» »

Dva diska in nov sistem

Dva diska in nov sistem

Tomi ::

Danes sem nabavil nov disk ( 40 GB ), in ni delal, ker ga matična ne podpira. Potem ga nesem v servis, kjer mi ga uredijo ) ne brez problema, in ugotovijo, da je stari disk za stran. Ker imam pa še na starem disku podatke, sem jih moral rešiti, tako da sem imel oba. Sedaj pa sistem sploh ne pride iz pvega zaslona ( od preverjanja rama naprej ), če imam samo nov disk. Če sta oba, dela ok..
Aja, prvi je Primary master.
Kaj bi lahko bilo narobe in kaj je rešitev?
metrodusa.blogspot.com

frudi ::

a maš oba diska na istem IDE kanalu? če ja, potem so ti na servisu mogoče nastavili ta novi disk na 'Device 1 Slave present' ali karkoli se pač nastavitev imenuje na tvojem disku (če slučajno ne veš, o čem govorim; o tistih jumperjih, običajno na zadnji strani diska, ki določajo, ali je naprava master ali slave). no, če je prvi disk nastavljen na 'slave present', slave pa ni priključen, se zna zgodit, da bo plata vztrajno iskala drugi disk.
poglej, kako so nastavljeni jumperji na novem disku in če so na 'slave present' jih lepo prestavi v 'master', 'device1' ali kakorkoli se že imenuje na tvojem disku.

upam, da si sploh razumel tale post, se mi zdi nekoliko zmedeno napisano :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

zile ::

Pa v biosu nastavi Auto detect, za vse IDE naprave.

Tomi ::

Hvala za nasvete, ampak mi je uspelo urediti, tako da lahko sedaj že bluzim po internetu.
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDD ne dela

Oddelek: Strojna oprema
51111 (1061) T-Majo
»

Priklop drugega diska v pc

Oddelek: Strojna oprema
201922 (1738) Aton