» »

Toshiba Satellite L10-101 vs Dell 505

Toshiba Satellite L10-101 vs Dell 505

whatson ::

Dell 505

vs

Toshiba

Recimo, da sta cenovno enaki. Kaj bi vi izbrali? Bi v tem rangu (300k +-10k) izbrali kaj drugega?


LP
M
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Silvo ::

Moj glas za Toshibo.


lp
Silvo

whatson ::

Drugi?
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

OwcA ::

Sam bi še kam drugam pogledal, med tema dvema pa Dell, ker Latitude sodi v "poslovni" razred, Satellite pa "vstopni" in je tudi kvaliteta pri obeh temu primerna.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Self-Defence ::

Jaz ti svetujem D505, ga dostikrat uporabljam v služi. Ima pa, vsaj zame, eno veliko prednost pred vsemi drugimi. Vsi priključki(LAN, com, lpt, usb, power supply....) so zadaj, medtem ko pa imajo drugi razne mreže in napajanja, usb in še kaj tam kjer ni potrebno(npr. na desni strani kjer imaš ponavadi miš). Osebno mi je ta lastnost zelo pomembna. Ti se boš pa v končni fazi moral odločiti sam.

LP

mir_ror ::

hmm...grafa integrirana...zame odpade:D
IntelQuad9450 3,6Ghz-AsusRampageFormula-nVidia285GTX-8GbGOCZ1066mhz-WDraptor

klemen22 ::

Hm težka odločitev. Mogoče celo dell izmed teh dveh samo ta d505 vsaj meni deluje precej ceneno, Toshibe pa še nisme videl tako da ne morem komentirati. Kaj pa kak HP, Acer?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

dejvidlj ::

Osebno imam D505 in moje mnenje je, da gre za soliden prenosnik za takšno ceno, čeprav je v tujini bistveno cenejši kot pri nas. Čisto vse tudi ni v sami kvaliteti izdelave, ki je pri D505 res precej slabša od IBM in tudi od nekaterih drugih neposrednih konkurentov, veliko pomeni tudi kvaliteten servis in dobra podpora, pri nas je FMC za oboje zelo na nivoju. Deluje pa vsaj meni D505 zelo solidno, predvsem mi je všeč, da vse kar ima, deluje dobro tudi z gonilniki ni nobenih težav, integrirana bluetooth kartica in priloženi gonilniki sploh delujejo perfektno kljub SP2. Pograjal pa bi baterije pri celotni latitude seriji z izjemo modela X300, gre za 6-celične baterije podpovprečne zmogljivosti saj so le 11,8 voltne; na D505 zdrži v praxi pri ves čas vklopljenem wireless-u in osvetlitvi zaslona skoraj na minimumu(stopnja 2 od 8) v povprečju 3 ure in pol, če seveda zraven ne poganjaš kakšnih procesorsko požrešnih aplikacij(takt procesorja v glavnem na 600 MHz). To je vsaj zame še nekje zadovoljivo, lahko bi bilo pa boljše, če bi se Dell odločil, da ponudi še kakšne 8-celične baterije, zaenkrat je namreč možno dobiti le standardne 6-celične in sekundarne 6-celične za v mediabay. Je pa odlična lastnost Dell-ovih baterij express charge, ki dejansko v eni uri napolni baterijo na 100%, kar pa žal pomeni, da se baterija ne prazni povsem linearno in je posledično indikator stanja baterije nekoliko nenatančen. Meni je dejstvo, da se baterija napolni v eni uri dejansko bolj pomembno kot pa da bi baterija zdržala kakšne pol ure več.
Don`t worry, be happy

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejvidlj ()

klemen22 ::

No prvak v držanju baterije je baje Toshiba Portege R100 sicer ultralahki prenosnik in baterija mu zdrži baje okol 7ur (skupaj s priloženo zunanjo). Hvalevreden dosežek
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OwcA ::

Ni ravno prvak, je pa vsekakor med boljšimi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dejvidlj ::

Z zmogljivimi kvalitetnimi sekundarnimi in/ali extended 9- oz. 12-celičnimi baterijami, vsak centrino lahko zdrži 7-10+ ur. Vse je v največji meri odvisno predvsem od zmogljivosti baterije, načina rabe in nastavitev varčevanja prenosnika(predvsem takt procesorja, osvetlitev ekrana, raba optične enote, raba diska, wlan, bluetooth, ipd.).
Don`t worry, be happy

TribesMan ::

Ce IBMu T42 kupis taveliko 9 celicno baterijo in zamenjas DVD pogon z dodatno Li-Poly baterijo potem zadeva zdrzi preko 10 ur... pa tud ta ni prvak... ;)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

dejvidlj ::

Če Solonote-u ftakneš 50-celično baterijo not, zdrži blizu 50 ur, ta je pa ziher prvak:D .
Don`t worry, be happy

klemen22 ::

Tribesman: zagotovo ne zdrži 10 ur. Portege r100 uporablja low voltage pentium m
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predstavljen ThinkPad X300

Oddelek: Novice / Procesorji
385903 (4100) link_up
»

Pomoč-prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
432564 (2249) katja1986
»

Kateri laptop ima COM port

Oddelek: Kaj kupiti
101181 (1007) Dethbot
»

nakup prenosnika nekje do 400kSIT

Oddelek: Kaj kupiti
61551 (1397) dejvidlj
»

Kateri PRENOSNIK kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
222810 (2343) Arthur

Več podobnih tem