Forum » Programiranje » Preprost timer v C++
Preprost timer v C++
KRAPman ::
Zdravo!
Me zanima, če bi mi lahko kdo povedal čist preprosto kodo napisano v C++, ki naredi naslednje : TIMER, ki vsakih 20milisekund na port LPT1(mislim, da ima oznako 378 v hex. zapisu) pošlje signal dolžine med 1-2milisekundo - to bi si rad sam tudi izbral (recimo natančnost 1/10 ms) preko cin>>.Ali je še potrebno ktero knjižnjico includat?
Hvala
P:S.: Aja če koga zanima, to bi potreboval za kontrolo servo motorčka preko LPTja. Če ima kdo kaj izkušenj, mi naj plis javi.
Me zanima, če bi mi lahko kdo povedal čist preprosto kodo napisano v C++, ki naredi naslednje : TIMER, ki vsakih 20milisekund na port LPT1(mislim, da ima oznako 378 v hex. zapisu) pošlje signal dolžine med 1-2milisekundo - to bi si rad sam tudi izbral (recimo natančnost 1/10 ms) preko cin>>.Ali je še potrebno ktero knjižnjico includat?
Hvala
P:S.: Aja če koga zanima, to bi potreboval za kontrolo servo motorčka preko LPTja. Če ima kdo kaj izkušenj, mi naj plis javi.
pitagora ::
tule je nekaj
to je za led diode mislim pa da bi ti prislo prav tudi za servo, isto daje impulze za ledice...
za vec pa imas na voljo googla?
to je za led diode mislim pa da bi ti prislo prav tudi za servo, isto daje impulze za ledice...
za vec pa imas na voljo googla?
lp pitagora
snow ::
Če maš winxp ali nt in se hočeš igrat z parallel portom v c++: http://www.logix4u.net/inpout32.htm
Timerji?
No maš eno funkcijo v windows.h imenovano Sleep(int ms), kot argument podaš število milisekund, za pavzo, sam ne vem kak je zadeva točna.
Ročno lahko meriš pa recimo z GetTickCount(), ki ti vrne neko časovno cifro. Si jo nekam shraniš in potem gledaš razliko med shranjeno cifro in trenutnim stanjem.
Za bolj natančno merjenje pa uporabiš QueryPerformanceCounter - http://www.decompile.com/cpp/faq/windows_timer_api.htm
Enjoy!
Timerji?
No maš eno funkcijo v windows.h imenovano Sleep(int ms), kot argument podaš število milisekund, za pavzo, sam ne vem kak je zadeva točna.
Ročno lahko meriš pa recimo z GetTickCount(), ki ti vrne neko časovno cifro. Si jo nekam shraniš in potem gledaš razliko med shranjeno cifro in trenutnim stanjem.
Za bolj natančno merjenje pa uporabiš QueryPerformanceCounter - http://www.decompile.com/cpp/faq/windows_timer_api.htm
Enjoy!
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
KRAPman ::
Pitagora, Snow hvala obema za pomoč! Upam, da bom uspel stvarco sprogramirat tak kot bi si želel , če ne pa spet postam v kratkem.
čao
čao
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [C++] PovezaveOddelek: Programiranje | 60752 (113) | DamijanD |
» | termometer za PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1944 (1667) | snow |
» | [C++] parallel porti na PCOddelek: Programiranje | 1607 (1370) | snow |
» | [C++] Programiranje LPT porta v WinXP - pomocOddelek: Programiranje | 1557 (1434) | sid_dabster |
» | LPT (parallel) portiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1057 (962) | Wannabi |