» »

Temperatura grafične kartice

Temperatura grafične kartice

5pellfire ::

Od česa vsega je odvisna temperatura grafične kartice? Imam Leadtek GF6600GT AGP (550/1100)
in pri Doom3 imam temeraturo okoli 52-54C, pri Demo Stone pa temparatura naraste tudi
do 66C. Kolikor vem je Doom3 igra ki zelo obremeni grafično kartice, jo potemtakem
Demon stone še bolj?

Ali obstaja kakšen program s katerim bi lahko sprmeljal tempraturo grafične. V gonilnikih
se vidi samo trenutna temperature, jaz pa bi rad spremljal nihanje temperature na daljši
rok - rabil bi nekaj takega kot imam Motherboard Monitor - High/Low opcijo?

Sami ::

Od česa vsega je odvisna temperatura grafične kartice?

Od samega GPU-ja, različni GPU-ji se različno grejejo, seveda od hlajenja (stock ali kaj boljšega), od prezračevanja ohišja in obremenjenosti.

in pri Doom3 imam temeraturo okoli 52-54C, pri Demo Stone pa temparatura naraste tudi do 66C.

Ko ti minimiraš igro, da bi šel pogledat temperaturo v driverje ta pade že za 10-12 stopinj.

Ali obstaja kakšen program s katerim bi lahko sprmeljal tempraturo grafične.

Seveda v RivaTunerju imaš opcijo Hardware Monitoring, kjer lahko spremljaš temperaturo in frekvence grafične.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

5pellfire ::

Jaz ponavadi igro aufam 10-15 minut potem pa jo izklopim - vmes pa je vklopljen nVidia meni
za temperaturo.

Glede riva tunerja - bom probal.

Hvala.

aha981 ::

ti kar lepo probaj...v rivatunerju....pa ko bos sel nazaj v win tam pri temp. klik desni gumb miske...pa mark max core temp.:))
//ni podpisa sploh!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ugašanje računalnika med igranjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
353641 (2708) Bostjan99
»

Temperature vaših 8800 GTS grafičnih kartic

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212542 (1784) kixs