Forum » Strojna oprema » Firewire HD v linuxu
Firewire HD v linuxu
Mr_Globus ::
Diska ne zazna. Oz. ga ni v My computer. ga morem kje drugje iskat al rabim kake driverje za firewire?
CCfly ::
Gonilniki za firewire HD so generični je pa možno, da ti je disk sicer zaznal vendar ga ni mountal.
Odpri lupino in se prijavi kot root, ter napiši ukaz lsmod.
Moral bi videti vnosa, ieee1934 in sbp2.
Če vnosov ne vidiš vpiši še ukaz dmesg ter malo poglej, kaj se je dogajalo s strojno opremo.
Odpri lupino in se prijavi kot root, ter napiši ukaz lsmod.
Moral bi videti vnosa, ieee1934 in sbp2.
Če vnosov ne vidiš vpiši še ukaz dmesg ter malo poglej, kaj se je dogajalo s strojno opremo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
Phoebus ::
Seveda ga ni v "my computer" če ga ni v /etc/fstab!
Probaj lepo ročno napisat (ko je disk priklopljen ipd.) "mount -t XXX /dev/sda1 /mnt"
kjer je XXX:
za NTFS (XP, 2000) fajl sistem: ntfs
za FAT fajl sistem : vfat
Potem pa poglej v file managerju če kaj vidiš v /mnt
Probaj lepo ročno napisat (ko je disk priklopljen ipd.) "mount -t XXX /dev/sda1 /mnt"
kjer je XXX:
za NTFS (XP, 2000) fajl sistem: ntfs
za FAT fajl sistem : vfat
Potem pa poglej v file managerju če kaj vidiš v /mnt
Pithlit ::
Voilá. Stran vsebuje vse informacije ki jih iščeš.
Life is as complicated as we make it...
Mr_Globus ::
Ukaz mount mam že naštudiran. Problem je bil, da očitno Suse ne podpira hotpluga. Zdej dela kot se šika
p.s. Joj ko mi je všeč ta linux Sem ko otrok z novo igračko Btw sej na muli se najde manual ane? ko pridem domov ga morm naštudirat
p.s. Joj ko mi je všeč ta linux Sem ko otrok z novo igračko Btw sej na muli se najde manual ane? ko pridem domov ga morm naštudirat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [linux] problem z zvokomOddelek: Operacijski sistemi | 2326 (1573) | overlord_tm |
» | Feisty Fawn je tukaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8022 (6236) | Matevžk |
» | ipod mini in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1305 (1114) | Jebiveter |
» | Namestitev Suse Linux 9.2Oddelek: Operacijski sistemi | 1323 (1139) | borchi |
» | Linux in popolni zacentik...Oddelek: Operacijski sistemi | 2021 (1511) | cbelica |