» »

Kako obnovit poškodovane JPG slike po DATA recovery celotnega diska?

Kako obnovit poškodovane JPG slike po DATA recovery celotnega diska?

Firebat ::

Na podstresju sem nasel moj stari disk, ki mi je odpovedal kaksno leto nazaj, ter ga prikljucil na sedanji racunalnik. Zacuda je stvor zacel spet delovati in kaj drugega, kot da sem sel iskat data recovery program za obnovitev diska. Tako sem nasel Acronis Recovery Expert Deluxe, s katerim sem obnovil disk.Resil sem mnogo uporabnih stvari, toda nekaj je se vedno poskodovanih. Program je resene in poskodovane razdelil v dva imenika, ampak v resenih je se vedno nekaj takih, predvsem .jpg slik ki jih ne morem nikakor odpreti, velikost datotek je slicna delujocim. Bile so pa posnete z mojim digitalnim fotoaparatom zato so mi se kako dragocene.

Kako naj zdaj resim se teh nekaj 100 poskodovanih slik? Probal sem ze mnogo demo programov; Bad copy pro, Flash file recovery, Pix recovery, Video fixer, Zero Assumption Digital Image Recovery, MediaRescue Pro, vendar nisem imel srece, sploh pa se vecina programov osredotoca na poskodovane Flash kartice in ne na datoteke same. Se najbolj sem imel upanje v Pix recovery, vendar je napisal da to niso jpg slike!??

Prosim za nasvet.

meatwaad ::

Mozen vzrok je fragmentirana datoteka in program za obnovo je nasel samo startni sektor in takoj ko se konca prvi fragment je datoteke konec oz. ima samo podatke ki sledijo na disku, namesto da bi kazalo na naslednji fragment.

Primer:
x = del slike, celotna slika ima 10 enot
z = nakljucni podatki ( lahko tudi del drugih datotek )

xxxxxzzzzzzzzzzzzzzzzxxxxxzzzzz

Program za resevanje podatkov bo 'resil' naslednje:
xxxxxzzzzz
(startni sektor + dolzina)

Ce je bil datotecni sistem NTFS lahko imas vec moznosti ampak je vse skupaj zelo tezko dobiti nazaj. Morda bi bilo bolje uporabiti Spinrite. Mozno pa je tudi da zaradi okvare disk enostavno ne prebere podatkov pravilno na dolocenih sektorjih...

mrbungle ::

Men je datoteke uspešno poiskal program GetDataBack.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programi za reševanje podatkov so totalno neučinkoviti

Oddelek: Pomoč in nasveti
314824 (4017) AC_DC
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6112047 (11017) Jerry000
»

Kako povrnit formatirane slike?

Oddelek: Programska oprema
253972 (3393) Janac
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356924 (6381) T_F_7
»

Windows 7, težava