» »

Lučka na swiču

Lučka na swiču

urosh ::

Ok, v petek sem nabavil 8 portni swič firme level-a (sem ga dobu za 5k 8-O sit - novega). Dela bp. Edino kar mi ne da miru je to, zakaj mi (gor so vezani 3-je compi) gorita lučki na swiču (pa ravno za mojega) tudi, ko je ta ugasnjen? Nisem siguren, ampak se mi zdi, da lučki nista goreli na začetku. Sedaj pa sem se nekaj igral (oz. sem poizkušal) z WOL... Pa se mi zdi, da je to od takrat dalje, čeprav zadeve nimam vklopljene ne v biosu, v winsih (ki so med drugim xp) pa je bil tisti program itaq samo ene (wake on lan GUI).exe fajl, v katerem se nastavijo naslovi itd, vendar mi ni delalo, pa ga pač ne uporabljam. Ni pa se ne inštaliral ne nič... Zakaj to? Pa vseeno je, na kateri kanal na swiču ga priklopim...

tnx

urosh ::

Čisto tako btw me zanima tudi kako naj nastavim geslo (ki ga v bistvu nimam nastavljenega) v me, da bom lahko iz drugega xp dostopal do njega? Ja, fajli so šerani, v obratni smeri dela bp, tisto geslo (mamin račulalnik) pa je samo mamino ime, gesla pa ni...

lp

pucvoler ::

Spipi iz mrežne WOL kablček, pa bo.
Ne me poslušat!!!!!!

urosh ::

Probal, pa ne pomaga...

V-i-p ::

Mimogrede, urosh, pobrisal sem nepotrebne poste, tako da je zdaj vredu. Glede switcha. Tudi sam imam takega od firme Level A in ti lahko povem, da lučke ZMERAJ gorijo. NIKOLI ne ugasnejo. To pa zato, ker lučke gorijo takrat, ko switch "vidi" da imaš kabel priključen v mrežno. Ko tega ni, lučke ne gorijo. Ko pa si na internetu, lučke glede na "promet" utripajo. Za 10mb ali lokalno, 100mb. Tega se ne da spremeniti.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

urosh ::

Zakaj mi pa gori samo za moj pc? ostala dva sta ugašnjena, ostaneta normalno priklopljena, lučke pa ne gorijo... zakaj pa je potem pri drugih tako?

lp

V-i-p ::

Hmm, to mi pa ni jasno. Vem samo tole: ko sem jst priključil switch in kupil utp kable brez konektorjev, sem se zgledoval ravno po lučkah. Ko sem naredil 35m kabla in dal gor konektorje ter vse priključil, pa lučke niso gorele niti probal nisem iti na net, ker ZAGOTOVO, če ne gorijo, povezave NI. Zato sem konektorje odrezal in na kabel zapacal nove. Lučk spet ni bilo. V tretje so se pojavile in povezava je delala. 100% stavim, da potem na ostalih dveh ni povezave, če lučke ne gorijo, v nasprotnem, pa ne vem kateri switch od Leve A imaš. Model mojega je: LEVEL A, 8 PORT 10/100MBs NWay Ethernet Switch ASH-1008.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

urosh ::

Mam čisto enak swič... še serijsko ti lahko zraven napišem....
Zadeva zgleda tako: če je mamin računalnik vklopljen, gorita lučki - logika, če je ugašnjen NE gorita lučki. drugi računalnik: isto. Moj računalnik: če je prižgan ali ugasnjen lučki gorita. nimam pa ne neta in nič gre se zgolj za povezavo teh tre zaradi deljenja datotek in predvsem printanja ostalih dven na moj printer. Se sedaj razumemo? meni gre na živce, da mi lučki gorita zmeraj, tudi ko je rač ugasnjen. drugače pa dela bp.

lp

V-i-p ::

Potem (za moje pojme) obstaja edino še tale razlaga: tisti računalnik, pri katerem lučke ugasnejo ko je ugasnjen in gorijo ko je prižgan je povezan z cross kablom (rdečim) tisti računalnik, pri katerem pa lučke vedno gorijo, je pa povezan z UTP kablom. Drugače pa tudi meni dela perfektno ;) in btw, zakaj te pa to tako moti, meni je čisto vseeno :D.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

urosh ::

Nep povezana sta z utp kablom... V bistvu vsi trije. Pa še kupljeni so bili že narejeni... Na živce mi gre zato, ker mi to non-stop sveti... Še posebaj ponoči... (sem pač občutljiv tiček :D )... mi pa res ni jasno. Mamin ma ME gor, ko je vžgan lučke lepo svetijo (btw tako tudi vem, kdo je kdaj za računalom >:D ), drugi (prenosnik) ima xp-je, tudi ne gorijo lučke, moj mali piz**n pa mi non-stop sveti!!!! da mu mamuti in druge živalce 8-O

Veš mogoče tudi pomoč za drugi problem - tisto z geslom?

lp

Tjulenj ::

jest mam isti problem, sicer na genius-ovem switchu pa vseeno... za mojo kišto ledice vedno gorijo, za ostale 4 pa ne. se je pa definitivno to pojavlo ko sem sprobaval WOL, pa ni pomagal da sm kablčk iz mrežne vn potegnu... zdej je kr skos tko... pa se ne sekiram pretirano :)

za geslo mi pa ni čist jasno kaj sploh hočeš... pri sharingu lahko določaš gesla pa a je read/write sharano, to je pa pomojem vse kar rabiš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tjulenj ()

b ::

Ce imas AT napajalnik (in plato), potem lucka ne bo nikoli gorela.

Ce imas pa ATX, kjer je plata vedno pod napetostjo, potem je vec moznosti, odvisno od nastavitev v BIOS-u. Mogoce je res kaj z nastavitvami za WOL, lahko pa tudi kaj drugega, toliko v detajle tega ne poznam. Vem da imamo v sluzbi kar nekaj masin, pri katerih lucke ne mreznih karticah zmeraj svetijo, razen ce napajalniku vzames strom.

lp,
Borut.

SLOWWWeb.net ::

Poglej naplati, ali je mrežna povezana z "bujenjem" / majhen kabelček iz mrežne se vije do plate z belim konektorjem. Če bi tega izklopil, potem bi to moralo biti to.

Povej če je sedaj vse O.K.
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

urosh ::

Napajalnik je ATX. Lučki gorita tudi če izklopim napajalnik (šalter na njem) samo nisem probal več kot ene 5 s. Kabl je lahko wklopljen ali izklopljen - nima veze. Tak da ostaja zadeva ista. Pa verjetno bom itaq moral že kar kmalu formatirat, pa bomo videli kako bo potem..

Drugi problem: v ME lahko daš fajle šerat samo, ko nastavljaš povezavo za LAN. Vpisati moraš tudi geslo. Vendar s tem geslom ne morem dostopati na ta računalnik, kar bi včasih bilo kar ok, če bi. Finta pa je v tem, da se mi napiše čisto neko drugo uporabniško geslo, ki pa nikakor ni podobno tistemu, ki ja v bistvu nastavljeno na onem PC-ju.


lp

b ::

Jaz sem zgoraj opisal kako gorijo lucke na mrezni kartici, ko je racunalnik "izkljucen". Ce namrec gori lucka na mrezni, potem bo gorela tudi na switchu, kjer je ta mrezna vkljucena. Mozno pa je, da imas ti switch, na katerem lucke svetijo ves cas...jaz cesa takega se nisem videl, ampak se ne bi cudil, ce bi ti poceni switchi poceli tudi kaj takega... 5s bi pa moralo biti dovolj, da bi zadeva ze pocasi crknila...

lp,
Borut.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lučki na LAN kartici ne gorita

Oddelek: Pomoč in nasveti
131702 (1483) heker
»

PCMCIA & linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
7872 (819) Marabela
»

Rabim pomoč pri omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
81127 (1035) rockyboss
»

Zakaj ne dela mrezna kartica

Oddelek: Strojna oprema
152685 (2478) Baja
»

Optična miška gori tudi, koje računalnik ugasnjen!

Oddelek: Strojna oprema
372194 (1561) mlakar

Več podobnih tem