» »

Hladna katoda povzroča izklop compa

Hladna katoda povzroča izklop compa

hunter01 ::

Živjo.

Ne dolgo nazaj sem kupil hladno katodo (klik) in od takrat se mi comp kar vsake tolko vgasne! če je katoda izklopljena se to ne zgodi niti enkrat. Ko se računalnik izklopi ga ne morem niti prižgati nazaj, če ne preklopim napajalnika na 0 in počakam par deset sekund... potem pa spet vse dela (tudi katoda).

Napajalnik je 550W

Isto se mi je dogajalo ze s podobnim svetlečim obročkom, ki je bil tudi priklopljen preko starterja, zato sumim da je nekaj v zvezi z starterjem. Starter pa ni isti kot pri obrocku amapak je novi iz kompleta.

Vsaka pomoč, nasvet dobrodošli.

Lp Jerry

Eddy ::

Hm...

Jest bi probov prklopt to stvar na poseben molex...
Potem bi pa sumil matično, da jo že majhno "nihanje" napetosti zjebe, oziroma karkol naredi ta zadeva...
www.ekwaterblocks.com

dxx ::

Tvoj problem kaže na nek kratek stik v računalniku. Ker ko pride do kratkega stika se računalnik izklopi in se ne prižge dokler ni nekaj časa na 0. Preveri malo žice v ohišju da ni kje kakšen stik.

OZZY ::

Lahko pa do tega stika pride v starterju, kar posledično povzroči zaustavitev...

POnavadi, če pride do kratkega stika tud compa ne moreš takoj prižgat, saj se mora napajalnik pač ''ohladit''...ponavadi počakaš kako minuto ali dve..Včasih mal več.
Go with the flow.

dxx ::

POnavadi, če pride do kratkega stika tud compa ne moreš takoj prižgat, saj se mora napajalnik pač ''ohladit''...ponavadi počakaš kako minuto ali dve..Včasih mal več.

Ne ne, mislim da je ena varovalka na plati ali pa v napajalcu. Lahko jo tudi takoj resetiraš, le odlopiti in priklopiti moraš ATX konektor ;) , verjem sem že dostkrat mel izkušnje s tem.

hunter01 ::

dvomim da pride do stika na žicah ker je napajalnik popolnoma nov! Starter je pa tudi nov čeprav se je isto dogajalo z prejšnjim napajalnikom in starim štarterjem tako da mam občutek kot da štarter "moti" nekaj drugega v compu? Da nebo eddy užaljen bom probal še njegovo varianto. Bom sporoču.

hunter01 ::

vglavnem probal starter priklopit na svoje napajanje (poseben Molex kjer je samo starter gor), zadeva se ne spremeni... crknu comp po dvajsetih minutah. ;(( ;(( Ne vem kaj naj še probam da bo katoda delala non-stop.

Mislu sm sprobat da bi starter "obleku" v ALU folijo če mogoče oddaja kako magnetno sevanje pa zaradi tega prido do kakega stika????

LP Jerry

dxx ::

preveri če se mogoče starter pregreva in ga odpri-tko sem jaz naredu, sicer se mi ni sesuval, ampak verjem dosti pomaga pri hlajenju starterja:))

hunter01 ::

Sem odstranu pokrovcek plasticni iz starterja in racunalnik je zdrzal dobri dve uri preden je ugasnil tako da mozno da je to vzrok. Pregrevanje starterja ocitno smeta "nečemu". Razmišljam o namestitvi čist majhnega ventilatorčka (za preizkušnjo).

LP Jerry

dxx ::

Aha, potem je verjetno to.

hunter01 ::

NI PREGREVANJE!!!!

Starter sem iz ohisja prestavil na mizo, ga fiksiral in direkt hladil z 80mm ventom na 12V. Comp crknu v dobre pol ure!!! ;(( ;(( ;((

Kaj mi je še za storiti??? Je možno da je v k**** matična???? Sam kaj jo moti mi tudi ni jasno ker je starter direkt na napajlnik (LC Power 550W - star 2 meseca) pa se od maticne oddaljen problizno 20 cm.

Starter sem tudi preklopu na locen napajalni kabel.

Se da predelat starter da ga priklopis na kak drug vir napajanja??? Oz. obstaja kaka svetleca stvar za racunalnike ki se jo priklopi direkt na 220V???? in ne preko napajalnika?

LittleDevil ::

99% sem, da je krivo nihanje voltaže, ker sem imel isti problem, ko sem pa menjal napajalink je bilo pa uredu, tako da malo poglej kakšne linije ima tvoj LC Power.

LP

hunter01 ::

Dej pls malo bolj razlozi pomen... linije. :8) :8)

Tnx

LittleDevil ::

Ja matična je lahko občutljiva na nihanje linije in zato se ti računalnik izklaplja, ko prišgeš katodo. V kakšnem programu poglej kakšne imaš kaj linije. (SpeedFan)

LP

hunter01 ::

mam speed fan instaliran... kaj moram gledat?

hunter01 ::

omg. Zalaufal speed fan, zalaufal katodo, direkt crknu comp v sekundi ;(( ;(( 8-O ;(( ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Logitech Z-5500 in pokanje/prasketanje v zvočnikih?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
547027 (2139) Skater1982
»

Natrijeva visokotlačna žarnica z vgrajenim balastom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91670 (1361) energetik
»

neonka

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142152 (1960) Brane2
»

am... neonke...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
222555 (2229) Azrael
»

molex

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131200 (985) CIrCAcevl

Več podobnih tem