Forum » Loža » Nakup preko Amazon-a.
Nakup preko Amazon-a.
Temo vidijo: vsi
Yoni ::
chucki ::
Men se je ze 2x to nardil....sej denar dobis nazaj sam traje se nekaj dni da lahko das refund ce ni paketa
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
Samael ::
Dajte se zresniti s takšni neumnostmi, pa pogleje na koledar.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Yoni ::

mtosev ::
Jaz tudi mislim, da je normalno pričakovati, da bodo paketi dostavljeni po novem letu. Še samo par dni je do konca leta.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Samael ::
Ja, in? Praviš, da je predviden rok dostave 30.12., danes smo 29. 12., po štirih dela prostih dneh. A lahko vsaj par dni počakaš, preden začneš zganjati paniko, ne pa že vnaprej, še pred predvidenim rokom dostave?
Pišuka no, razumel bi, če bi rekel, da pošiljke še vedno ni pri tebi nekaj delovnih dni po navedenem roku dostave. To, da se panika zganja že vnaprej in to v prazničnem času, ko so vse dostavne službe zasičene z delom do vratu, je pa že nekoliko absurdno no.
Pišuka no, razumel bi, če bi rekel, da pošiljke še vedno ni pri tebi nekaj delovnih dni po navedenem roku dostave. To, da se panika zganja že vnaprej in to v prazničnem času, ko so vse dostavne službe zasičene z delom do vratu, je pa že nekoliko absurdno no.
Samael != Samuel
History ::
pozdravljeni.
pač menajl sem grafično kartico iz 7800xt na 5070, če se je to splačalo ali ne je tema za kdaj drugič :)
skratka sem tako za foro pisal na amazon customer support ter govoril z nekom, če slučajno amazon odkupuje stare grafične kartice, tko kaj pa imam za zgubit sem si rekel, če mi jo odkupijo mojo 7800xt sem se rešil prodaje preko spleta, tudi če dobim manj denarja. In tip mi nazaj odvrne da ker je grafična še vedno v garanciji do aprila 2026 mi lahko povrnejo celotno kupnino če se odločim da grafično vrnem nazaj ali mi pa vrnejo tudi del kupnine če jo obdržim. Pač WTF če lahko temu tako rečem, kako je to možno? Ker sam pač sem bil naučen, da če je nekaj preveč lepo, da bi bilo res je ponavadi temu res tako. Zdaj je možno, da je to en navaden scam? Pač govoril sem direktno z customer support, preveril linke da ni kaj tako nenavadno in meni se je vse zdelo ok, ampak ja kot sem rekel, zdi se preveč lepo da bi bilo res.
ima kdo kakšne podobne izkušnje ali kaj podobnega?
hvala.
pač menajl sem grafično kartico iz 7800xt na 5070, če se je to splačalo ali ne je tema za kdaj drugič :)
skratka sem tako za foro pisal na amazon customer support ter govoril z nekom, če slučajno amazon odkupuje stare grafične kartice, tko kaj pa imam za zgubit sem si rekel, če mi jo odkupijo mojo 7800xt sem se rešil prodaje preko spleta, tudi če dobim manj denarja. In tip mi nazaj odvrne da ker je grafična še vedno v garanciji do aprila 2026 mi lahko povrnejo celotno kupnino če se odločim da grafično vrnem nazaj ali mi pa vrnejo tudi del kupnine če jo obdržim. Pač WTF če lahko temu tako rečem, kako je to možno? Ker sam pač sem bil naučen, da če je nekaj preveč lepo, da bi bilo res je ponavadi temu res tako. Zdaj je možno, da je to en navaden scam? Pač govoril sem direktno z customer support, preveril linke da ni kaj tako nenavadno in meni se je vse zdelo ok, ampak ja kot sem rekel, zdi se preveč lepo da bi bilo res.
ima kdo kakšne podobne izkušnje ali kaj podobnega?
hvala.
DarwiN ::
Na supportu so te verjetno narobe razumeli, da želiš vrnit pokvarjeno kartico.
Snemi hladilnik, vso plastiko, in jo daj v pečico na 300C, da bo pokvarjena... Potem ti mogoče dejansko povrnejo kupnino. :D
Snemi hladilnik, vso plastiko, in jo daj v pečico na 300C, da bo pokvarjena... Potem ti mogoče dejansko povrnejo kupnino. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
freesty ::
Verjetno najboljse zate je, da reces, da ti dajo del kupnine nazaj. Ti kartico prodas. Pa bos na koncu nekje pri ceni nove.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
sem jim lepo obrazlozil da je kartica delujoča in vse, razen če imajo probleme z znanjem angleščine, se mi ne sanja. pač res me je začudilo, jim bom še enkrat obrazložil, da vidim na čemu sem.
sem pa tudi to razmišljal ja da mi vrnejo del kupnine in potem jo prodam, itak nimam sile, sploh pa sem razmišljal da jo prodam bratu ker ima 6650xt in počasi ni več dovolj za njega no... ne vem. vse skupaj mi je čudno če sem iskren, ker da bi mi kar tako vrnili kupnino za nekaj kar sem pač uporabljal? ne vem no.
sem pa tudi to razmišljal ja da mi vrnejo del kupnine in potem jo prodam, itak nimam sile, sploh pa sem razmišljal da jo prodam bratu ker ima 6650xt in počasi ni več dovolj za njega no... ne vem. vse skupaj mi je čudno če sem iskren, ker da bi mi kar tako vrnili kupnino za nekaj kar sem pač uporabljal? ne vem no.
Okapi ::
Sem precej prepričan, da Amazon ne odkupuje rabljene robe. Kvečjemu jo lahko sam na Amazonu prodaš kot rabljeno.
smarkic ::
Tudi sam sem bil nekajkrat presenečen nad naklonjenim odzivom Amazonove podpore (šlo je sicer za bolj očitne primere upravičene reklamacije). Kot, da bi tam zaposlenim bilo bolj važno, da dobijo od uporabnika ugodno oceno za obravnavo, kot to, da bi mogoče kaj naredili "v škodo" podjetja. Tako, da če si pošteno razložil situacijo in ti ponujajo te možnosti, jih seveda izkoristi.
Lahko pa boš zaradi tega kje v ozadju dobil kakšne dodatne točke za "slabo" stranko, če kaj daš na to.
Lahko pa boš zaradi tega kje v ozadju dobil kakšne dodatne točke za "slabo" stranko, če kaj daš na to.
pač dobesedno sem jih vprašal ali odkupujejo rabljene zadeve, da jih nato oni prodajo ker sem videl dosti variant "prišparaj z rabljeno zadevo", sem zasledil da omogočajo da prodaš preko njih in dejansko oni ne odkupijo zadeve, ampak več kot to nisem šel brat. in ja njihov odgovor je bil da lahko vrnem zadevo in mi v celoti vrnejo kupnino ali zadevo obdržim in mi vrnejo del kupnine. pač kako bi rekel, še nisem kaj takšnega doživel.
freesty ::
Amazon je za potrošnika res gospod proti ostalim trgovinam.
Naročil zadevo za 50eur. Naslednji dan sem videl, da je cena 36eur. Sem jim pisal. So mi dali kar dobropis v vrednosti 20eur.
Znanec je naročil ekran, 2 dni po roku dostave jim je pisal. So mu vrnili kupnino takoj. Ekran prišel čez 3 dni.
Sem kupil nekaj preko firme. Potem pa nekaj osebno. Nisem opazil, da je davek odštelo. Pišem čez 14 dni, da je na računu davčna od firme, čeprav je bil račun naslovljen na fizično osebo. Pa da mi naj dajo nov račun, razliko plačam.. So mi kar celoten račun stornirali in sem lahko obdržav stvari.
Zaenkrat res top notch izkušnja.
Naročil zadevo za 50eur. Naslednji dan sem videl, da je cena 36eur. Sem jim pisal. So mi dali kar dobropis v vrednosti 20eur.
Znanec je naročil ekran, 2 dni po roku dostave jim je pisal. So mu vrnili kupnino takoj. Ekran prišel čez 3 dni.
Sem kupil nekaj preko firme. Potem pa nekaj osebno. Nisem opazil, da je davek odštelo. Pišem čez 14 dni, da je na računu davčna od firme, čeprav je bil račun naslovljen na fizično osebo. Pa da mi naj dajo nov račun, razliko plačam.. So mi kar celoten račun stornirali in sem lahko obdržav stvari.
Zaenkrat res top notch izkušnja.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
jaz preko njih kupujem že vrsto let in dejansko več ali manj kar pri njih vzamem, ker nimam problemov, ja so bili problemi ko sem vrnil neki artikel in sem imel potrdilo da sem ga vrnil a ga oni niso ali dobili ali so ga pozabili označiti kot da so ga prejeli pa so mi po cca 1 mesecu trgali 100€ ker kao nisem vrnil artikla kljub temu da je bilo na pošti skenirana nalepka in so mi denar po enem dnevu že nakazli, pač ne vem kaj je bilo narobe. sem jim pisal in so mi še isti dan nakazli 100€, nobenega potrdila, nič. tako da ja, do sedaj same pozitivne izkušnje, sam to včeraj me je pa res presenetilo. me res mika da bi jo pač vrnil in dobu teh 550€, kar ni malo denarja =). bolj je to, da ni to kakšen scam, kar je danes itak že kar standart da poizkušajo nategniti na vse možne načine.

stara mama ::
Imam en zelo tečen problem z amazonom.
Namreč iz nekega razloga so mi zaklenli račun:
Gre se za račun ki ga imam že res dolgo, uporabim pa mogoče 1x na dve leti.
Če se prijavim na amazon.de me preusmerjo na amazon.co.uk (kjer sem vrjetno prvič ustvaril račun)
Pomoči na javno dostopne maile ne morem doklicat, razen da me preusmerjajo za povezave, ki so itak dostopne samo ko si prijavljen.
Edino kar še nisem poskusil je telefonski klic.
Ali še obstaja kak mail, kjer so dosegljivi, preden kličem?
PS: poskusil sem naredit še nov račun z drugim mailom,
a nikakor ne dobim potrditvenega SMSa na telefon, brez tega nadaljevanje ni možno.
Ma kdo kake izkušnje tud s tem?
Namreč iz nekega razloga so mi zaklenli račun:
Account locked temporarily
We have detected unusual activity on your account and have locked it temporarily. Please contact customer service for further assistance.
Gre se za račun ki ga imam že res dolgo, uporabim pa mogoče 1x na dve leti.
Če se prijavim na amazon.de me preusmerjo na amazon.co.uk (kjer sem vrjetno prvič ustvaril račun)
Pomoči na javno dostopne maile ne morem doklicat, razen da me preusmerjajo za povezave, ki so itak dostopne samo ko si prijavljen.
Edino kar še nisem poskusil je telefonski klic.
Ali še obstaja kak mail, kjer so dosegljivi, preden kličem?
PS: poskusil sem naredit še nov račun z drugim mailom,
a nikakor ne dobim potrditvenega SMSa na telefon, brez tega nadaljevanje ni možno.
Ma kdo kake izkušnje tud s tem?
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
MrStein ::
Ja. Telefonski klic. Mislim, da sem jaz Nemca dobil. Je malo tečno, ampak potem hitro uredijo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
c3p0 ::
jaz preko njih kupujem že vrsto let in dejansko več ali manj kar pri njih vzamem, ker nimam problemov, ja so bili problemi ko sem vrnil neki artikel in sem imel potrdilo da sem ga vrnil a ga oni niso ali dobili ali so ga pozabili označiti kot da so ga prejeli pa so mi po cca 1 mesecu trgali 100€ ker kao nisem vrnil artikla kljub temu da je bilo na pošti skenirana nalepka in so mi denar po enem dnevu že nakazli, pač ne vem kaj je bilo narobe. sem jim pisal in so mi še isti dan nakazli 100€, nobenega potrdila, nič. tako da ja, do sedaj same pozitivne izkušnje, sam to včeraj me je pa res presenetilo. me res mika da bi jo pač vrnil in dobu teh 550€, kar ni malo denarja =). bolj je to, da ni to kakšen scam, kar je danes itak že kar standart da poizkušajo nategniti na vse možne načine.
Sem bral o ljudeh, ki radi vračajo zadeve. Gre, ampak sčasoma so jim trajno zaklenili račun, je nekje čez čas rdeče posvetilo očitno.
Buggy ::
Kupil pri njih nettop za katerega sem mislil da je problematicen (BIOS). NI detektirala dveh palck RAM-a. Poslal vprasanje na support, kjer so mi dali opcijo delnega povracila ali da zadevo vrnem. Ker sem lahko prezivel s polovico RAM kapicitete, za kar sem zadevo rabil sem se odlocil za delno povracilo. Na koncu ugotovil, da sem jaz zajebal zadevo (PEBKAC) in ker mi ni dalo miru, sem pisal da je s produktom vse ok in da lahko povracilo revertajo. Dobil dost lepo spisano zahvalo od nadzornika in z zakljuckom, da denarnega povracila ne zelijo. KUDOS
Sem bral o ljudeh, ki radi vračajo zadeve. Gre, ampak sčasoma so jim trajno zaklenili račun, je nekje čez čas rdeče posvetilo očitno.
sem tudi jaz bral ja, ampak to je bolj takrat ko vračaš res nonstop in ne tako občasno. bolj je to, da skozi prosiš za vračila, vedno vzameš njihove ponudbe kot npr. obdrži stvar in ti vrnemo del kupnine ali pa da res naročiš nevem 5 artiklov in vseh 5 vrneš. ja so seveda tudi primeri, ko je nekdo kupoval po 2, 3 kose oblačil in enega obdržal ker online je težko ugotoviti, ali zadeva ustreza, ampak ja so redki primeri. bolj je res tisto da kupiš, rabiš in nato vrneš uporabljeno, itd. zdaj pa itak kdotive kako in kaj pri njih. absolutno ni za izkoriščati te funkcije, sploh če si zadevo če uporabljal.

mtosev ::
Ja amazon rabi pošiljat. Nad 59€ je free.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Moshi ::
Vsi izdelki so dispatches from Amazon / sold by nekineki
Grem za nazaj gledat, ker skoraj vsak mesec kupim nekaj in vedno sem imel free shipping in skoraj vedno dispatched from Amazon / sold by nekineki, redko da je bilo dispatched and sold by Amazon.
In to zdaj prvič vidim, da noče dat free shippinga.
Grem za nazaj gledat, ker skoraj vsak mesec kupim nekaj in vedno sem imel free shipping in skoraj vedno dispatched from Amazon / sold by nekineki, redko da je bilo dispatched and sold by Amazon.
In to zdaj prvič vidim, da noče dat free shippinga.
Moshi ::
18.84€ - 18.84€ = 0.00€
Ja, to je staro naročilo, ko je bilo tako kot mora biti. Zgoraj je novo.
Sem probal naročiti iste izdelke preko mobitela namesto browserja in mi je ponudilo free shipping. ? Tako, da je zdaj problem rešen. Očitno so kakšni piškotki v browserju malo zaštekali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Moshi ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28000 (7574) | carlosk1966 |
| » | Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14803 (10095) | Gregex |
| » | Amazon.de nakupOddelek: Loža | 7769 (4053) | mtosev |
| » | Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 44283 (27403) | AgiZ |
| » | Free shipping na amazon.deOddelek: Pomoč in nasveti | 11500 (10586) | Robert |