» »

Zavajanje kupcev v reklamah

Zavajanje kupcev v reklamah

t-zonaz ::

Hitim, na vso moč, kupiti klopico iz reklame v baumax. V reklamnem prospektu cena klopi dimenzije 125x50x80 cm, je 3990 SIT.
Ko jo že skoraj kupim ugotovm (izmerim), da je klop dolga samo 110 cm in široka samo 40 cm. Razlika, ki niti ni tako majhna...za malo večjo rit.
V oči mi pade še sosednja klop po prospektu dolga 144 cm, v resnici 120 cm. In vse te mere ne samo v prospektu ampak tudi pod ceno v trgovini.
Prodajalec pravi da je najbrž pomota?!
Vodja trgovine pravi, da je slika samo simbolična?!
Meni pa se zdi da gre za očitno zavajanje kupcev. Kaj je za naredit ali če sploh imamo kakšno učinkovito institucijo za varstvo potrošnikov. No saj vem da je, ampak takšno ki lahko ukrepa tukaj zdaj.
Pa ali lahko tisti ki je že kupil to klop zahteva odškodnino..
t-zonaz

Tarzan ::

Slika je že res simbolična, ampak na sliki se ne vidi dejanske dolžine, za to imajo pa zraven mere napisane, kajne? Tekst pa verjetno ni simboličen? Je tudi cena simbolična?>:D

OZZY ::

Če je v prospektu napisana mera in cena zraven potem ta cena velja. Lahko je sicer napaka v tisku pri ceni ampak ne more biti pri dolžini. Koker vem imaš pravico zahtevati, da ti prodajo omenjeno klop po ceni v prospektu. Če na informacijskem pultu ni slučajno kje vidno, da gre za pomoto v prospektu potem te cene in mere morajo držati. Drugače pa tržni inšpektor - zavajajoče oglaševanje...To je večkrat delovalo pri njih, da so prodali kot je blo v prospektu.....Ne meni ampak kupcem, ki so vstrajali.....Le kako vem??????.....!!!

Drugač pa je vodja trgovine v LJ g. FLIS....ostali pa so pomočniki......če je le mogoče zahtevaj njega, če ga le nisi dobil prvič....
Go with the flow.

perci ::

Če na informacijskem pultu ni slučajno kje vidno, da gre za pomoto v prospektu potem te cene in mere morajo držati.

NE PISAT o stvareh o katerih nimaš pojma. Prospekt ni zavezujoča ponudba. :\

Definitivno pa lahko oseba, ki je kupila tako klop in ugotovila, da ni enakih mer, kot so v prospektu (in je bila s tem zavedena), zadevo vrne in zahteva denar nazaj.

BigWhale ::

Maxfactor prodaja maskaro, ki ti trepalnice razprostre na 360 stopinj! imagine that!

STASI ::

Pa ne da jo uporabljaš:|
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Keyser Soze ::

JA no sej jih. Okoli vsake trepalnice se v obsegu 360 stopinij razleze maskara in tako poveča volumen oz. jih razprostre za 360 stopinj.

Kako si pa lahko še drugače razlagaš dolžino kot dolžino pa ne vem. :\

CWIZO ::

Mislim da na vseh prospektih pise da za napake v tisku ne odgovarjajo in da si pridruzujejo pravico do spremembe cen al neki tazga.

Je pa moj fotr zanc poslal na tole organizacijo, ker je kupu eno luc in so bila navodila sicer v slovenscini ampak je bila ta slovenscina izmalicena. Najbrz je prevajal nek tujec ki je "znal" slovenscino.
Sicer dvomim da bodo kej naredil ane...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Keyser Soze ::

Tehle pravopisnih napak je pa full veliko, če greste v Trst in imajo tam eno glasilo. Ne me vprašat. PAr let nazaj je že bilo, ampak se še vedno spomnim. "Ena gajba za mnogo ptič,..." Oz. če bi prevedli v pravo slovenščino, naj bi bila to "velika kletka za ptice". Pa še neke masaže za hrčke, ipd. Skratka. Kandidat za prvo smrtno kazen v RS?:\

Scorpia ::

Jaz sem delal na tem oddelku v baumaxu prek študenta:D Karkoli že več kot dve leti imajo tko napisan v prospektu, mislim da tudi na klopci oz. v vrecki kakor je že pakiran tudi piše napačne mere, sam zdej se ne morem spomnit. Da bi kej dosegel boš bl težko, itak je tam 50% stvari narobe, pa prav tako ima tud bauhaus velik stvari narobe.

t-zonaz ::

No in potem grem poklicat zavod za varstvo potrošnikov in mi avtomatska telefonska tajnica odgovori da imajo delovne ure, ko odgovarjajo na vprašanja, v sredo od 11h do 13h. Smešno ane. Takrat se mi je preblisknilo in ugotovil sem da ta naša k****** država sploh ne ščiti nas male ljudi ampak daje vso podporo temu k*rčevem turbo kapitalizmu in subtilno podpira zavajanje kupcev. Namesto, da bi bila prav v vsaki trgovini točka, po zakonu določena, kjer bi lahko hipoma dosegel da se (ne)namerno napako odpravi.
Ena pač malo večja trgovina si lahko privošči vse. Oziroma lahko kupi vse…tudi inšpektorja?
t-zonaz

BigWhale ::

Nisem vedel, da razprostriranje vkljucuje tudi odebeljevanje... Hecno...

OZZY ::

V BH je več nepravilnosti, ki jih popira direktor-inšpektorji pa so podkupljni (njihov priho ni nenapovedan ampak se ve v naprej).....
Go with the flow.

fat boy slim ::

Pokliči dežurnega inšpektorje. Število dobiš na tržnem inšepektoratu RS.

Meni se je tud že zgodil, da sem ga klical inšpektorja in smo se kasneje s prodajalcem zmenil za kar velik popust - 70% (kupoval sem superge za 29k in jih dobil za 9k :D ) , samo zato da nebi plačali kazni inšpektorju, ki pa bi lahko bila hitr kkšen miljonček.

Pri meni je tudi šlo za zavajanje preko reklamnih letakov.

Je treba tem kapitalistom na prste stopit, da bojo vidl da so oni bolj od nas odvisni, kot mi od njih!

ivans ::

Sam sem imel podoben problem v Bauhausu - zavajanje preko reklamnih letakov. Poslal sem 1 email na tržni inšpektorat - zadeva je bila rešena v mojo korist presenetljivo hitro.

gzibret ::

Tudi v navadnih trgovinah s hrano kar lepo nategujejo.

Enkrat sem kupil neko buteljko v akciji. Na polici je pisalo A K C I J A 790 SIT, ko pa grem plačat, pa je bilo na računu 1400 SIT8-O .

In kaj sem dobil na koncu? Tečno prodajalko, ki je rekla da še niso popravili v računalniku in da lahko kupim flašo za jurja štiristo. Niti oprostite niti nič. Pol pa sem jim zagrozil s tržno inšpekcijo in šel (za vedno). Flaše nisem kupil. Sem jo raje na Petrolu.

Ta trgovina je bila Živila Kranj, v Ljubljani zraven Pučinija pri Plavi Laguni.

To je bilo ravno slučajno, ko sem kupil le en artikel. Če pa nabaviš za 5000 ali več, pa natega sploh ne opaziš. Beda.
Vse je za neki dobr!

CWIZO ::

Ja sej to je velik problem. Kupis enkup enih stvari pol pa doma sele porajtas da par artiklov sploh ni bilo v akciji ceprav je tam tako pisalo...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

iso2000 ::

Mah ne sepustit takim foram kot je v računalniku je še stara cena, ali pa v ceniku še nismo popravili. Kupca takšni izgovori ne zanimajo. Kupec se odloči za nakup po na podlagi podatkov, ki so njemu na voljo in če piše na oplici, da stane artikel x sit, v računalniku oz. blagajni je pa cena y, to kupca ne briga. On lahko zahteva x ceno, pa če se trgovec pretrga čez pol.Sem že večkrat naletel na takšne primere in vedno uspešno dobil artikel po ceni, ki je bila na artiklu in ne po ceni v blagajni. Pa ni važno, če gre za 100 sit. Pomemben je princip! Saj zato se pa ne gremo vsi trgovine, ane? Čeprav v naši ljubi deželi bi vsi samo še nekaj prodajali, delal pa ne bi nihče nič.
LP

MadMicka ::

t-tonaz, ta, po tvoje k......ceva država ne ščiti "malih ljudi"? Zdej, če se ti sam seb zdiš "mali človek", je to tvoj problem.

Ampak v osnovi država pomeni garancijo, da močnejši ne bo uveljavil svoje moči zoper šibkejšega s silo. Če pa ti gospod misliš, da morajo kupci imeti na voljo inšpektorje 24 ur na dan, se pa hudičevo motiš. Namreč niti pod razno niso kupci tista skupina, ki bi bila v naši, po tvoje k...... cevi državi, ali pa v katerikoli drugi državi najšibkejša skupina.

Hočem reč, matr so dobri takšni ljudje, ki znajo vse, kar znajo, povedat, kok je tale naša država v k...cu. Če so že taki geniji, da so to zapopadli, potem obstajata dve možni poti. Prva je ta, da se izselijo, druga pa je ta, da skušajo s konstruktivnimi predlogi in dejanji zadevo spremeniti. Če pa je vse, kar znajo, to, da preklinjajo, je pa bolje, da so tiho. Bolje za njihov rating in bolje za naša ušesa.

fRiK0 ::

Sem delal nekoc v BauMaxu in ce je bila nasa pomota (od baumaxa) se je zadevo dalo po ceni kokr je pisala, recimo da se je klopca prodajala po ceni 10k pa se je un k je printal zmotu in napisal 8k se jo je unemu 1 k je napako opazu in se pobunil dalo klopco za 8k in spremenilo ceno.

Torej mislim da ce se bos malo pobunil (ce niso ze zamenjali cene in mer) bos dobu uno vecjo po ceni od te manjse... Samo bodi vstrajen in ne it nekam zadaj ampak se zadeve loti s prodajalcem sredi trgovine (tako da cimvec strank slisi za nateg), tudi cimveckrat omeni besedo nateg... :D
Hvala

LP Tadej

t-zonaz ::

zavzemaš raje za pravice svojih nadrejenih in ne za sebe, naj ti povem naslednje. To kar se mi je zgodilo ni prvič in zagotovo tudi ne bo zadnjič. Napisal sem svoj problem izključno zaradi tega da bi mi lahko še nekdo z podobnimi izkušnjami pomagal do ustrezne poti in rešitve. In to ne z namenom pizdit čez našo državo, ki mimogrede ni tako idealna kot jo ti gospa opisuješ, ampak z namenom čim hitrejše in učinkovitejše pomagati drugim (tudi tebi), da ne bi do tega več prišlo. Ne vem sicer zakaj pričakuješ, da se bo vsak, ki bo naletel na manjši problem izselil iz te države, ker ravno tu se mali človek razlikuje od velikega. Mali se bo vedno znal postaviti na svoje noge in se boril z vsemi štirimi, medtem ko bo velik, kot si velika ti gospa, enostavno pred vsako težavo zatisnil oči in slepo zbežal čez hribe, čez mejo, čez male ljudi.
Po zakonu je dolžna vsaka trgovina in vsi ki se s prodajanjem ukvarjajo ponuditi v primeru kakršnekoli težave ponuditi, kot prvič knjigo pritožb in pripomb in kot drugič telefonsko številko tržnega inšpektorja. Kot veš smo v dobi, ko lahko praktično vsako minuto preko interneta napišeš in opišeš svoj problem ustrezni ustanovi, ki je za konkretni primer pristojna. Jaz osebno sem se že obrnil na različne ustanove, ki so hitro in pošteno odgovorile. Tokrat pa ni bilo tako in prav zaradi tega mi je v glavi nekaj kliknilo in sem to nefleksibilnost povezal z drugimi zgodbami iz naše dobe turbokapitalizma. Zakaj misliš da so ZDA napadle Afganistan, Irak, najbrž bo še Iran? Zaradi interesov (govorimo o dolarskih interesih). Zakaj misliš, da se vsakič ko se pojavi nova vlada pojavljajo nove zahteve po novih potnih listih, registrskih tablicah, prometnih dovoljenj, nalepk, različnih kartic, zavarovanj, itd. ? Zaradi interesov. Zato, ker ima vsaka vlada svoje znance, ki so pripravljeni odstopiti nek delež za nek večji delež (govorimo o tolarjih). Vsekakor, če bi več ljudi pisalo o problemih takšnih in drugačnih, s katerimi se srečujejo, bi lahko več ljudi bilo osveščenih in ne bi tako kot ti gospa MadMIcka šli na volitve z vrečo na glavi in izvolili pač prvega, ki bi se na listi pojavil in potem še zaboga svoje zmote ne bi hoteli priznati.
t-zonaz

gkovac ::

hmmm... Kaj pa reklame za pralne praške, ki seveda odstranijo še tako trdovratne madeže pol pa sevede ne spravi stran nič? Pa reklama za tekoči prašek za pomivanje posode ki v trenutku odmasti še tako mastno posodo?? Tega je preveč da bi se s tem ukvarjal... bi blo pa zanimivo narest test in potem tožiti proizvajalca, da zavaja narod.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

suntrace1 ::

Meni osebno je daleč najbolj bedna reklama za vložke:

A: ''Katrin, kateri so tvoji najljubši dnevi v mesecu?''
B: ''Takrat, ko mi med nogami nekonrolirano teče paradižnikova mezga in me poleg tega daje migrena ter bolečina v trebuhu.''

Ker trot sploh lahko napiše tako bedasto reklamo?!

VolkD ::

Kot vsem se je tudi meni že mnogolrat pripetilo, da znesek ( suma) vseh posameznih cen s polic ni ustrezala tistemu kar je na listku, ki mi ga pod nos ponudi prodajalka. Nesreča je v tem, da imam od malega veselje seštevati in to počnem največkrat čisto podzavestno.
Ko je torej številka drugačna od tiste, ki sem jo pričakoval... rečem samo:" sorry" in odidem nazaj med police... ( s stvarmi v košarici , ali pa jih pustim na blagajni .. je vseeno). Blagajničarka ponavadi malo čaka, pol pa zgubi potrplenje.. ( medtem jaz še enkrat preverjam svoje računanje z cenami s polic), ko se vrnem nazaj na blagajno imam pač še en malenkosten izdelek več, a 100 % seštevek v glavi.
Tu se zgodba pravzaprav začne. blagajničarka pričakuje plačilo, ki ga pa jaz ne dam. Pri vsem tem sem ves čas popolnoma tiho. Razen "sorry" še nisem nič izustil. Ko se panika in besedni urnebes začne, pa pridem na dan z angleščino in pojasnim, da znesek ni enak pričakovanemu. Potem lepo čakam, kaj se bo dogajalo. To mi sicer vzame nadaljnih 10-15 min. V odvisnosti od publike, ki se je medtem nabrala. Jaz pač čakam in pričakujem pravilen znesek na blagajniškem računu. V tem času najdejo tudi nekoga, ki za silo obvlada angleščino. A mu po italijansko povem, da tolko pa tud jaz ne znam angleščine.. in zgodba se nadaljuje. Gledalcev pa je vse več. Padati začno tudi sočne pripombe s strani osebja, a jih preslišim ( saj ..kao .. ne razumem). No na kraju se stvar seveda razreši z pravilnim zneskom, saj dojamejo, da sem na dopustu in imam čas čakat ( in blokirat blagajno ) cel dan. Ko je rešitev popolna se zahvalim in jim obenem zaželim prijeten dan ( tokrat v slovenščini ) .
Verjemite da pomaga :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LIDL odpoklic izdelka

Oddelek: Loža
263793 (2204) Rias Gremory
»

Facebookov IPO povzročil vihar tožb in preiskav

Oddelek: Novice / Ostale najave
97230 (5873) wooted
»

peč za ogrevanje stanovanja *****

Oddelek: Loža
114360 (4162) krho
»

Sablja za odpiranje penine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610553 (9210) SkIDiver

Več podobnih tem