» »

kako utišati ventilator CPUja...

kako utišati ventilator CPUja...

junior ::

Zdravo!

Na Gigabytovi plati 8IPE775-G imam P4 3,00 GHZ, ventilator je pa pomoje kar tisti, ki je priložen procesorju (BOX varianta). Zadeva ni niti tako glasna, kar res moti je neprestano spreminjanje števila obratov samega ventilatorja, ki ti požre živce8-O Kako to utišam? A je dovolj, da v BIOSu spremenim opcijo "CPU Smart FAN Control" iz "Auto" na "Voltage" ali "PWM" ali je bolje polagati upe v kak nov hladilni element npr: TT Fanless 103, kar sicer pomeni, da potrebujem še ventilator ( tegale?) za kišto, ker ga (še) nimam. A bo zadeva potem kaj tišja?

Hvala vnaprej!

|KoRn| ::

Probaj najprej urediti malce pretok zraka v ohišju...

Če imaš pa denar si privošči tišji hladilnik za CPU, sam pazi! Pol te lahko začne disk živcirat (kakor je mene, ko sem dal zalmana na CPU, zalmana na GPU in zalmana pasivnega na NB) ;((
Freak on a leash!

Veron ::

Rešitev za utišanje diska :)
oz. kar 2 elastike v 5,5" režo in je :)

nikonezna ::

@junior
če se ti spreminjajo vrtljaji je verjetno to z razlogom (da ne niha temperatura na cpu).
tvoj predlog je o nastavitvah v biosu je bil kar dober, sam pol si mal prekontroliraj na kakšne temperature ti pride procesor ob max obremenitvah....inštaliraj si kakšen motherboard monitor...(upam da sem prav napisal), optimalnih za tvoj proc. trenutno ne poznam, tako da mal še prečekiraj okoli.
mal sem si ogledal teste tegale ki si predlagal ti pa ima maal višje od originalnega box, s tem pa da je popolnoma tih...za dobro delovanje tega pa moraš imet pa dobro prezračeno ohišje.
za ventilatorje poglej na cool-pc ker je kar velika izbira, pa mal si primerjaj glasnost s pretokom in ceno pa mal premisli kaj ti najbolj ustreza
brez podpisa

junior ::

macho_man, zdi se mi, da nekaj v zvezi z napajanjem procesorja in plate ni povsem v redu. Nainštaliral sem si SpeedFan in če tiste napetosti tam držijo, potem ... :| Namreč napetosti, ki naj bi bile +5V, +3.3V, -5V ter -12V zelo nihajo (ne le za nekaj mV, ampak za nekaj voltov gor in dol). Res je, da obe napetosti, ki naj bi jih imel procesor (Vcpu1 in Vcpu2) ostajata ves čas konstantni, to velja tudi za Vbat in +12V, nikakor pa ne za prej naštete. A ne bi morale vse te napetosti ves čas dokaj konstantne? Je možno, da je napajalnik preslab, ali je lahko vsemu temu vzrok slabo zračenje?

nikonezna ::

hmnja.....da bi vedel temperatura ne bi smela vplivati tolko na tako velika nihanja, mene so bolj učili da je nihanje napetosti prej posledica slabo izdelanega vezja, oziroma slabih karakteristik elementou....poceni narejeno...verjetno je to...sam ne morem trdit ker nisem nikoli delal meritev podobnega tipa...glede nihanj po moje bi res mogle bit sam nekaj 100 milivoltou...vsaj p omojem občutku:))
brez podpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM vprašanje

Oddelek: Strojna oprema
102281 (1936) Blinder
»

nakup novega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676462 (5384) mtosev
»

ATHLON 3200 XP HLAJENJE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141488 (1340) MIREL
»

prevelika temperatura in glasnost?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81553 (1355) SimplTech
»

Ohišje +hlajenje je dobr?

Oddelek: Kaj kupiti
52203 (2104) norc

Več podobnih tem