Forum » Operacijski sistemi » webcam na linuxu
webcam na linuxu
CaqKa ::
S sošolcem delama en seminar, pa bi morala zadevo implementirat v kernel, da bo delala v gnomemeeting..
imava logitech notebook webcam pro, trenutno delava z knoppix 3.4
če ima bilokdo kak clue, kako zadevo spravit v kernel, ali pa kakšno distribucijo ki podpira ta webcam bi bila zelo vesela.
hvala.
/edit:
pa prosim če se vzdržite komentarjev, da naj uporabim $vstavite_vašo_priljubljeno_distribucijo, če tega dejansko niste sprobali s to kamero
imava logitech notebook webcam pro, trenutno delava z knoppix 3.4
če ima bilokdo kak clue, kako zadevo spravit v kernel, ali pa kakšno distribucijo ki podpira ta webcam bi bila zelo vesela.
hvala.
/edit:
pa prosim če se vzdržite komentarjev, da naj uporabim $vstavite_vašo_priljubljeno_distribucijo, če tega dejansko niste sprobali s to kamero
- spremenil: CaqKa ()
64202 ::
Kateri driver si pa poskusal instalirat?
Sicer lahko se vprasam kolega, mislim da ima tudi en ne najbolj podprt webcam od logitecha. Ga je pa zrihtal...
Sicer lahko se vprasam kolega, mislim da ima tudi en ne najbolj podprt webcam od logitecha. Ga je pa zrihtal...
I am NaN, I am a free man!
G2 ::
hvala vam za pomoc....
sem resu zadevo
problem je bil predvsem v tem, da driver ni nasu kernel headerjev, ki sem jih moral dodati rocno
sem resu zadevo
problem je bil predvsem v tem, da driver ni nasu kernel headerjev, ki sem jih moral dodati rocno
LP
G2
G2
CCfly ::
Je kdo našel kakšen dober program za zajem slik / videa, ki bi se razumel z Video for Linux 2 ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
G2 ::
Ja Gwanaroth: zgleda ja otrocje lahko... dokler ne naletis na problem, da knoppix nima make scripte definirane :D
gnomemeeting pa recimo sploh ne zna delat z V4L2
gnomemeeting pa recimo sploh ne zna delat z V4L2
LP
G2
G2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kamero kupiti? Rad bi posnel razstavljanje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1163 (835) | Ale3š |
» | Spletna kameraOddelek: Kaj kupiti | 2459 (1947) | imagodei |
» | live webcam streamOddelek: Omrežja in internet | 932 (795) | chrush |
» | Tajvanski računalniki bodo kompatibilni z Linuxom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 6946 (5119) | Pithlit |
» | Išcem web camOddelek: Zvok in slika | 1280 (1214) | flipflop |