» »

Velikost monitorja

Velikost monitorja

apachee ::

Torej zanima me kako bi lahko dobil s pomočjo tehnologije za izdelavo spleta sledečo informacijo od monitorja: velikost v inčih

Upam da se to da in da me boo nekdo od vas usmeril na pravo pot.
You can't win without The Finn!

overlord_tm ::

kolk colski monitor ima uporabnik? lahko dobiš info o tem kako ločljivost ima nastavljeno, ampak za velikost se mi ne sanja ...

kako bi bilo to sploh izvedljivo, mogoče samo za IE userje >:D

njok ::

<form>
<input type="text" id="disp_size" />
<input type="submit" id="submit" value="Oddaj" />
</form>

:D

tec ::

v javascriptu mislm da gre nekak takole
neki( '+ screen.width + X + screen.height + ' );

apachee ::

Ja sem ugotovil da kar tako zlepa ne bo šlo :(

Torej sem se odločil za kombinacijo obeh rešitev. Najprej bom preveril resolucijo. Na podlagi te privzel default velikost, uporabniku pa ponudil možnost spremembe le te z drop down box.

Problem bi nastal predvsem pri tem da 85% uporabnikov nima instaliranega monitroja, torej ima default monitor. kar pomeni da nikakor ne bi mogel zvedet kakšna je velikost monitorja.

Hvala!
You can't win without The Finn!

mte ::

ni mi jasno zakaj bi namesto resolucije hotel uporabiti velikost monitorja. Ce ima recimo nekdo resolucijo 800x600 na 17 ali 19 incnem monitorju, to pomeni da ocitno slabo vidi ali pa mu tako pase. Ti bi pa avtomatsko privzel da rabi manjso pisavo in manjse slike. Ampak ce si je on izbral tako resolucijo, jo je izbral z nekim namenom, za katerega ti ne mores vedeti.
Sedaj vsi tako ali tako priporocajo relativne velikosti, tudi spletnih strani. Recimo 50% namesto 497px. To je ravno zaradi teh stvari. Za nekoga je 1024x768 na 17" veliko, za nekoga je to malo. Ti pa kot oblikovalec strani tega ne mores vedeti.
Zato se za take stvari uporablja resolucija.
lp

pe "em" in "ex" za velikost črk ;)

mte ::

točno..sicer pa a je ex sploh uporabna enota? Se mi ne sanja zakaj em ni dovolj.. ;)

root987 ::

Osebno sem za relativne velikosti, ampak me moti nekaj drugega - slike. A potem bi naj z javascript detectu kako resolucijo ima uporabnik in glede na to vsakemu uporabniko pokazal drugačno sliko za vsako resolucijo, ali bi naj bila dovolj ena slika?

Kako drugi to rešujete?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

ammm, men se tud ne sanja za kaj rabijo em in ex. eden je velikost velike eden pa male črke. anyway, eden je imel preveč časa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevoz.org -- komentarji in pripombe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10015602 (8601) Alexius Heristalski
»

Pomoč-prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
432674 (2359) katja1986
»

Javascript in php

Oddelek: Izdelava spletišč
201947 (1636) rokpok
»

Obrazložitev ankete