Forum » Pomoč in nasveti » Težave z zagonom - win98
Težave z zagonom - win98
CCD ::
Mam eno čudno težavo, ki ji ne vidim rešitve:
Ob normalnem zagonu pride rač. do zagona windowsov, napiše
Verifying DMI Pool Data......
gre v novo vrstico in se obesi. Cntrl+Alt+Del ne prime, treba je 2-3-krat resetirat z gumbom, v 3 ali 4 poskusu se začnejo nalagat normalno. Normalno se naložijo tudi, če v sistemu Ponovni zagon.
Kaj je lahko narobe, Windowsov ne bi rad ponovno instaliral.
Ob normalnem zagonu pride rač. do zagona windowsov, napiše
Verifying DMI Pool Data......
gre v novo vrstico in se obesi. Cntrl+Alt+Del ne prime, treba je 2-3-krat resetirat z gumbom, v 3 ali 4 poskusu se začnejo nalagat normalno. Normalno se naložijo tudi, če v sistemu Ponovni zagon.
Kaj je lahko narobe, Windowsov ne bi rad ponovno instaliral.
- zaklenilo: CCD ()
Matek ::
Jest bi reku da boš kar moral na novo inštalirat. Edina možnost je, da maš preveč navitega. A maš?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Sem že pomislil na to možnost, vendar se mi ne zdi tako verjetna, ker imam PII 266@300. Še nekaj se mi zdi čudno. Predno sem dobil ta procesor (že rabljenega), mi je bilo rečeno (na S-techu), da bom za navijanje moral izvesti Slot 1 hack. Vendar se brez tega hacka od prvega dne navija normalno. Je to normalno? Je možno, da imam 233@300? Ker na procu nič ne piše (vsaj opazil nisem)?
Binji ::
Probej dat nazaj na 266 al pa 233 pa bos vidu tkoj. Ce ne bo pomagalu pa res hack. Jebatga
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
OK, nekej spet za X-Fileje. Če imam ob zagonu ventilatorje izključene (s potenciometri) se normalno zažene, če so vent. vklopljeni pa zašteka. Menda ni proc. preveč podhlajen(?), saj je gor samo en navaden 80x80 vent.
miranpozar ::
Po teh simptomih sumim, da imaš Abit plato. Če je to tako je možno, da je v okvari. Se rado dogaja z Abitkami!
Lahko probaš resetirat ali updejtat BIOS ali se malo poigrati z nastavitvami v BIOSu.
Windows tukaj nimajo veze!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Lahko probaš resetirat ali updejtat BIOS ali se malo poigrati z nastavitvami v BIOSu.
Windows tukaj nimajo veze!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
1. Plata je QDI Legend V
2. Bios je najnovejši
3. Napajalnik je 300 W ((1 vent. = 2.1W + 1 pot. =4W) x4 =24.4W, ostane 275W)
Napajalnik po zgornjih izračunih ne bi smel biti problem (mogoče so računi napačni). Ko je beseda nanesla na bios, sem se spomnil, da težav ni bilo do updatea biosa. Bom malo pobrskal po biosu. Hvala za odgovore.
lp
2. Bios je najnovejši
3. Napajalnik je 300 W ((1 vent. = 2.1W + 1 pot. =4W) x4 =24.4W, ostane 275W)
Napajalnik po zgornjih izračunih ne bi smel biti problem (mogoče so računi napačni). Ko je beseda nanesla na bios, sem se spomnil, da težav ni bilo do updatea biosa. Bom malo pobrskal po biosu. Hvala za odgovore.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7588 (5595) | Icematxyz |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3616 (2875) | boset |
» | pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4482 (3480) | Wolfman |
» | plata ali procesor ??Oddelek: Strojna oprema | 1781 (1417) | Pyr0Beast |
» | Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3927 (3139) | antraxxx |