Forum » Pomoč in nasveti » Wake on LAN problem, napajalnik?
Wake on LAN problem, napajalnik?
DeR ::
Imam Asus matično, na kateri je seveda tudi priključek za Ethernet... v biosu nastavim Wake on Lan... in to je to... stvar bi mogla delati, vendar ne deluje - računalnik se ne začene ob WOL paketu...
Analiziral sem WOL pakete in uspešno pridejo do računalnika ki ga hočem "zbuditi"... (seveda, ko je PC prižgan). Nastavitve in software deluje ok, saj na enak način "prižigam" tudi druge računalnike...
Omenil bi še to, da imam napajalnik od Chieftec-a in na netu sem zasledil, da mogoče napajalnik požene premalo toka - za WOL bi naj bilo vsaj 720mA, napajalnik pa bi naj dajal samo 500mA... ali je kdo mogoče imel s tem kakšne izkušnje oz. kdo ve kaj več o tem?
Analiziral sem WOL pakete in uspešno pridejo do računalnika ki ga hočem "zbuditi"... (seveda, ko je PC prižgan). Nastavitve in software deluje ok, saj na enak način "prižigam" tudi druge računalnike...
Omenil bi še to, da imam napajalnik od Chieftec-a in na netu sem zasledil, da mogoče napajalnik požene premalo toka - za WOL bi naj bilo vsaj 720mA, napajalnik pa bi naj dajal samo 500mA... ali je kdo mogoče imel s tem kakšne izkušnje oz. kdo ve kaj več o tem?
Duhec ::
Poigraj se še z S1/S3 suspend modom v biosu. Mogoče ?
Preveri, če obstaja zadnji bios za tvojo plato. Lahko je kaka sprememba okoli WOL-a.
Preveri, če obstaja zadnji bios za tvojo plato. Lahko je kaka sprememba okoli WOL-a.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wake on lan (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6203 (4314) | d0rK |
» | ddwrt wrt54gl wol :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1307 (1068) | maxum |
» | Ko odložim slušalko na telefonu se mi zažene računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 9118 (4096) | Daniel |
» | Računalnik se mi samodejno vklopiOddelek: Pomoč in nasveti | 3272 (3057) | DadoX3M |
» | Lučka na swičuOddelek: Pomoč in nasveti | 1462 (1283) | b |