Forum » Programska oprema » Kako zaščititi CD pred pisanjem?
Kako zaščititi CD pred pisanjem?
misko90 ::
Zanima me, kako bi zaščitil CD pred pisanjem ali kopiranjem?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
jurre ::
ce bos pogruntal kako ga zascititi pred kopiranjem bos bogat ena moznost da datoteke zapakiras na cd pod geslom...
cvetko666 ::
Mene tudi zanima tale zaščita pa nisem nič našel ker zadeva baje ne obstaja!
BTW a nimajo originalni CD-ji nekakšne zaščite gor da se jih nebi dalo kopirat, vendar jo potem lahko odstraniš?
BTW a nimajo originalni CD-ji nekakšne zaščite gor da se jih nebi dalo kopirat, vendar jo potem lahko odstraniš?
Nema burek, peč pokvarjen, dođi sutra!!!
Loki ::
si ze kdaj videl kaksno zascito, ki bi bila nepremagljiva?
jaz ne.
zavaruj z winzip + geslo. kaksnih ultra tajnih podatkov, ki zanimajo vlado, nimas, nekega recimo 8mestnega gesla pa vsak script kiddie z 5 min casa ne bo mogel razvozljati.
jaz ne.
zavaruj z winzip + geslo. kaksnih ultra tajnih podatkov, ki zanimajo vlado, nimas, nekega recimo 8mestnega gesla pa vsak script kiddie z 5 min casa ne bo mogel razvozljati.
mrbungle ::
al pa posnem cd, pol ga ba razrei na koščke-ti garantiram, da ga noben ne bo mogel prebrat.
cvetko666 ::
Kaj pa taka zaščita ki je vsaj v Nerotu nebi mogel odstraniti obstaja?
Nema burek, peč pokvarjen, dođi sutra!!!
Quikee ::
cvetko666: Poskusi s tem. Samo ne sprasuj me kaj moras naredit ker se nisem probal in sem po naklucju nasel. =) Kolko sem gledal pa je podobno kot ze nekaj znanih postopkov zascite, ki samo zmedejo programe za kopiranje.
Oven-2k ::
Če ciljaš na CD-R plošče, potem z zaščito proti pisanju ni problemov - v Neru obkljukaj "Finalize CD". Proti kopiranju boš verjetno težko našel kako učinkovito, tebi dostopno, zaščito. Še profi rešitve, ki jih uporabljajo založniki programov in iger, niso nezlomljive. Če pa je govora o CD-RW ploščkih, potem pa proti brisanju ni nobene rešitve. CD-RWje je mogoče vedno popolnoma izbrisati in ponovno uporabiti (s časom se seveda obrabijo in postanje neuporabni tako za pisanje kot branje ). Edina možnost je, da tudi pri pečenju na RW v Nerotu obkljukaš možnost "Finalize CD". Tako na tak RW nihče ne bo mogel dodajati novih datotek, za ponovno uporabo RWja za pisanje, pa bo potrebno celoten plošček izbrisati (Nero: Recorder->Erase rewritable disc).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zasebni dokumentiOddelek: Pomoč in nasveti | 3100 (2052) | Badwolff |
» | nastavitve za peko divx filmov v nerotuOddelek: Zvok in slika | 2194 (1841) | polde66 |
» | Siddharta RH- kako posneti kopijo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13222 (7739) | Geronimo11 |
» | Nero - kako nastaviti večkratno pečenje na CD-ROddelek: Programska oprema | 1425 (1325) | Marjan_2 |
» | Zakaj CLONE-CD ni zanesljiv ali kako skopirati Audio CD?!Oddelek: Programska oprema | 2601 (2328) | dualband |