» »

Wireless mrezna povezava

Wireless mrezna povezava

krt ::

Pozdravljeni

Zanima me, ce mi bo tako zamisljena brezzicna mreza delovala, kot je na skici (
) ? Kje lahko pricakujem probleme? Kaksno opremo svetujete in kaksne antene? Gre pa za brezzicno povezavo dveh stavb s 100% vidno linijo. Vmes poteka se daljnovod 20kV vzporedno s hisama na visini cca. 15 metrov ima ta kaksne vplive na delovanje mreze?

Hvala za pomoc.

P.

ToniT ::

To mora delati brez problema. Daljnovod ne bi smel vplivati na signal.

Pithlit ::

Če se ne motim morata (v tem tvojem primer) router in AP podpirat bridging... raj kup router z AP (skor vsak) pa se pol itak vsi kompi vežejo prek kartic.

30m načeloma ni veliko... je pa ogromno če imaš kakšno železje vmes (recimo kak armirano-betonski zid) ali pa kakšne smešno debele stene kot recimo kakšne stare hiše (~80cm skalovja). Če pa je povezava vidna se pa nimaš kaj sekirat.
Life is as complicated as we make it...

St@jler ::

eno podobno vprašanje mam.

Kok so stene prouzaprou moteče za ta signal. Če so umes 3 nosilne stene cca 30 cm širine pa je to recmo 5 m narazen. A bito delal normalno?

PaJo ::

Ni splosnega odgovora, potrebno je probat v praksi, ker lahko da bi delalo poplnoma ok, lahko pa da sploh ne bi delovalo, sploh ce so stene mocno armirane z zelezom ;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Pithlit ::

NAČELOMA: pri novejših hišah to ne bi smel bit problem ker so stene grajene iz ceglov (zidakov) in niso armirane. Ponavadi niso armirane niti na vogalih, kjer se uporablja betonske cegle (zidake). To seveda ne velja za bloke oz. druge višje/večje gradnje (kjer pa ponavadi notranje stene niso nosilne). Pri modrenih hišah so armirane le še plošče.

PRAKSA: dokler ne probaš ne boš vedu. Meni osebno moj wifi na prostem nese ~800m, v stavbi pa ~10m.
Life is as complicated as we make it...

Screamboy ::

men deluje wireless v redu sam na linux nisem upsosobil zato zavrgel

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj američani, ki živijo v tornado alley še vedno gradijo enake hiše? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11422912 (11751) trancer01
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435635 (4432) KandazaR
»

wireless vs. zidovi

Oddelek: Omrežja in internet
61407 (1233) Pyr0Beast
»

Router

Oddelek: Strojna oprema
402594 (1671) wooted
»

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5018767 (17835) madmitch

Več podobnih tem