Forum » Pomoč in nasveti » CISCO router 1700
CISCO router 1700
bad2Dbone ::
Zanima me, ali kdo ve kako se skopira celoten flash iz routerja na windows pc preko tftp. Imam namreč mali milijon datotek, katerih imena vpisovati v tftp client ni ne volje, ne časa.
Mogoče je nekaj v zvezi z archive tar, vendar sem tukaj našel samo extract...
Prosim Vas, vsemogočne junake računalniškega sveta, za pomoč.
Mogoče je nekaj v zvezi z archive tar, vendar sem tukaj našel samo extract...
Prosim Vas, vsemogočne junake računalniškega sveta, za pomoč.
carpe diem ;)
aleksander10 ::
Če res želiš narediti backup sistema, potem rabiš presneti samo .bin datotetko, ki je v bistvu IOS. Vse ostale datoteko so za web access in niso tako pomembne (razen neveščim uporabnikom Cisco routerja).
Skopiraj samo .bin datoteko in si naredil več ali manj vse.
Skopiraj samo .bin datoteko in si naredil več ali manj vse.
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
To bom itaq mogu naredit. Jaz pa moram loade za ciscove IP telefone, pa melodije in takšne stvari prenest na moj pc za krizni primer, da lahko potem tudi na hitro povrnem zadeve, ker brez telefonije ne moremo ostati. Kopiranje datoteko po datoteko pa bi trajalo celo večnost, saj je preko tftp-ja potrebno vsako ime datoteke vpisati ročno.
carpe diem ;)
enough98 ::
CallManager Express, torej
potrebne file-e dobis lahko v tar ali v zip arhivu.
ce imas tar, uporabis za kopiranje na flash `archive tar /xtract tftp://..... flash:'
torej ti vsebino tar file-a skopira na flash.
kolikor vem je to (/xtract) edini ukaz za tar v IOS (raje preveri). probaj. ce slucajno dela /create.
osebno sem kopiral nazaj na tftp rocno s pomocjo copy & paste (uporabljam SecureCRT).
kaj pa ce bi ponovno potegnil dol cel package in skopiral le tiste file, katerih ni notri (audio, ipd.)
?
potrebne file-e dobis lahko v tar ali v zip arhivu.
ce imas tar, uporabis za kopiranje na flash `archive tar /xtract tftp://..... flash:'
torej ti vsebino tar file-a skopira na flash.
kolikor vem je to (/xtract) edini ukaz za tar v IOS (raje preveri). probaj. ce slucajno dela /create.
osebno sem kopiral nazaj na tftp rocno s pomocjo copy & paste (uporabljam SecureCRT).
kaj pa ce bi ponovno potegnil dol cel package in skopiral le tiste file, katerih ni notri (audio, ipd.)
?
Končno en, ki obvlada. Vendar create ne izpiše po ukazu :
iptelgateway_1#archive tar ?
/table List files in tar file
/xtract Extract files in tar file
niti ne dela :(
zgleda da bom imel par ur dela, za kopiranje na pc, pa bom tam v tar obliko spravil (ne vem še sicer kako), restore pa bo potem hitrejši (upam)...
Če ti še kaj na pamet pade, se ideje na bom branil :D
Hvala ti vseeno.
iptelgateway_1#archive tar ?
/table List files in tar file
/xtract Extract files in tar file
niti ne dela :(
zgleda da bom imel par ur dela, za kopiranje na pc, pa bom tam v tar obliko spravil (ne vem še sicer kako), restore pa bo potem hitrejši (upam)...
Če ti še kaj na pamet pade, se ideje na bom branil :D
Hvala ti vseeno.
carpe diem ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Format diska za max kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 1823 (1434) | opeter |
» | Namestitev driverja v LinuxuOddelek: Programska oprema | 711 (576) | jype |
» | arhiv datotek linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1584 (1418) | tx-z |
» | Kako inštalirati program v linuxih ??Oddelek: Programska oprema | 1558 (1424) | Gandalfar |
» | ne morem bootat v graficni nacin v red hat linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1190 (1142) | robinzon |