» »

Ideja več glav več ve in linux strežnik

Ideja več glav več ve in linux strežnik

svejk ::

Prišel sem na eno idejo katero sam sicer ne bi mogel izpeljati, verjamem pa v tisto še iz šole "več glav več ve"
Ideja:

Na domačem ADSL ju bi postavil firewall linux mašino, ki bi imela 3 mrežne kartice; WAN, mreža, DMZ. Zadevo zelo dobro pelje smoothwall.

Na DMZ bi postavil še eno mašino na kateri bi bil poinštaliran Centos 4.0 linux.
Vsekakor bi poleg centosa tekel še web strežnik Apache s php/mysql podporo. Pri vsej zadevi sta uporabna tudi DNS in ftp strežnik.
Zadnja zadeva pa bi za vse hostane domene potekal še poštni strežnik s antispam in antivirusno zaščito.

Na vrhu sem omenil, da zadeve sam ne bi mogel spraviti skupaj. V kolikor bi se našlo nekaj interesentov, ki imamo podobne želje si lahko skupaj postavimo zadeve za lastne potrebe....interesnti PM ali mail

Gwanaroth ::

Dvomim, da bos dobil se kakega somisljenika, ki bo pripravljen fizicno it do tebe in ti zadevo uredit.

Dandanes obstaja na internetu neskoncno HOWTOjev in vsakdo ki naleti na podobno tezavo kot ti, dan ali dva brska in bere po howtojih ter nato zadeva uspe.

Poizkusi tudi sam!
Lights often keep secret hypnosis..

Mogoče sem premalo razložil, marsikaj od tega znam sam urediti...se pravi to kar znam sam bi pomagal tudi ostalim, kar ne znam bi ostali pomagali meni in ostalim v grupi ;)

No, potem pa kar korajzno organiziraj kak Linux Tabor ali kaj podobnega. Vreme je kot nalašč za to :)

Self-Defence ::

Se takoj udeležim :D

christooss ::

Jest tud. Kje pa bo?
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

hokick0 ::

SE ZNA NARDIT DA TUD JEST PRIDEM SAM OBVESTE ME PROSM:P

Emm, dal sem le kot predlog :) Sicer pa je v principu to svejk-ova ideja in se bo ze on potrudil .)

CCfly ::

Kontaktiraj Kiberpipo, morda bi bili zainteresirani za tovrstno delavnico.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

hokick0 ::

ne drgac jest nimam cajta tko sj mrbit bi pa se clo prsu ce bi ksno drgacno domaco delavnico naredu:P mrbit kj iz gline:D

borchi ::

stvar peljat IRL je mimo. če pa je bla ideja v enem threadu predebatirat vse probleme in vprašanja glede stvari in nakoncu nardit en povzetek oz. HOWTO pa je ideja za speljat. howto bi domoval v prvem postu thread-a (sam mislim, da slo-tech forum tega ne omogoča) al pa na wiki.
l'jga

Kami ::

Jah lahko bi pomagal preko neta, v rl nevem iz kje sploh si :)) Npr. preko msnja bi lahko al pa če bi mi dal dostopo do serverja....

ok nekaj interesentov je....
Sedaj pa me v bistvu zanima koliko od vas ima kaj pojma o kaki temi, da si malce porazdelimo kaj bi kdo razložil ostalim?

BigWhale ::

Kdaj pa kdaj, bi lahko kdo prisel na kak Linux install fest... ;)

Nerdor ::

Vedno več folka se zanima za Gentoo linux in kak ga gor dat. :\
... for lifetime!

glej pustimo installacijo saj mi je tista dovolj dobro jasna, gentoo se tudi izogibam, ker se mi zdi Centos precej res strežniška rešitev (RHEL)

evo sedaj bi zadevo lahko razdelili takole:

- install router....Svejk
- install Centos RAID polje....Svejk (edino RAID mi še ni znan)
- apache, php, mysql....Kami & Svejk
- ftp....Kami
- DNS.....Svejk
- poštni strežnik....Kami
- antivirusna in antispam poštna zaščita.....?

to bi bilo v grobem....

hruske ::

Samo moje skromno mnenje, dobro je, če spam filtre nastavi tisti, ki tudi pošto nastavi, ker je zadeva precej povezana...:\

Sicer bi lahko kaj tudi jaz prispeval, ampak delam samo na Debianu.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

roli ::

Dej mal tehnične specifikacije server mašine.
Pa mogoče ne razumem kaj hočeš doseči.
To boš delal z GUI in konzolo ali sam konzolo?
http://www.r00li.com

2g00d4u ::

Svejk ! Da ti mogoče malo olajšam zadevo, ti tukaj ponujam en link za mail server
http://www.qmailrocks.org/

Bolj trotlziher navodil še nisem videl za začetnika

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux - Alternativa Windows Serverju (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
786048 (3912) jype
»

Svoj server,kako? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
718883 (6633) jackorsen88
»

linux - kako začeti

Oddelek: Operacijski sistemi
151596 (1246) antonija
»

SStrežnik