» »

Spet isto: Mašina kuha: Ideje

Spet isto: Mašina kuha: Ideje

s56vpe ::

Imam Athlona XP 2500+ (Barton) z box hladilnikom. Čez viken je bilo kr toplo:D, tako da sem imeu na procesurju že v mirovanju temp. nad 60°C. Mašina ni nova in prejšnja poletja nisem imel takšnih problemov. Ker ta teden šparamo, sem se odločil, da bom sam (še) malo modificiral ohišje. Če ne bo pomagalo se bo pa drugi teden treba (finančno) izprsit.
Kot prvo bom namazal arctic silver gor pa bomo videli če kaj pomaga. Potem sem dobil pa nekaj idej pa me zanima če jih je kdo že preizkusil.
V stranici nasproti procesorja bi odrezal luknjo in prišvasal gor cev širine ventilatorja, tako da bi se procesor hladil z zunanjim zrakom in ne z zrakom, ki je že segret od ostalih komponent.
Odrezal bi dno in strop in ju zamenjal z mrežo. Cela škatala bi bila kot velik dimnik. Topel zrak bi sam šel ven. Mislim, da je to že Apple poskušal pri G4 Cube, sam da je bila škatla bistveno manjša in se je verjetno tudi manj grela.

LP Pero

DimmniBurek ::

Ideja s mrežo je kar dobra sam naredi tako da bo lep mod, nebi blo slab če bi na tisto luknjo kjer bi ti zašvasal cev raje naredil luknjo za 120mm vent, pa ga pripopal na stranico tako da ti pol venta piha po CPU coolerju, pol pa po grafi, ker ti venti imajo direkt na sredini mrtvo točko-tam nč ne piha in je najbolj piha pod lopaticami direkt, tko da tista cev ni kej preveč dobra ideja, pa še grdo bo zgledalo...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Grimlord ::

Kar se tiče teh mrežic, sem mel priložnost testirat ohišje od Yesico (namenjeno pasivnemu hlajenju, ki je skoraj celo iz teh mrežic tak kot bi ti rad naredo. Pa moram rečt da se je poznalo par stopinj.

Tiszto kar bi rad ti prišvasal na stranico, bi blo skoraj boljše če bi namestil ventilator na ohišje v višini CPUja in bi direkt zrak od zunaj not dovajal.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperature!!!!!!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241649 (1346) nuclear
»

Vodno Hlajenje by: Dejancek

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302630 (1723) Dejancek
»