Forum » Strojna oprema » Notebook - kako povečati ram grafične?
Notebook - kako povečati ram grafične?
V-i-p ::
Na prenosniku imam grafiko Intel Extreme Graphics 2. Recimo San Andreas mi deluje bp na nižji resoluciji. Pa sem slučajno gledal pod nastavitvami grafične in videl, da imam vključeno 32mb deljenega rama. Ker ima prenosnik 512mb rama, bi želel jaz tole povečat. Tudi piše, da si lahko deli do 64mb spomina, vendar pa nikjer ne najdem te opcije, kjer bi to lahko nastavil. Ne pod nastavitvami grafike in ne v biosu. Kje sem spregledal? Hvala za pomoč. Lp!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
- premaknil iz Zvok in slika: CaqKa ()
SasoS ::
dvomim da ti bo extra 32mb pomagalo...ram je tako sistemski tako da je praktično vseeno kolk maš naštimano...
Noraguta, take komentarje dajaj ti svoji mami, jasno? SasoS, pomaga, ker v biosu sem sedaj našel, so pa opcije 8mb, 16mb in 32mb. Zdaj je na32mb, sem dal na 16mb in je SA slabo laufal, ko pa sem dal nazaj na 32mb, je delal ok. Samo zakaj nimam opcije 64mb :|
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Jep, speed machine, tudi sam sem že razmišljal o tem. Vendar mojega biosa nikjer ne najdem, kar o njem piše ob zagonu laptopa pa je:
Insyde Software MobilePRO BIOS VERSION 4.00.00
System bios R1.01 09/01/2004
Insyde Software MobilePRO BIOS VERSION 4.00.00
System bios R1.01 09/01/2004
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 8GB ram-prvo 7,89 usable,zdaj 7,15Oddelek: Pomoč in nasveti | 1541 (1144) | Halfdead987 |
» | win 7 ne zazna 4G ramaOddelek: Operacijski sistemi | 2499 (1998) | Ashrack |
» | Unreal tournament + geforce 2 MX 64 MB ne gre skupOddelek: Zvok in slika | 2022 (1387) | R33D3M33R |
» | RAM in win2k (oz. kako instalirat win2k na comp. z 40MB rama)Oddelek: Operacijski sistemi | 1488 (1203) | andrej |
» | Kako pospešit Pentium 100 PC? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3877 (3271) | AtaStrumf |