» »

Najdi.si lahko "bana" stran?

Najdi.si lahko "bana" stran?

suprpp ::

Naredim stran, prijavim na najdi.si in google, vse je kul.

Cez par dni za hec poiscem stran na najdi.si in je NI NIKJER (prej je bila na 2. strani). Vpisem se celotno domeno "domena.com" v iskalnik, in mi vrne da "noben dokument ne ustreza poizvedbi".

Najprej sem pomislil, da so mi spletko izbrisali (ze to bi bilo nezaslisano) in se odpravim na stran, da bi ponovno dodal stran za indeksiranje, ampak stran "ze obstaja". Torej je samo prikazati nocejo.

Da ne omenjam dejstva, da "genialni" uredniki spreminjajo naslov (title) strani pri vnosu v iskalnik, ker naj bi bil "bolj ustrezen".

V bistvu na vse to gledam kot na to, da "vzpodbujajo" uporabnike k temu, da placujejo za Sponzorirano novost, ki ni poceni ter k temu, da jim Najdi.si "svetuje" katere keyworde nucat (kar spet ni zastonj).

Na mail dvomim da se mi bodo odzvali, jutri jih še pokličem in pobaram čemu je treba skenslat stran iz nabora rezultatov.

Naj omenim se, da je stran povsem legitimna, ni spammerska, skratka klasicna spletka.

Zanima me, ce se je ze kdo takole srecal z najdi.si ali kaj podobnega opazil ipd.

JOKER ::

Zanimiva zadeva, kdo bi si mislil.:\
Zakaj pa je nisi še nam pokazal, ampak nam samo opisuješ kakšna je ?? :8)
Morda pa je kaj spornega v njej sami ?

No, komentirat pred videnim itaq nima smisla.
________________________________________________________
Ka te češ ....

sid911 ::

meni so pri najdi.si zagrozili da v primeru če še enkrat obnovim vpis svoje strani mi jo izbrišejo iz svojega imenika. sem se pa zato trikrat prenovil oziroma obnovil vpis, ker sem enkrat stran povsem prenovil, nato pa sem dodal še en tematski sklop pa sem spremenil opis strani)..zaj pa kljub temu, da ima moja stran naslov strani Letala v primeru da to iščem na najdi.si me vedno pokaže na drugi strani, redko na prvi
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

suprpp ::

JOKER: linka nisem podal, ker bi lahko kdo pojamral da gre za oglaševanje. Stran je kratka in enostavna predstavitev dejavnosti podjetja, ki se ukvarja z izterjavo dolgov in terjatev.

Zdaj jo pa lahko najdeš na Googlu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suprpp ()

sivi01 ::

Da, fantje na Najdi.si so ena velika mafija. Imajo močno orodje, ki jim omogoča manipuliranje in seveda to izkoriščajo, ne meneč se za etiko in vest. Ko zavohajo denar, začnejo hitro manipulirati z zadetku. Seveda se zgovarjajo na tehniko in na kvazi algoritme ala PageRank.

Na mojem relativno obiskanem portalu se zadnjih 10 dni dogajajo cudne stvari. Brez nasega posega je obisk blazno narastel, stevilo zadetkov iz Najdi.si se je povečala za 900%, da, devetsto odstotkov, seveda pravljica ni trajala dolgo, kar naenkrat so se zadetki iz Najdi.si zmanjšali na minimum. Pokazali so svojo "moč", nam pokazali, da brez oglaševanja pri njih ni prihodnosti za nas.

Zanimiv primer je banalna beseda "slepič", banalna zato, ker se pojavlja le enakrat ali dvakrat na našem forumu in nekaj dni smo bili med zadetki na Najdi.si s to besedo na vrhu prve strani, na prvem mestu, danes pa sploh nismo uvrščeni, kot da ne obstajamo.

Lahko rečem le, da nismo v nikakršnem sporu z njimi, nsmo počeli nič "prepovedanega", niti nimamo kočljivih tem na portalu.

Zelo rad bi prebral/slišal razlago predstavnika Najdi.si o tem in podobnih fenomenih. Naš portal je majhna riba, verjetno imajo večji še več težav z Najdi.si.


lp
Sivi

suprpp ::

Podoben občutek imam tudi jaz - Najdi.si razkazuje svoje mišice v slogu -> če hočeš, da je stran obiskana, jo daj pod Sponzorirano povezavo ali pa te bomo potisnili na konec vrste.

EDIT: Je kolega klical na N.Si in so rekl, da se jim je sesul indeks in da bo v soboto zjutraj zadeva funkcionirala tako kot mora. Bomo vidl! (:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suprpp ()

aljazh ::

Nad odločitvami in ravnanji odgovornih pri Najdi.si imam pomisleke tudi sam.

Pred kakšnim dobrim letom sem med novosti vpisal stran, na kateri sem legitimno in zakonito prodajal svoje rabljene tehnične predmete. Vpis strani so zavrnili z obrazložitvijo, da "so ukinili vpisovanje malih oglasov med novosti". Kljub temu, da je bilo na spisku rubrik mogoče izbrati rubriko "Objave>Mali oglasi". Pred tem (nekaj mesecev poprej) so podobno stran že sprejeli ter uvrstili v seznam novosti. V odgovoru na moje vprašanje, v katerem sem jih soočil tudi z njihovo dvoličnostjo (po zavrnitvi vpisa moje strani so se med novostmi pojavljali mali oglasi fizičnih oseb za oddajo počitniških hišic ob hrvaški obali) so se poskušali izviti z odgovorom, da po novem dovoljujejo male oglase glede storitev, saj naj bi bili le-ti trajnejše vrednosti. Ali je oglas, ki ponuja najem počitniške hiške v Dalmaciji v mesecu avgustu leta 2004, trajnejše narave, nisem ravno prepričan.

Nedavno tega sem želel med novosti vpisati podstran svojega spletišča, na kateri je objavljen članek. Na seznamu rubrik sem izbral "Objave>Članki". Vpis so zavrnili s kratko obrazložitvijo, da ne gre za vrhnjo stran spletišča ter da vpis sodi na njihovo oglasno desko. Zahteval sem argumentirano obrazložitev ter jo tudi prejel, le da me le-ta ni prepričala oz. me je še bolj utrdila v prepričanju o dvoličnosti odgovornih pri Najdi.si. Toliko bolj, ker sem po zavrnitvi vpisa svojega članka našel med novostmi povezave na ankete na določenih spletnih (pod)straneh. Ali je populistična anketa, katere namen evidentno ni nič drugega kakor privabljanje obiskovalcev na spletno stran bolj "trajne narave" ter za obiskovalce najdi.si bolj relevantna kot članek o strokovni temi? Menim, da ne.

V odgovoru so sicer priznali, da so vse moje navedbe resnične, vendar hkrati zatrjevali, da enako obravnavajo vse vpise. (sarcasm on) Yeah, right! (sarcasm off). Navajali so tudi, da omejujejo možnost vpisovanja strani med novosti zaradi tega, ker so admini preveč zlorabljali to možnost, da bi tako povečali vidnost in obiskanost svoje strani ("lahko pa si povečate obiskanost s pomočjo sponzoriranih povezav"). Zaradi prevelikega števila novih vpisov in "zlorabljanja" z vpisovanjem strani, ki niso vrhnja stran spletišča naj bi se zato odločili, da bodo med novosti poslej vpisovali le strani, ki so vrhnja stran spletišča.

Najdi.si ima seveda pravico, da določa pravila igre (splošne pogoje) ter jih po potrebi tudi spreminja oz. prilagaja spremenjenim razmeram. To je razumljivo in tega jim ne očitam. Moti pa me odsotnost zapisanih natančnih splošnih pogojev, ki čim bolj omejujejo možnost diskrecijskega odločanja. S tem bi bila omogočena predvidljivost in enako obravnavanje vseh uporabnikov njihovih storitev. Temu, kar se dogaja sedaj (ob hkratnem zavajanju s tem, da so glede na rubrike določeni vpisi še možni, čeprav jih ne dovoljujejo več) ne morem reči drugače kakor ribarjenje v kalnem ter zlorabljanje prevladujočega položaja.

Tudi na primeru svoje spletne strani sem zasledil že omenjeno "čudno indeksiranje", ko se včasih stran pojavlja na vrhu med zadetki, drugič pri koncu, včasih pa je sploh ni med zadetki.

meatwaad ::

Leto nazaj sem govoril z enim kolegom, ki pozna nekoga @ najdi.si in seveda $$$ igra vlogo. Algoritmi katere uporabljajo vedno dodelijo vecjo tezo povezavam, ki so povezane s $$$. :D

Brez heca, to se dogaja ze leta in najboljse da jih pustite pri miru ali pa se spoprijateljite z njimi.

s56loe ::

Pravis da je boljse se spoprijateljiti z njimi ( proti vetru ne mores lulat ) si moker .

poweroff ::

Zanimivo. Jaz recimo nimam interesa, da bi bila moja stran preveč obiskana. Namenjena je zgolj poznavalcem in se ekplicitno izogibam vpisu v kakršenkoli iskalnik. Hm, mogoče bom pa celo zablokiral dostope iz Najdija glede na referer...

Drugače je pa najboljše, če se nekako uspete spromovirati skozi medije. Jaz sem pred časom fotografiral razne demonstracije, itd. Enkrat sem fotografiral tudi dogajanje na AC Molotov. AC Molotov je imel svojo uradno stran, vendar so jim pohekali DNSje in ni bila dostopna. Zato sem iz svoje strani dodal direktno povezavo na njih (na IP). Poslal sem par mailov (kolegom), da je stran s fotografijami in direktnim linkom na tem in tem naslovu), in potem se popoldne peljem domov in na Radiu Študent slišim reklamo za mojo stran. Ponavljali so jo cel dan. Obisk je narastel za... ogromno. Zanimivo je bilo gledati loge, policija in Slovenske železnice so jo tudi ful obiskovale.

Če bi bil takrat pripravljen an to, bi lahko ponudil, da se ljudje naročijo na novice, kakšen foprum bi vrgel gor, itd. Saj v bistvu sem imel namen to narediti, vendar je bil glavni problem vsebina. Tehnično znam postaviti dobro spletno stran, na oblikovanje se malce tudi razumem, ali pa bi koga dobil, vendar bi morala taka stran vsak dan ali vsaj vsake nekaj dni objavljati kvalitetne prispevke. Tega pa en človek ne zmore.
Skratka - če imate kvalitetno in zanimivo vsebino, obisk pride sam. Moje mnenje je, da so stalni bralci največ vredni. Stalne bralce pa se pridobi z dolgotrajnim vlaganjem v kvalitetno vsebino. Občasni bralci, ki pridejo iz Najdi.si so bolj tako-tako... če ostanejo so že OK, če pa ne, je pa vlaganje v oglaševanje nesmiselno.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najdi.si - goljufija?

Oddelek: Omrežja in internet
113045 (1670) KoMar-
»

Telekom kupil Najdi.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7410793 (7574) Tody
»

Najdi.si ? Mrtev ?

Oddelek: Omrežja in internet
142132 (1625) BIG_Yack
»

Za vse loverje Matkurje, Slowwwenie, Eona in podobnih...

Oddelek: Omrežja in internet
112276 (1337) McSpike
»

SLO portali

Oddelek: Omrežja in internet
222471 (2133) Elemen_T

Več podobnih tem