelj tvoje kreditne kartice (po navadi bolj ugoden tečaj).

bastadu ::

To pomeni, da moram pod "Manage Currencies" zbrisati ven vse valute (vključno z €) ali € pustim? Ali je ta nastavitev morda kje drugje?

evian ::

Ne, pri nekem konkretnem plačevanju je izbira na 2. zaslonu, nisem pa še našel, kje nastaviti pri statusu računa:

"After the 1st screen, where you've selected the recipient, amount of money, and currency, you click continue.
On this 2nd screen is where you have these options. It's under SOURCE OF FUNDS. And then you select "conversion options."

Conversion Options
PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.

* The PayPal currency conversion process
* The MasterCard and Visa currency conversion process

bastadu ::

Ok, bom pozoren pri naslednjem plačilu ... Hvala!

nejko8 ::

Imam prošnjo, ki je posredno povezana s paypalom, in ker v tej temi sodeluje največ imetnikov le tega, bom vprašal kar tu.
Sam paypala nimam, zato bi potreboval nekoga, ki:

- Ima paypal :)
- ima Steam account
- je iz Ljubljane

Rad bi namreč nek majhen dodatek za igro Empire: Total War, ki je žal na voljo samo za DL preko steam-a, po ceni 2,5eur. Link: http://store.steampowered.com/app/10604/
Torej moja ideja: nekdo me "doda" na Steam-u, jaz mu dam fizično denar (stroške nakupa in seveda še za pijačo, stvar dogovora), on pa mi kupi ta dodatek in mi ga pošlje kot darilo (send as a gift) preko steama. Če bi bil kdo iz ljubljane tako prijazen naj me kontaktira na ZS.

lep pozdrav

bond007 ::

Sicer je že bilo omenjeno, pa vseeno... Če bo še kdo kaj kupoval v tuji valuti, se preko paypala splača izbrati drugo opcijo menjave "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." namesto privzete paypal menjave (PayPal's conversion process to complete my transaction using
my card's currency). Danes recimo je paypal menjava bila 1€=1,36$, medtem ko mi je direktno iz mastercarda obračunal tečaj 1€=1,42$. Kar nekaj razlike...

xabre ::

Jaz vedno uporabim tečaj od moje debetne kartice. Je še najbolj ugodno.

MeGreat ::

Kako lahko na paypal dodam denar, tako da bi imel denar kar na paypalu(ker kupujem majhne stvari, moram vsakič ko mi iz kartice trgajo plačati 1€ ..)
add funds ne dela, ali moram mogoče verified imeti?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

Red_Mamba ::

addfunds gre samo v ameriki
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

markovsky90 ::

Rabim samo eno informacijo v zvezi s potrditvijo paypal računa.
Pravkar sem ga namreč potrdil, pa sem pogledal na kliku, in mi je odtegnalo z računa 1,5 evra + 0,68 evra. Zakaj teh 0,68 evra, ne vem?

Aljaz1980 ::

sem si zrihtal viso electron pri abanki, zasledil sem da mi ebay in paypal pri samem nakupo nič ne trga, kako pa je z abanko

Zgodovina sprememb…

Jackass ::

Živjo!

Rabim nek najcenejši in čim hitrejši način nakazil iz ZDA.

Preletel zadnjih 100 prispevkov. In če nardim povzetek:
- rabim Premier račun, da bom lahko prejel letno do $2500 (kaj če bi npr. prejel več kot toliko?)
- rabim debetno kartico Visa Electron, da bom lahko dvigoval denar na bankomatu oz. klasično Viso ( v čem točno je razlika?)
- pri vsakem nakazilu mi bodo zaračunal 3,9%
- nakazilo denarja iz paypal računa na Viso stane 2 EUR, limit je 500 EUR (al dolarjev?) dnevno
- poslati bo treba kopijo nekeka dokumenta, ki dokazuje resničnost mojega obstoja (izpisek od kreditne, osebna...)

Če sem se kje zmotil, prosim, da me popravite!

Zanima me še slednje:
- kaj pa je s to paypal debetno kartico? jo lahko dobim? kolikšni so stroški dviga?
- ali kaj dodatno stane če se moj račun vodi v EUR? ali se obvezno vodi v dolarjih?
- v primeru da se račun vodi v EUR kolikšni so stroški pri nakazilu v dolarjih?
- kolikor sem js našel na strani, ni nobenih stroškov odprtja, vodenja itd. računa. Ali to drži, ali so kakšni skriti stroški?

Koliko časa traja pri Abanki da dobim Viso? Prej verjetno ne morem odpret računa ali pač?

Lepo prosim za odgovore, ker sem že precej ur preživel za pregledovanje vsega skupaj, zadevo pa moram urediti čim hitreje.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

xabre ::

vse ti piše na paypal strani in strani od abanke.

evri so primarna valuto, torej si lahko na bančni račun nakazuješ samo evre. Paypal ima neugodne tečaje pri pretvorbi v evre.
viso electron na abanki dobiš takoj, edin digitalno potrdilo je treba par dni počakat. pa vzem še abanet, je zastonj pa lahko lepo doma spremljaš stanje na računu in recimo plačuješ položnice ali nakažeš denar. Stroškov nimaš nobenih pri odprtju računa. Debetno kartico vzameš če nimaš nekih rednih prilivov in lahko porabiš samo toliko kot imaš na računu.

uglavnem, ko boš enkrat probal je čist enostavno.
««
13 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
141910 (480) kloko
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517556 (10645) techfreak :)
»

A paypal že podpira prejemanje keša v Slo?

Oddelek: Loža
303308 (1968) Klenobo
»

Paypal

Oddelek: Omrežja in internet
172836 (2109) bastadu
»

Kera firma ponuja plačevanje s kreditno prek njih?

Oddelek: Izdelava spletišč
61405 (1313) gregy

Več podobnih tem