» »

Kako deluje mednarodni kurirski sistem TNT?

Kako deluje mednarodni kurirski sistem TNT?

Bass0 ::

Moderatorju: po lastni presoji lahko premakneš to temo, ker nisem prepričan, kam točno bi jo uvrstil.

Pozdravljeni!

Prek zasebnega internetnega oglasa nameravam v kratkem kupiti strojno opremo, katere prodajalec želi uporabiti sistem TNT. Prodajalec mi zagotavlja, da imam po prejemu 15 dni časa, da blago preizkusim; če ga ne želim, ga lahko vrnem na njegove stroške in dobim denar nazaj, brez dodatnih pojasnil. Nimam nobenega zanesljivega načina, da bi preveril verodostojnost prodajalca, saj je ta posel na dolgo razdaljo, zato bi se rad prepričal, ali lahko imam pravno podporo za to povračilo.

Po prodajalčevih besedah me iz TNT-ja pokličejo, ko imajo blago zame, in zahtevajo moje plačilo, preden blago prevzamem. Ob prevzemu in potem ko sem blago preveril, sporočim TNT-ju, da lahko denar posreduje naprej in ga prejme prodajalec. Zanima me, kako dolgo je po pravilih TNT-ja to obdobje, in ali sem preko sistema TNT 100% zaščiten, se pravi, ali imam v rokah pravnomočno pogodbo, ki me zaščiti pred prevaro (nakupom ukradenega ali ponarejenega blaga). [edit: Pa še to. Posel opravljava oba kot zasebnika.]

Vse to bom sicer preveril takoj zjutraj s klicem na TNT, ampak rad bi tudi izvedel vaše osebne izkušnje... zapleti so vedno možni. Vse to obešam na tak velik zvon zato, ker je ponudba, hm, precej ugodna in malce sumljiva.

Torej: če ima kdo izkušnje s tem poslovanjem, bom vesel kakršnegakoli nasveta!

P.S.: Oseba trdi, da je v Italiji, toda nisem se mogel prepričati preko e-mail headerjev, saj uporablja yahoo mail in anonimnost (proxy-je).
  • spremenil: Bass0 ()

MadMax ::

Zakaj sem takoj pomislil na "grupo TNT"? :8)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

sinko999 ::

En način je ko ti bo poslal naj pošlje številko pošiljke in boš lahko sledil kje se nahaja paket in če te slučajno zezne pač zavrneš prevzem paketa.
Ni? ni ve?no !

Dead_Eye ::

Deluje ful sumljivo... Jaz osebno bi kar pri njih (TNT) odprl paket in če ni noter tisto kar si naročil....
The one and only

Bass0 ::

Nocoj sem dobil sporočilo od "TNT"-ja, da imajo moje blago, in naj jim pošljem denar. Nobene telefonske številke. Pa opozorilo: "Ne poskušajte nas klicati po telefonu!" Na www.tnt.com pa se veselo bohoti številka 0800 1234. In, tedaj sem se začel že režati, čisto na dnu sporočila:

___________________________________________________________
Sign-up for Ads Free at Mail.com
http://www.mail.com/?sr=signup


Tile kriminalci so pravi pametnjakoviči... moj "prodajalec" se sicer skriva za proxyji, "TNT" pa kupuje e-mail naslove kar pri mail.com. :\

Na mail.com sem že poslal podrobno prijavo goljufije; glede na to, da za naslov @europe.com zaračunavajo naročnino, upam, da lahko izsledijo lastnika in ga učinkovito odvrnejo od tega, da bi še kdaj tako goljufal.

Pa še to: oglas sem dobil na nizozemski spletni strani (študiram na Nizozemskem). Ne vem, ali so take bedarije prispele tudi v Slovenijo, vsekakor pa naj bo to opozorilo vsakomur, ki se loteva takih zadev. Tako kupcem kot (oz. še posebej) "prodajalcem" - goljufom.

Še dobro, da sem bil skeptičen od samega začetka... a veste, kakšna je bila ponudba? Dva meseca star Apple Powerbook 1,5 GHz s 17" zaslonom in VSEM... za 850 €. Sem kar pričakoval nekaj zabave pri lovu na goljufa... :D

...čeprav so se moje sanje o posedovanju maca razblinile. :( A kdo prodaja takega tapravega jabolčka po ugodni ceni do 800 €? Kar pošljite mi zasebno sporočilo! :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolha - nateg

Oddelek: Loža
414901 (2183) gendale
»

Dostavna služba TNT

Oddelek: Loža
197510 (4230) k4vz0024

Spletna trgovina ne vrne denarja čeprav piše da bi ga morala

Oddelek: Loža
404752 (3056) Ziga Dolhar
»

Nova verzija Yahoo Maila z novostmi

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
298746 (7213) roli
»

Free maili -z zanimivimi domenami

Oddelek: Loža
71174 (849) PacificBlue

Več podobnih tem