» »

Slab prenos po mreži!?!?

Slab prenos po mreži!?!?

osrdek ::

Stvar je sledeča. Imamo mrežo z 5. računalniki in imamo file dodane v skupno rabo.
Ko zdaj kdo kopira z mojega računalnika se mi totalno zabije računalnik da praktično ne morem nič početi dokler se file ne prekopira. Piše da je cpe zaseden 100% :'(

Zdaj me pa zanima zakaj se to dogaja?

gumby ::

DMA imas vklopljen?

samomas ::

Sam sem imel podoben primer. Mreža je delovala samo cca.5% in cpe zaseden 100%. Težava je bila s Sygate firewall, kjer sem sicer imel dovoljenje za interni promet, vendar ni delovalo ok. Ko pa sem nastavil dovoljenja za vsak racunalnik posebej (oz. IP), je stvar začela delovati normalno. Ko kopiraš po mreži poglej kateri proces ti zasede 100% cpe in skoraj verjetno je, da ti težave povzroča firewall oz. dovoljenja v njem.:)

Mr_Globus ::

In kako to uštimat? Ip ima vsa dovoljenja pa mi vseeno zatrokira pc?

neoto ::

Imaš integrirano mrežno? Poskusi kakšne nove gonilnike (če obstajajo)

To sem že probal na firewallu nastaviti dovoljenje za vsak računalnik posebej, pa je bilo isto:'(

Kateri firewall uporabljaš? Pri sygatu si lahko pomagaš s pomočjo na njihovi strani. V primeru, da je povezava še prepočasna, izklopi zapis prometa v Packet log datoteko (velja za sygate). Po mojem imaš težave zaradi kakšne obkljukane nastavitve, ki pa lahko povzroča ta problem. Poglej na proizvajalčevi strani FAQ.:)

LP

mam kerio firewall

Kerio forum - 100% CPU
Poglej v tem forumu kako izklopiš firewall za lan povezavo. Po tem nimaš več firewalla za lokalne naslove in če zaupaš ostalim v mreži to ne bi smel biti problem. Sam sicer ne poznam kerio firewalla tako, da ti ne morem pomagat na lažji način.

LP:)

Mam še eno vprašanje pa da nebom odpiral nove teme.
Od včeraj dalje imamo nenormalen ping: tja do 1200ms 8-O
Do zdaj je vse bilo normalno, včeraj pa je kar naenkrat začel naraščati. Najprej je skakal nato se je pa zasidral pri 1200.;(
Sem pogledal v TraceRoute pa mi nariše to:

Pa malo mi je čudno da piše da je ping do našega serverja 0, na grafu se pa že pred serverjem dvigne ping!?!?!?:|

In zdaj še nagradno vprašanje: server ali Siol?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: osrdek ()

sem danes probal en fajl prekopirati z strežnika pa mi je kopiral nenormalno počasi. sem v task managerju pogledal pa je pisalo da je zasedenost mreže med kopiranjem bila 2,5%:\ , procesor pa je bil normalno obremenjen. sem izklopil FW in antivirus, pa je bilo isto...

torej, zakaj se kopira tako počasi?:'(

nujno:'(

Spc ::

Kakšno imaš mrežno opremo?
Pa ne kakšen planet switch.

Malo poglej hardware, switch, kable itd.
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Pa ne kakšen planet switch.

:8) zakaj pa ne:D

stvari delajo vse samo prenos po mreži je slab.
Tak je:
- če kopiram z strežnika - traja celo večnost ( sem včeraj probau potegniti z strežnika en 700MB file pa mi je pisalo da bi kopiral 70min:\ )
- če pa kopiram s katerega drugega računalnika v mreži pa tistemu cpe zabije z 100%;(
v obeh primerih je pa mreža izkoriščena 2 - 2,5%

zanima me torej če je treba kaj nastaviti v windowsih, na serverju...karkoli

jah tisto z serverjem sem na srečo rešil8-)
zdaj me še edino to zanima kak bi zrihal da bi mi normalno kopiralo z/na drug računalnik da mi nebi zabilo cpe za 100%?:'(

Tomay ::

Probaj zvezat samo dva računalnika (najboljše s crossover kablom) tako, da boš izključil ostale vplive. Izklopi firewall... Poigraj se z nastavitvami half/full duplex. Poglej, če si mrežna deli irq s kako drugo napravo. Preizkusi povezavo s sisoft sandra (network bandwidth benchmark).

Lahko najprej ali na koncu, zamenjaj mrežno, sploh realtekove rade crkavajo, tudi 3com niso večne.
Voodoo 4Ever

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131777 (21264) Qushaak
»

Koliko daste uporabniki ADSL in kabelskega neta na varnost???

Oddelek: Programska oprema
151961 (1600) ombre
»

mrežna povezava!

Oddelek: Omrežja in internet
133091 (2748) ToniT
»

kateri firewall v sožitju z P2P??

Oddelek: Programska oprema
292140 (1608) Jst
»

Česa smo se naučili od Blasterja