» »

kateri prenosnik, vstopni model

kateri prenosnik, vstopni model

dilca ::

kupujem nov prenosnik. zanj sem pripravljen odštevi do 200.000 sit, morda še kaj več (npr. doplačilo za garancijo). rad bi kompakten prenosnik do 3kg, z dobro tipkovnico, baterijo ki vzdrži 3 - 4 ure, WLAN. no-name prenosniki me ne zanimajo.
prvič kupujem prenosnik, pa nimam občutka koliko so sploh občutljive te zadeve (če jih prevažaš z biciklom po mestu verjetno ni najboljš ?) a garancijo se pri slabših modelih splača dokupit? kaj ta garancija sploh zajema?

možni nakupi:
IBM R50e
HP Compaq nx6110
Dell Latitude 110L

della še nisem videl, prva dva sem. IBM-ova tipkovnica in ohišje je zakon. je pa precej počasi mlel, ko smo ga prižgali (sicer zato k so se windowsi prvič zagnali pa je še kej inštaliralo, ampak vseeno...). HP-ja nism prižgal je pa tudi deloval čvrsto.
koliko je grafična Intel Media Accelerator 900 boljša od Intel Extreme Graphics 2

hvala

OwcA ::

IBM mislim, da nima sledilne ploščice, kar je mestoma neugodno, ima pa gotovo najboljšo tipkovnico, kar se mi zdi zelo pomembno. Večina prenosnikov ima tovarniško naloženo kopico navlake, tako da se jih da na ta način opazno pohitriti.
IMA 900 je precej hitrejši od predhodnice (IEG 2) poleg tega to pomeni, da je gre za Sonoma platformo, ki je v celoti novejša kar tudi ni slabo.

Sam bi verjetno posegel po HP-ju (v kolikor ima zaslon in tipkovnico primerljvo z IBM-jem), upoštevaj le, da efektivno nima operacijskega sistema (DOS).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

klemen22 ::

To da nima sledilne ploščice ni prav nobena pomankljivost no razen če ti je lepo da je tam. Drugače pa so IBMi R serije napram T brez primerjave. Jaz bi izmed teh treh vzel HPja saj je se mi zdi najnovejši model. Aja ali pa kakega Acerja tudi dobiš. Pa le glej da ima 512 rama sploh če shara še grafika kar je pri vstopnih modelih tako ali tako.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OwcA ::

klemen22, dobro da so med nami ljudje, ki lahko s tako gotovostjo trdijo, kaj bo nekomu drugemu udobno za delo in kaj ne.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

klemen22 ::

Zunanji mišak reši vsak problem. No resno, uporaba zunanje miške je ob dolgotrajni uporabi praktično obvezna, saj s kakšnim padom popizdiš slej ali prej.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

dilca ::

hvala za nasvete. bom kar HPja vzel (operacijski sistem si bom že sam priskrbel:D ), čeprav bom še prej pogledal della, morda me pa navduši...
glede sledilne ploščice se pa ni treba "prepirat" , ker bom zagotovo uporabljal miško.

_Sajmon_ ::

Ima kdo konkretne izkušnje s hp nx6110? Enaa ponuja trenutno zelo zanimivo konfiguracijo iz te serije notesnikov za cca 190kSit, pa me je zamikalo da bi si ga nabavil, vendar sem na webu najdu, da folk jamra zaradi non-stop vključenega ventilatorja.

VASkO ::

ventilator ni nonstop vkljucen, ce mas vklopljen speedstep. ma isto je kot pri ostalih notesih z p-m procesorji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Noro poceni notesnik

Oddelek: Kaj kupiti
211874 (1874) Belcebub
»

bomba kombinacija ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
121497 (1098) Calligula
»

Prenosnik - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
81052 (767) sebek
»

nakup notebooka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515937 (5089) nodes
»

ComTron prenosniki...

Oddelek: Kaj kupiti
253090 (2603) DjTonic

Več podobnih tem