Forum » Pomoč in nasveti » Mreža dela pa ne dela
Mreža dela pa ne dela
sile01 ::
Meni se bo počasi zmešalo. Imam sledeč problem internet mi kar ven meče (ADSL čez router), nemore do routerja tudi ko internet dela.
Kar me pa čudi je to da mi mreža normalno dela vidm vse računalnike in imam dostop do njih samo net ne dela. Ima kdo kakšno idejo kaj je narobe.
Hvala
Kar me pa čudi je to da mi mreža normalno dela vidm vse računalnike in imam dostop do njih samo net ne dela. Ima kdo kakšno idejo kaj je narobe.
Hvala
zee ::
- lahko da imaš nastavitve do ruterja čudno nastavljene
- na ruterju poskusi izklopiti DHCP in uporabi statične naslove
- defekten ruter
- na ruterju poskusi izklopiti DHCP in uporabi statične naslove
- defekten ruter
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Mam statičen IP do vseh mašin, to je že drugi router, nevem kere nastavitve lahko še naštelam.
Han ::
Ko se je meni to dogajalo, je bil ADSL "modem" v fazi crkovanja. Naj ti ga Telekom zamenja...
Preveri tudi UTP kable!
Preveri tudi UTP kable!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Samo SiolTV pa normalono dela, kable sem pa tut zamenju.
Router tudi normalno dela ker sem ga probu na šihtu, kjer dela normalno tudi z mojo mašino.
Router tudi normalno dela ker sem ga probu na šihtu, kjer dela normalno tudi z mojo mašino.
Slowenc ::
Sile, kolk cajta pa se ti to že dogaja? Ker namreč imel sem identične probleme, do predkratkim. SiolTV je delal normalno, net pa ne. Pač routerju se je vsake tolk cajta sfukal totalno. Rešitev je bla ta, da sem router hard reseteru. No, sedaj par dni dela vse ql.
Verjetno mal preveč uporabljaš p2p programe in se zato routerju čist zblede. Zamenjaj router.
Verjetno mal preveč uporabljaš p2p programe in se zato routerju čist zblede. Zamenjaj router.
Skiny gate.
Zdej neki kao dela.Čeprav ne vem zakaj. A je možno da ga mula tolko zj*** da se zadeva pol kr obesi, nemorem do interneta in do routerja ??
Daedalus ::
Poceni routerji lahko prenesejo do 256 povezav naenkrat, kar je več, jih sesuje. Tak da zgleda, da je to problem. Rešitev je nabava boljšega routerja, al pa s pomočjo kake specializirane Linux distribucije predelava kakega starega računala v router. Lahko sicer prenehaš uporabljat P2P programje, sam ne vem, če je to lih rešitev po tvoji meri
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Jah mi to glih ne bi ugajalo. Sam men je do ene par dni nazaj vse normalno delalo. Kaj se zadevi to čez čas sfuzla in se mu pač ne odfuzla??? A se da kje preverit maksimalno število povezav, jaz sem šel gledat na stran od allied telesyn pa nisem nič našel.
model routerja je pa AT-AR221-E 50 če se komu kaj sanja.
LP
model routerja je pa AT-AR221-E 50 če se komu kaj sanja.
LP
Daedalus ::
Ko se routerju sfuzla, je edina rešitev reset. Se pa da u P2P programju omejit max število povezav, tak da probaj najprej to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
sem probal sem omejil na 256 povezav pa še vedno vn vrže. Še kašna ideja, ker meni se bo zmešalo. A je možno da je še kaj razen routerja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10148 (6937) | trnvpeti |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9419 (5648) | Pyr0Beast |
» | Razlike med ADSL modemiOddelek: Omrežja in internet | 1482 (1032) | Chicken Boy |
» | ADSL - staticn ip+Router Planet XRT-401D +port forwarding?Oddelek: Omrežja in internet | 3347 (3207) | deamon |
» | Malce bolj zmogljiv routerOddelek: Kaj kupiti | 1697 (1307) | IceLord |