Forum » Strojna oprema » Zunanji diski (usb 2.0)
Zunanji diski (usb 2.0)
neoto ::
Iz prakse ti lahko povem (disk 'normalen' - delno fragmentiran)
USB 2.0 ~ 20-25 mb/s
firewire ~ < 30 mb/s
USB 2.0 ~ 20-25 mb/s
firewire ~ < 30 mb/s
kurnik ::
Hvala lepa, sm mislil uporabljati zunanji disc za več namebnosti , pa vidim da ne bo šlo.
Očitno se uporablja za samo prenos podatkov.
Očitno se uporablja za samo prenos podatkov.
BigFoot ::
Sam ze skoraj dve leti uporabljam zunanji disk preko USB2 za en kup stvari (vkljucno z eMule) in dela cisto cool. Ozko grlo je itak disk, in ne USB2. Je pa res da ce uporabljas USB2 je procesor bolj obremenjen kot pa ce bi uporabljal Firewire.
jest10 ::
BigFoot:
Ozko grlo je USB2 in ne disk.
Povprečni prenos današnjih diskou je 50 in še malo čez MB/s
USB2 pa dosega 30-35MB/s
Kdo torej zavira koga?
Ozko grlo je USB2 in ne disk.
Povprečni prenos današnjih diskou je 50 in še malo čez MB/s
USB2 pa dosega 30-35MB/s
Kdo torej zavira koga?
jest10: je ta tvoja trditev bazirana na tvojih izkušnjah?? Namreč diski, ki jih imam jaz, po kakem letu normalne uporabe niso več sposobni brati s hitrostmi večjimi od 30 mb/s, kljub temu, da disk redno defragmentiram. V mojem primeru je ozko grlo disk!!
jest10 ::
Ja na mojih.
Zanimivo da nobenemu mojemu disku z leti ne pada prenos.
Imaš potem ti res neke neverjetno čudne diske
Zanimivo da nobenemu mojemu disku z leti ne pada prenos.
Imaš potem ti res neke neverjetno čudne diske
Ne vem no,... diski so v vsakodnevni uporabi
Eden je IBM-ov in je na začetku imel prenosa do 60 mb/s za velike datoteke, zdaj pa že kake 2 leti ni bil low level formatiran, na njem pa se nahajajo datoteke od 0 kb do 1+ gb. Zato bi te prosil, da mi poveš kako vzdržuješ ti tvoj disk, saj bi jaz tudi imel kaj takega...
Glede na to, da imam zun. disk priklopljen na prenosnika, kjer se ploščki vrtijo tam do 4200 obratov, je hitrost zun. diska 30 mb/s zame čisto zadovoljiva...
Eden je IBM-ov in je na začetku imel prenosa do 60 mb/s za velike datoteke, zdaj pa že kake 2 leti ni bil low level formatiran, na njem pa se nahajajo datoteke od 0 kb do 1+ gb. Zato bi te prosil, da mi poveš kako vzdržuješ ti tvoj disk, saj bi jaz tudi imel kaj takega...
Glede na to, da imam zun. disk priklopljen na prenosnika, kjer se ploščki vrtijo tam do 4200 obratov, je hitrost zun. diska 30 mb/s zame čisto zadovoljiva...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3.0 USBOddelek: Pomoč in nasveti | 3408 (2977) | kixs |
» | chiligreen 2.5'' 1TB eksterni disk v hofer-juOddelek: Kaj kupiti | 6209 (5314) | il |
» | Priklop zunanjega diskaOddelek: Strojna oprema | 3854 (3107) | Stoyc |
» | Tevion 500GB USB disk v HoferjuOddelek: Kaj kupiti | 11638 (9695) | OCCULT |
» | Zunanji trdi diski, kaj je bolje?Oddelek: Kaj kupiti | 3239 (2568) | fizolcek |