» »

Dostavna služba TNT

Dostavna služba TNT

coffeetime12 ::

Pozdravljeni:) !

Po zanimivi izkušnji sem se odločil, da vas povprašam, kakšne imate izkušnje s dostavnimi službami v Sloveniji?

Namreč, dne 23.01. je bil lep, prelep sončen dan. Vstanem, si skuham kavo, ura odbije 08:00. Zazvoni mobitel, veselo ga vzdignem v upanju, da je to dostavna služba, saj pričakujem paket. In res je bilo tako. Na drugi strani se oglasi, po narečju sodeč, možakar s štajerskim naglasom. Vpraša me, če sem ta in ta itn. Seveda sem, mu odgovorim ter ga vprašam kje se nahaja in kdaj bo dostavil paket? Možakar nejevoljno odgovori, da je bil v naši ulici že ob 07:00 in ker, ko je zvonil ni noben prišel na vrata, odpeljal naprej po svojih nadaljnih destinacijah.

No, tu je bilo nekaj čudno, saj je bila žena pokonci že od 06:00, saj se je pripravljala za službeno potovanje in mi je zagotovila, da ni noben zvonil!. Ko mu to omenim, se možakar nekako razburi, da ni bilo nikogar in mi obenem pove, da je bil na tem in tem naslovu. Ko mu povem, da ta št. v naselju sploh ne obstaja, me pošlje v k***c, zakaj sem napisal narobe naslov?!?? Halo? Povem mu, da je imel pošiljatelj vse moje pravilne podatke in da ne vem zakaj se je zakompliciralo pri hišni številki? Rečem mu, da ni problema in če se lahko (ker se je pač nahajal stran cca 5min) oglasi in dostavi paket. V tem trenutku pa se mu je po domače povedano "utrgalo" in je popolnoma popizdil, da kaj se grem, da nisem edina stranka na tem svetu itn itn. Možakar je bil tako razjarjen, da mu sploh nisem mogel dopovedati, da bi tudi sam prišel po paket v tistem momentu.

Ko sem ga vprašal za ime je bila pa tema. Začel mi je groziti, da bo prišel na dvorišče in da bom že videl in me vrgel dol iz telefonskega pogovora. Obnašal se je, kot da sem neki pajac oz. mulček, ki je naročil PS3 igro. Pa mater, no! A je to normalno?

Po vsem tem jutranjem šoku, spijem v miru kavo, se poslovim od svoje drage in se vprašam še enkrat, kaj hudimana se je dogajalo? Nato pošljem email na naslov, ki ga dobim preko spleta in jim povem, kaj se je dogajalo ter da želim, če bi bilo možno, da se le-ta dostavi, vendar ne s strani možakarja, ki mi je na koncu že grozil. Povem, da razumem, da smo vsi pod kožo krvavi in da ima možakar stres, ko mora vse delati sam (klicati, sprejemati klice, dostavljati itn)

Odgovor sem tudi dobil in sicer z opravičilom. Čez 4 ure mi je bil paket dostavljen. Prinsela sta ga dva možakarja v kravatah ter mi v opravičilo dala še njihovo skodelico za pitje kave-hudo8-).

Opravičilo sem sprejel in to je to.


Naj povem, da mi to podjetje dela probleme že kar nekaj časa. Pa če podam samo en primer. V Sloveniji naročim paket v ponedeljek. Poslan je bil v torek, paket pa nato dobim naslednji teden v ponedeljek. Nato kličem njihovo podporo in se dajem z njimi kdo je kje bil, kaj je rekel, kaj ne, kaj naredil, kaj ne it itn itn.....Izgubljam čas in zapravljam denar za telefon. Nato pa mi povejo, da me je kurir klical in da ni nobenega dobil. In to je bila čista laž-zmeraj ko kaj naročim, 3x preverim, če me je kdo klical. In me ni. Z njimi sem se pregovrajal v petek in ne morem se znebiti občutka, da kuriri enostavno reče, da je klical (pa čeprav ni), se znebi dostave, vmes je vikend in evo, dostava paketa se zavleče še za nadaljna dva dneva.?!


Še enkrat, kakšne so vaše izkušnje s dostavo in ali je tak odnos do stranke upravičen?


Lp

slawc ::

Samo povem, kaj se je zgodilo pri ocetu (ista dostavna sluzba). Dopoldan nikogar ni bilo doma, listka ni pustil. Kje hudica je paket? Nakar od posiljatelja izvemo, da je paket prispel nazaj k njim, ker ga nihce ni dvignil. Nazaj so ga pa poslali se isti dan, kot bi ga morali dostaviti. No, posiljatelj je poslal paket se enkrat. Ker spet ni bilo nikogar doma, je pa kar pri sosedu pustil. :\
LP, Slawc

kinca ::

Pozdravljeni!

Pri neki e-rgovini sem naročil za 38€ izdelkov kateri so mi bili poslani preko TNT dostavne službe. Vse je bilo OK, naročilo je prispelo naslednji dan, zapletlo se je pa pri plačilu dostave. Trgovec pri katerem sem naročil robo mi je zagotavljal da je dostava brezplačna, TNT dostavljalec pa mi je zaračunal dostavo v višini 5€ brez izdanega računa, kasneje sem dobil račun po pošti. Naročeno blago je bilo še vedno cenejše kot bi ga kupil v lokalni trgovini, tako da se je nakup izplačal, samo ostaja grenek priokus glede dostave, ali pa je trgovec zamolčal stroške dostave.

ponky ::

Meni se je to dogajalo kar velikokrat.''Pa sem klical,pa ni bilo nobenega...''-to so bili pogostgi izgovori.Mislim,da je bilo to še v časih Door to Door.Jaz pa od jutra cel dan doma in njega čakal....ampak se je šlo očitno mogoče celo za istega dostavljalca,reakcija je bila ista kot pri vas...tip je norel,ko pa sem vprašal po imenu in priimku,me je nekam poslal in odložil....Da o teh plačanih in neplačanih poštninah ne govorim...lepo pisalo na tovornem listu,da je plačano,zraven pa še enkrat zaračunano...po prerekanju so mi parkrat potem poštnino vrnili,samo vse te službe...pravo razočaranje..Zdaj naročam preko TNT in moram reči,ja je zaenkrat OK,kurir OK...me že pozna in hupa že ko pride na dvorišče,drugače pa vedno prej pokliče...

Heisenberg ::

Jaz bom samo to dodal, ce firma dostavlja preko dostavne sluzbe in ne preko navadne poste, potem pri njih ne narocim cisto popolnoma nic in me prav nic ne zanima kako ugodne cene imajo !!!

Dostavne firme so sicer povsem OK in znajo dobro poslovati, samo zatakne se jim pri najpomembnejsem delu in to je pri osebi, ki razvaza pakete. Tam pa nabavijo enega cloveka za 500eur place, ki komaj zna kako besedo slovensko in te ozmerja z vsemi čefurskimi kletvicami, ki jih pozna, ce te le tisti moment ni pac doma...... kreteni !

opeter ::

Jaz sem že kar nekaj stvari naročil pri AGT-ju in do zdaj še nisem imel probleme z dostavno službo TNT. Knok, knok!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ender ::

S TNTjevo dostavno službo nimam izkušenj, naročam pa kar precej iz tujine, in prejemam stvari po DPDju, GLSju in UPSju, s katerimi zaenkrat nimam težav - kadar me v času dostave ni doma, mi pustijo listek, ni pa tudi noben problem se dogovoriti da paket pustijo pri sosedih.

S TNTjem imam malo drugačne izkušnje - na eni firmi sem z njimi vzpostavljal VPN povezavo, pa je bilo kar precej zapletov (in je ves postopek trajal skoraj pol leta, ker sem na vsak odgovor njihovega ITja čakal več tednov).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vanich ::

DPD je daleč najslabši.
Ponaredili so moj podpis o prejemu paketa in paket pustili na hodniku na poštnih omaricah.(baje)
Paket je pomoje izginil še isto minuto.
Sicer so na koncu krili stroške blaga in poštnine, vendar je moral prodajalec (v Nemčiji) pisati izjave in prijave,
kar mi je vzelo en teden časa in pa pokurilo 1/2 mojih živcev.
Nikad više DPD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Good Guy ::

tnt zame 1A.

še boljša pa je pošta slovenije..
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

IceIceBaby ::

Za uvoz blaga iz NL uporabljam TNT. Nekaj večjih paketov na mesec, zaenkrat brez težav. Dostava iz nizozemske traja 3 dni.

Sicer pa vsi delamo napake. Pomembno je kako te napake rešujemo. Če praviš, da imaš stalno probleme z njimi potem tista skodelica verjetno ne odtehta izgubljenega časa in živcev.

Za po sloveniji je pa pomoje Pošta Slovenije še vedno najboljša, pa v mojem primeru tudi najcenejša. Zadnje čase nekaj migajo tudi na področju trackinga, tako, da se da lepo spremljat stanje paketov preko neta.

T0RN4D0 ::

Ma za firme mislim da ni tak problem, pa po večjih mestih... Bolj je problem ko majo dostavo v kakih routah, po možnosti še kje kjer dopoldan nikogar ni doma. Za tistih par € ko potegnejo na paket se jim ne da desetkrat nardit 20 km v eno smer, pol pa pride do ponarejanja podpisov in puščanja stvari... potem pa lahko le upata obe strani da tisto ostane na mestu. Za to je pa pošta v takih primerih najbolša, ker pač pustijo na lokalni pošti in greš iskat pa basta.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MK42 ::

Za po sloveniji je pa pomoje Pošta Slovenije še vedno najboljša,


Jp, za tujino pa bohvari našo pošto nucat.

Uspešnost dostavljenih paketov v tujino je z njimi nekje 50%. Tudi če je pošta 'priporočena' jih izguba ne zmoti. Če oni zajebejo, vrnejo trikratno ceno poštnine. Z drugimi besedami, izgubili so mi 1000eur+...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MK42 ()

smilyxx ::

Imam povsem enake izkušnje kot Pepca Kardelj.

Naročil sem paket iz Nemčije (vrednost cca 2k eur), poslan je bil prek DPD. Firma pošlje v petek, paket pride v torek v Ljubljano. Seveda čakam klic, do 11ih zjutraj jih ni bilo, takod a sem šel na faks. Ob 5ih popoldne pa me pokliče fotr, pa sporoči da je paket ležal pred vrati (na dežju).

Kolegu so pa zgubili objektiv za 800 eur, tako da ječakal še 3 tedne na drugega.

Tako da iz moje strani, DPD nikoli več!
Save water.
drink beer.

erzy ::

svašta...zdej čakam na paket ki naj bi ga pripeljala dostavna TNT pa bom vidu ka se bo zgodilo...
Mam odprto okno, zvonec sm si prnesu u sobo, pogleda na dvorišče..živim pa v vasi tak da po vaših mnenjih bo čist razpizdjen :D ČE bo sploh pršu... :D bom povedu ka s bo zgodilo lp

erzy ::

evo...na straži sem bil od 8 ure do 11.30 :S bil je živčen kot sem predbideval...sicer pa je potekalo use kot po maslu..na vso srečo lp

Dami ::

Odposlan lcd in receiver sem dobil naslednji dan prek TNT. Ko je bil voznik v bližini me je poklical in tudi počakal cca 20min da sem prišel domov (pač malo občutljiva in draga roba in nisem hotel da se vozi okol še 1 dan). Prijazno in pohvalno. Mamo pa probleme včasih z navadnimi poštarji, če je kako priporočeno pismo, ker kar napišejo obvestilo ne da bi pozvonili, čeprav smo bili doma.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Unavailable ::

Pozdravljeni, da ne bi odpiral nove teme, bom napisal kar pod to, naslov je že pravi.

Zanima me, kaj menite kaj mi je storit, namreč naročil sem nek material, tega so mi poslali preko TNT-ja. Pri dostavi pa me je presenetil znesek dostave, in sicer absurdnih 104€!! Poslano iz Ljubljane v Koper.
Gre pa za nekaj večjih vreč embalaže, po njihovem izračunu 1,5m^3 , vendar skupna teža ni niti 10Kg. Seveda so za obračun tovornine prikladno izbrali volumetrično težo, zato tak znesek. Ostali dostavljalci kot npr Pošta, DPD, GLS, D2D...pa za nacionalne dostave tovornino obračunavajo le po teži, in bi me pri njih dostava stala kakih 10€. Način dostave TNT je identičen ostalim prej omenjenim, torej bi bol težko objasnili čemu taka razlika v ceni.
Paket sem sicer zavrnil, na mojo nesrečo sem material plačal v naprej.
Ali menite, da je možno na nek način doseči, da bi mi obračunali nek bolj "smiselen" znesek (tista njihova po telefonu pravi da ne - niti popusta mi ne dajo). Ali ostane samo pač plačat, in imet za edino zadoščenje, da jih "spljuvam" kadarkoli možno...

Lep pozdrav.

Avenger ::

Pri teh stvareh je treba biti zelo previden in se vnaprej dogovorit koliko bo. Hja, če si paket zavrnil, to verjetno pomeni, da bo stroške dostavljanja TNT terjal od pošiljatelja. Predlagam, da požreš to kar si plačaš pošiljatelju, kar je verjetno manj od tistih 104€, sicer boš moral plačat 104€ pa še ta material še enkrat ali it iskat ali z drugo dostavno službo še dodatnih 10€. Sicer bi se moral prodajalec pozanimat koliko je dostava in te vprašat če odgovarja ali ne, ne pa samo poka, kar bo bo.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zuz3k ::

ko sem se jaz zanimal za pošiljanje večjega paketa prek TNT-ja pred dvemi, tremi leti so mi odgovorili,
da za navadne uporabnike ne pošijajo več, temveč samo za poslovne, firme. Ali zdaj pošiljajo tudi za
navadne uporebnike?

se za manjše pakete bolj splača pošiljat prek njih kot prek drage pošte?

lp
Life is a psychological game.

k4vz0024 ::

TNT dostavljavec ponavadi pride že zgodaj zjutraj. Prišel je že ob 7.30, ampak preden sem prišel do vrat, je že odpeljal. P.otem sem moral čakati do ponedeljka.
Dobro, to še gre.

Ampak GLS so pa res pojave, Ko so obnavljali vodovod in je bil asfalt razrit, je zahteval od mene, da naj pridem ponj 1 km daleč, češ da se mu škoda zdi kombija. Pa sem mu rekel, če bodo koga poslali, da bo ta malga pazil. No, potem je pa le godrnjaje prišel. Drugič je zašel in me klical z nekega pašnika, češ, da so tam samo krave>:D

Pošta Slovenije, pa očitno znak lomljivo razume po svoje, da je treba stvar de-modulirati:)>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS - hitra dostava My Ass (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5631437 (11487) Marina2
»

DHL in dostava Pošte Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9545850 (16691) uporabnik50
»

DPD rant

Oddelek: Loža
173611 (3407) d4vid
»

Izgubljena pošiljka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5718393 (11023) Šimpanz
»

Dostavna služba dostavila kr nekomu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10022959 (16451) xxxul

Več podobnih tem