» »

ddwrt wrt54gl wol :(

ddwrt wrt54gl wol :(

maxum ::

že 2dni me ob živce spravlja ker ne morem na ddwrt-u usposobit wola. Na starem routerju sem lahko preko port forwarda je delovalo brez problema.Sedaj sem kupil nov router wrt54gl, ker na njem nemoreš wol-a usposobit na linksysovem firmwaru, je bil potreben ddwrt, ki ima vgrajeno opcijo wol, a NIKAKOR ne naredi svojega dela.

PC ima iste nastavitve kot jih je imel na starem routerjo ko je delovalo,(bios, firewall itd je ok) torej je na routerju problem.

kdor se je z ddwrt firmwarom igral ve kako izgleda, torej poskusim manual wol, mac adress vpisem, ip vpisem lokalni 192.168.1.150 in udp port 7.. nič se ne zgodi, kaj delam narobe, sem poskusil tudi 192.168.1.255

mac je 100% pravi, na pcju je vse ok, routerju pa očitno ne..
vem da je nek hakelc pa mi nikakor ne uspe...

please help:'(

tinlad3n ::

Meni je delalo brez problemov. Pa kakor jaz vem ni treba nobenega porta forwardat.

SodVina ::

A si poskusil kar mašino vžgat, pa se potem logiraš na dd-wrt in ti pod wol najde Računalnik pod available hosts, pa klikneš enable wol in ti ga avtomatsko doda pod shranjene.
Pa poskusi še udp port 9.

@tinlad3n.....ne bi bilo potrebno porta forwardirati če testiraš preko web gui,
če pa skušaš preko neta zunaj domaega omrežja potem pa moraš, oz. vsaj tako je bilo na firmwaru od linksysa...

meni tudi preko web gui noče, pa sem probal vse.... :(

@sodvina: imam prenosnik.fix IP, a pod WOL -available hosts: je MAC od wirelessa?! wireless imam običajno izklopljen na laptopu, tako da ne vem zakaj ni vrgel MACa od ethernet kartice... no pa sem jo fizično sam vnesel (SKOPIRAL SEM JO IZ: STATUS-LAN-ACTIVE CLIENTS) IN SEM IP IN MAC ADRESS SKOPIRAL.... IP JE LOKALNI SEVEDA...

aja še to sodvina: "wol najde Računalnik pod available hosts, pa klikneš enable wol in ti ga avtomatsko doda pod shranjene."....-pod available mi sploh ne vrze mac adress od etherneta ampak od wirelessa!!? kliknem enable...sam tam ni mac od ethernet kartice!!...tako da jo spodaj pod wol adresss dodam ročno:

03:7A:9B:94:GD:12 moj pc 192.168.1.130 --to ne dela :(

UDP port 9 in 7 imam odprt.

še to: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (07/22/09) min
ČESA NE VIDIM???:(

sem poskusil wol iz hibernacije in takrat deluje če testiram iz web gui.... če pa ugasnem pc pa ne dela--sem opazil da se LED lučka za ethernet ugasne ko ugasnem PC, če se ne motim se pri starem routerju ni, ker sem bil pozoren ker me je motilo ker je včasih oddajalo visoke frekvence zvoka, pa sem kar izklopil kabel ven iz mrežne! nisem pa nič spreminjal... imam obkljukano :allow this device da izklopi this device, in allow this device to wake up, in zadnjo: dovoli le upraviteljskim napravam da vrnejo iz stanja pripravljenosti... (to vse je pod upravljanje porabe)...

v zavihku "dodatno" imam wol enablan.... drugega pa ni..torej kaj je zdaj problem????:(
na laptopu, tu testiram je xp sp3 ...

NA namiznem pcju imam pa win7+xp dual boot( pa parav tako ne deela), a bom zadovoljen če bo vsaj na prenosniku delovalo kot je prej ...:(:(:(

SodVina ::

ip mora bit .255
odprt udp 7 in 9odprt? na web-gui od wrt si za wol udp. tam poskusi 7 in 9.

za mac pogledaš v ukazni vrstici winsev z ipconfig /all Poglej mac, ki je zraven pravega ip-ja.

Samo če lučka ne sveti ko imaš mašino vgasnjeno, oz če dela iz stand-by, potem je najbrž problem na mašini. Poskusi najt kaj v biosu.

sem poskusal tudi ip zamenjat 192.168.1.255 v web gui.
ja na pcju imam oba porta odprta še od prej, ko sem se s starim routerjem igral in je delalo...tud ce menjam udp 7 ali 9 ne dela... mac vem preko cmdja, a se mora tudi na ddwrtju pisat mac naslov, je pa zelo otezeno kopiranje ctrl+c ...je problem skopirat ker moraš bit hiter....

v biosu sem gledal, je wol enablan, kaj veliko drugega pa ni tam za menjat...hm..:(

na prenosniku imam ip 192.168.1.125
maska255.255.255.0
prehod je router.
dns je router
nadomestni je 192.168.1.2

(niti ne vem zakaj so taki dnsji ampak dela :) ....bom še malo pogledal bios... a na ddwrt pa ni kaj da bi moral keep alive obkljukat?

ne razumem pa zakaj moraš v firewallu omogočit port npr 7, saj ko je pc ugasnjen firewall nima nobene veze ker ne laufa...:|

jamiroq ::

poglej se v device manager>network adapters>tvoja mrezna>properties>advanced, ce imas slucajno kako cudno konfiguriran wol za mrezno kartico.

steev ::

Nimas kej v device manager gledat, če je komp ugasnjen. Nima veze z operacijskim sistemom.
:|

jamiroq ::

> Nima veze z operacijskim sistemom.
beri.

pri meni je na na dveh mrežnih pomagalo (wol bil v biosu vklopljen, vendar se računalnika nista hotela zbuditi). dopuščam pa možnost, da je z drugimi mrežnimi kako drugače. moji sta cheap-shit realtek jajca.

also: wol packet sniffer, da vidiš, če wol paket sploh pride do računalnika.

hvala, bom poskusil razlicne kombinacije nastaavitev, čeprav bi moralo delati, ker nisem nič spreminjal...wol sniffer koriti le če je pc prizgan, a to sklepam da ze vem da paketki pridejo do pcja, če iz hibernacije ga zbudi... bom poročal :) hvala za nasvete ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tp-link in DD-WRT

Oddelek: Omrežja in internet
192679 (1694) drakulas
»

router asus WL550ge, ARP tabela in WOL

Oddelek: Omrežja in internet
101748 (1602) mNeRo
»