» »

Kje zatemniti vizir za čelado?

Kje zatemniti vizir za čelado?

jeti51 ::

Rad bi zatemnil vizir na čeladi v stilu leč na sončnih očalih - pač tako, da bi bilo vse skupaj malo temneje, ne bi prepuščalo toliko svetlobe, pa še bolj kul bi izgledalo.:D Kje bi to znali narediti?
Čelada je sicer taka, da se jo da enostavno razmontirati in vzeti samo vizir ven (samo tisto prozorno plastiko, brez okvirja), tako da z nanosom "odbojne plasti" (kakršnakoli pač že bo - folija, poseben spray, kaj tretjega...) najbrž ne bi smelo biti problema.

Predlogi? :)

Daedalus ::

Kupi tak vizir. Itak mora bit atestiran, drugače si boš samo škodo naredil.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

A. Smith ::

Pri Nolankah se dobi zatemnjena podloga za vizir, ki se ne rosi. Kupiš čelado in daš še pet jurjev za podlogo, ki se namontira na vizir s pomočjo dveh gumbov. Te ima že nekaj časa vsaka tanova Nolanka.

Ampak kljub temu, da ga imam, ga ne uporabljam. Se stemni, pa nič ne vidiš, dol je pa zamudno jemat. Kupi sončna očala, so bolj pripravna.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

K0K0 ::

Ko smo glih pr čeladah pa da nam nove teme odpiru. A mogoče kdo ve kje bi se dobilo malo višjo čelado oz da nebi bila v zgornjem delu tako zožana, ker mam mal bl ploščato butico in se mi vsaka na 3/4 poti vsatvi :'(. Sem dal že pol lj. skos pa nikjer nimajo tko da bi bil res hvaležen za kak info rabim pa neki za na skuterja tko za ene 30-50k.

jeti51 ::

Da se razumemo - stemnilo se ne bo in tudi rosilo se ne bo nič, ker se načeloma skače v lepem vremenu in ne ponoči ali v dežju. Namreč ne sprašujem glede čelade za vožnjo z motorjem, ampak za športno padalstvo.


Sicer obstajajo tudi neki že zatemnjeni polarizirani vizirji, ampak stanejo skoraj 10 jurjev pa še čakati je treba, da ti jih pošljejo, jaz pa po drugi strani verjamem, da obstaja kakšna cenejša in hitrejša rešitev.:) Klical sem tudi nekam, kjer temnijo stekla na avtomobilih, pa so rekli, da folije niso primerne za plastično osnovo, ker bi se baje prehitro poznale praske in ostalo...

Daedalus ::

Ma tistih 10 jurjev boš pa že napraskal skup, če maš dovolj za take ekstremne športe. Kvalitetna oprema pač stane in tu se kako šparanje IMHO ne splača.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jeti51 ::

Kvalitetna je čelada že sama po sebi, nisem pri tem nič šparal, zatemnjen vizir pa z varnostjo in kvaliteto nima skoraj nobene veze, gre se v glavnem samo za estetski učinek. Tudi ne vem, ali so tisti vizirji res zatemnjeni toliko, kot jaz hočem, in če jih imajo v točno taki barvi, kot si želim.
Sicer to res ni velik denar v primerjavi z ostalimi stroški, ampak vseeno - 10 jurjev je recimo dovolj za ABC kredit za celo leto. Ni da bi človek kar tako razmetaval s tem, vsaj jaz ne. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kosilnica na nitko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11125643 (2699) starfotr
»

temnenje stekla pri motorju (pleksi)

Oddelek: Na cesti
81478 (1266) krucymucy
»

Sončna očala

Oddelek: Loža
257141 (6227) Ramon dekers
»

Ne dobim čelade (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508697 (7039) Damjan Jagar
»

Kje kupiti nalepke

Oddelek: Kaj kupiti
61144 (987) bf4ed

Več podobnih tem