» »

Kablski internet, težave, prosim za pomoč!

Kablski internet, težave, prosim za pomoč!

Nocko ::

Ciao!

Najprej velike pohvala za vaš zelo zelo uporaben forum! Lepo bi prosil, če mi lahko kdo pomaga pri rešitvi mojega promlema.

Sedaj nekje 14 dni imam ta kabelski internet, vse dela ko za šalo, vse do včeraj popoldan! Začele so se dogajat čudne stvari, v opravilni vrstici, kjer imam kao ikono za povezavo mi je delal vse normalno, tam ko piše paketi pošiljanja in prejemanja je vse lepo naraščalo, a ko sem v brskalniku želel na Google mi je javlo da kao stran ne dela, sem resetriral računalnik, ni pomagalo nič, sem resetiral modem, tudi ne, sem poskušal vse in nič ni pomagalo!

Nakar sem se odločil, da bom deinštaliral mrežno, sem jo tudi in vse se mi lepo naloži, na kar želim vnesti svoj IP in vse te zadeve, vnsem in ko želim potrditi se mi napiše
Slika

Ima prosim lepo kdo kaka varjano kaj bi lahko bilo narobe! No da še napišem, da sem kao stvari poskušal rešiti z System restore a sem ga 1x čist naključno izključil, tako da ta varjanta odpade! Gre pa se mi zato, ker imam full lepo delujoči siste in glej ga zlomka nobene ghost kopije, saj nameravam nabavit nove disek in takrat vse urediti!

Hvala za pomoč že v naprej!

@ Nocko
  • spremenil: Nocko ()

Myth ::

Hmm.... to je ista mrežna praviš? Če da, si jo moral fizično odstranit in dat v drugo PCI vodilo. Le tako ti to piše da imaš še eno skrito. :\ Idi poglej v nadzorno ploščo, sistem, strojna oprema, upravitelj naprav... verjetno bosta dve mrežni... obe klikni in daj zbriši, nakar ponovni zagon in se ti bo hotela mrežna instalirat, hoteti driverje... nalozi jih... in voila... bi moralo delati!

Če nimaš dveh mrežnih, pa odstrani tole mrežno z sistema, upravljalca naprav kot že zgoraj napisano. Vtakni nazaj v oni slot kjer je bil... možno da ti bo zoper prepoznalo kot tisti prejšno (upam) pa povozi (ponovno namesti) driverje. Pa bi tudi moralo delati. Lahko pa tudi s tem ko te je to vprasalo, klikneš NE. Pa bo ta IP bil na tej mrežni dodeljen. Samo boš mel še vedno "skrito" mrežno.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Nocko ::

Ciao!

Ja tako je kot si napisal, sprva sem jo imel v 3 PCI slotu potem pa sem jo dal v 4, ker me je nekaj zabaval priklop in sem mel skoz probleme, ker so se mi prepletali kabli od zvočnikov in ta UTP kabl, vendar mi je sedaj internet ves ta čas delal, brez težav, sedaj pa kar na 1x to!

Aja v nadzorni plošči pa je samo ta ki je inštalirana, druge ni, samo piše nekaj da je hiden oz skrita!

Myth ::

To se rado zgodi, ko človek dejansko pozabi "odstranit" mrežno brez tega, da bi zbrisal driverje v Widnowsih. Žal. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Nocko ::

In kaj mi priporočaš kaj naj storim sedaj!?

DSmidgy ::

Mogoče lahko odpreš "regedit" in poiščeš ta IP, ki si ga hotel vpisati in ga potem zamenjaš z recimo 10.0.0.1.
IP se v registru lahko pojavi večkrat.

Kaj pa či bi samo mrežno postavil nazaj na staro mesto?

veteran ::

V Upravitelju naprav vklopi prikaz skritih naprav (v meniju Pogled), potem pa tisto skrito kartico izbriši.
To je tipično za M$, ko mrežno kartico zamenjaš oz. fizično odstraniš iz računala ali prestaviš v drug slot, še vedno hrani tisto staro zadevo! Kot bi imel zombija v računalu. Prekleta banda hudičeva mikrosoftova. >:D

Nocko ::

Hmm, ja lahko bi jo dal nazaj ja, samo me bo spet zabavalo! Ni mi jasno kako kar na 1x ne dela, če pa ko sem to menjal mi je net po tem delal v nulo, sedaj pa kar na 1x ne! In kje naj jaz to v registru najdem, kje naj iščem to sploh!

Sorry nsiem neki stručko za te zadeve!

Nocko ::

Hmmm madonca, ko sem dal to da mi pokaže vse skrite stvari me je skoraj kap kaj je vse v Network adapters pa nič ni šlo odstranit, saj kao napiše da se naprava rabi ob zagonu sistema ! Tudi v registru nisem mogel nič spremenit

veteran ::

Mogoče gre pa v "varnem zagonu", pritisni F8, ko se računalo požene.

Se da odstranit tisto zombi mrežno kartico, brez packanja po registru, ni pa lahko, stvar noro zajebava (enkrat je znanec menjal plato, ki je imela integrirano mrežno in je imel identičen problem kot ti; po kake pol ure odstranjevanja mrežnih povezav, driverjev, naprav in rebootanja ipd, mi je nekako uspelo)...

Je pa tole noro, vem; stvar pravi "da kartica fizično ni v računalu", ko jo hočeš odstraniti, "je pa v uporabi". Mi lahko kdo razloži, kako je lahko v uporabi mrežna kartica, ki je sploh ni več v računalu? :\

Nocko ::

Eh sedaj bo kaj bo, se že kopira gor nova kopija XP! Hmm, nisem niti na to pomislo da bi se dalo! ;(

veteran ::

in ko bo potem vse lepo delalo, naredi 'restore point'..

Nocko ::

Hja saj z napak se učimo ne! Jazi me to ker je to vedno tak ko mi sistem najbolj "hara" mi se pol nekaj zalomi! Kak je sedaj z tem system rstore, se to pozna kaj na hitrosti računalnika? in na koliko procentov ga naj nastavim na C: kjer imam sistem, ker drugje ga ne bom imel!

veteran ::

Ni kake opazne razlike, system restore imam samo na sistemski particiji, mislim, da je na 1.5G ali nekaj takega, in pazim, da programov ne inštaliram v "Program Files", da ne bi ob kakšni obnovitvi še kaj drugega odletelo. ;)

Nocko ::

Kot zakleto, sedaj ko sem kao samo na novi Xp preko dal pa dela vse tako kot more! Pač samo da za take brezvezne stvari zapravljam čas!

Res hvala vsem za ponujeno pomoč, sem zelo hvaležen ampak žal nam ni uspelo rešit težave!

Res hvala še 1x!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LAN - ob zagonu win7 internet ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
192184 (2005) M&M
»

Omrežni kabel je izključen

Oddelek: Omrežja in internet
282199 (1749) SodjaR
»

Mreža, master browser in problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
161604 (1440) lojze_car
»

ADSL na enem računalniku ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
281682 (1375) ali3n

Več podobnih tem