» »

nimam več administratorskih pravic?!

nimam več administratorskih pravic?!

kingkong ::

pred časom sem dobil virus, ki sem ga nekako ''uspešno'' zradiral z sistema. sedaj pa me muči naslednje: imel sem probleme priti do taskmanagerja (to sem popravil s programčkom, ki ti ponovno dovoli dostop; prej mi je javljalo, da nimam administratorskih pravic čeprav sem prijavljen kot administrator) in sedaj ne uspem nil spreminjati na disku c in particiji d! kako naj to popravim?
havala za odgovore!)

Kekec ::

In nagradno vprašanje je?

Katere windowse imaš?

Pa rečmo da imaš XP-je

Če lahko preveri če si res administartor, če nisi pač povleč dol tist čuveni progy katerega imena se trenutno ne spomnem in resetiraj administratorski password!

kingkong ::

ups! sm pozabu napisat. mam xp-je in sm administrator (vsaj tako piše v account settings:)) ). še kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe?

Kekec ::

In kater file sistem imaš na disku NTFS ali FAT

kingkong ::

NTSF

Kekec ::

potem pa za začetek poglej lastnosti kake datoteke ali mape in pojdi na security in poglej ce si med njimi naveden?

kingkong ::

zanimivo je,da ne morem zbrisati samo določenih map. rad bi se znebil mape, ki vsebujejo stvari, ki jih ne rabim več. pogledal sem, če je mogoče kje odkljukano, da nimam dostopa do podatkov, vendar nisem nič našel.

ToniT ::

Nekateri virusi oz. trojanci odstranijo pravice dostopa do določenih datotek oz. imenikov. Videl sem tudi, da spremenijo pravice spreminjanja registra. Ampak kot administrator lahko vse to spremeniš. Še enkrat si daj vse pravice na vseh datotekah in boš lahko zbrisal tudi mape, ki jih zdaj ne moreš.
Potem pa probaj delati naprej z neadministratorskim accountom.

Kekec ::

To ni čisto res, nekoč sem naletel na nek VX malware ki ga bni blo možno zbrisati, šele potem ko sem disk fizično ven vzel in ga dal v drug računalnik in izbrisal. Problem je bil v tem da je bila ena datoteka v uporabi in je ni hotel zbrisati niti samega procesa se ni dalo "ubiti" da bi ga odstranil!

Kingkong poženi kakšen svež tool za iskanje spywera naprime ad-aware in poglej če ti kaj najde na disku!

lp

kingkong ::

ma pregledal sem z vsem mogočim, pa ne najde nič. delno mam pravice na particiji d diska, medtem ko na drugem disku ni problemov (se pravi branje, brisanje, dodajanje,...). ali bi pomagalo če naredim repair z windowsi, ker namreč ponovna namestitev sp2 ni rešila nič?;((

Kekec ::

Rahlo dvomim da bo rapair kaj pomagal jaz bi najprej označil c disk in ponovno dodal celotnemu disku pravice administratorje ne pozabi na poddirektorij in če to ne pomaga potem nebi bilo slabo če bi to pogledalše kakšen model ki se nato malo bolj spozna ker tako le po forumu je malo teško reševati takšne probleme!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Safe modu ni dostopa do particije

Oddelek: Operacijski sistemi
272844 (2635) k4vz0024
»

[Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
11914052 (10887) fosil
»

dostop je zavrnjen

Oddelek: Pomoč in nasveti
102717 (2504) amigo_no1
»

Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535709 (5709) gumby
»

NTFS dostop

Oddelek: Operacijski sistemi
462334 (1837) ToniT

Več podobnih tem