» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
69 / 70
»»

Buggy ::

darkolord je izjavil:

Misliš, če se bo kdo v firmi, ki dela 500 milijard prihodkov, sekiral za tvojih 50e?

no ... ta odgovor sem cakal, zdej sem pomirjen. tnx :P

ma lej...kot socailni ekperiment, pa tudi meni tistih 40EUR ne pomeni nic sem vseeno kontaktiral support in jim predstavil zadevo:

C/P iz chata:

I got partial refound on my Amazon wallet, because X300 didn't work correctly at that time. I send video for proof of malfunction but after three days I realized it was problem with my CPU not your product and I feel bad about that.
I want you to know about that
7:12 PM
Ibrahim | Customer Service
do you wanna us to talke it back ?
i can issue a request for the Department of payment to take it back
I
7:13 PM
Do what you think it is right way to do it. I just want to let you know about that issue.
want to play fair
7:14 PM
Thank you very much for informing us. Escalation submitted successfully
and within 48 hours you will receive an answer by email
Do you have any other questions?
I
7:15 PM
no thank you

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

barakus ::

Ja sem enkrat naročil več zadev hkrati in potem sprožil in poslal vrnitev enega od izdelkov za 100 eur. Amazon je čez nekaj dni sprocesiral in mi refundiral 230 eur (cena drugega artikla v naročilu). Kontaktiram support in jim skušam razložit ampak me ne štekajo kaj jim pravim. Ne pridemo skupaj in eventuelno rečejo da bodo eskalirali in bodo raziskali ter javili. Čez nekaj dni dobim refund za pravilni artikel, napačni refund pa mi niso nazaj trgali. Nihče se mi ni javil nazaj, meni se pa tudi ne da več s tem ubadat.

OK.d ::

Buggy je izjavil:

darkolord je izjavil:

Misliš, če se bo kdo v firmi, ki dela 500 milijard prihodkov, sekiral za tvojih 50e?

no ... ta odgovor sem cakal, zdej sem pomirjen. tnx :P

Da boš pa res pomirjen, denar nakaži kakšni humanitarni organizaciji;)
LPOK.d

BorutO ::

Kolikšna je verjetnost, da Amazon nateguje kupce z ocenami?

Namreč, iskal sem rame in si jih razvrstil po ocenah, ker tako po navadi kupujem ... očitno vse do danes.

velikBrokoli ::

Isti ram ima vec modelov, ocene so pa za vse modele, kje je tukaj nateg? Amazona sicer tako ali tako ne bi uporabil zaradi reviewov, ker so dostikrat fejk pri kitajskemu shitu ali pa preprosto kupljeni. Pred tem researcham drugje pa potem na amazonu samo kupim, razen ce gre za nepomembno stvar.

Ales ::

velikBrokoli je izjavil:

Isti ram ima vec modelov, ocene so pa za vse modele, kje je tukaj nateg?

Verjetno v tem, da kupci pričakujejo oceno specifičnega modela, Amazon pa v povprečje, število in še sam seznam ocen tlači vse modele skupaj...

Okapi ::

Če imajo kupci napačno pričakovanje, to ni nateg. Je pa dejansko moteče, da so včasih ocene skupne za različne modele. Ker moraš potem pri ocenah (zlasti negativnih) za vsako posebej gledati, kaj je pravzaprav ocenjeno. In zakaj je negativna.

kixs ::

Buggy je izjavil:

Narocil Asrock X300, zategnem notri vse komponente, se zalaufa zadeva vse ok razen tega da mi prepozna samo A slot RAM-a ne pa tudi B slota. Ce grem pod advanced memory nastavitve pa mi prikazuje oba z razlicnim SN. WTF?!?. Instaliram Ubuntu in v OS-u isto...prepoznano samo pol RAM-a. Update BIOS-a na zadnjega 1.80 in zadeva ista. Zamenjam palcke probam samo z eno, ugotovim da B slot ne jebe pol posto kaj je notri.

Chat preko Amazona, povem kaj je norobe in pokazem video s problemom. Me vprasajo ce zelim vrniti ali zelim delno povracilo. Ker je vse delalo samo pol RAM-a ni zaznalo, kar pa mi ni predstavljalo take tezave sem rekel za delno povracilo in ponudijo 25%, kar sprejmem in recem da mi nakazjeo kar na Amazon wallet.

Cez tri dni ugotovim, da je bil problematicen CPU, ki je imel tri pine skrivljene :8)

Zdej pa me malce kljuva moralni macek, ker je bil v bistvu moj zajeb, dobil pa sem ze delno povracilo. Kaj ste naredili v taki situaciji, ker s karmo se ni za spilat :D
Je mozno kupiti kaksen odpustek, jim pisat na support, da je all-good al bo zdravmarija&ocenas popravil zadevo >:D

Skoraj isto napako sem imel na starem i7-4790K. Od stirih slotov dela ram samo v enem. Pri ostalih se sploh ne posta. Po gruntanju kaj bi bilo narobe, vzamem radirko in malo spucam kontakte na procesorju. Potem so vsi stirje delovali.

BorutO ::

Problem je, ker so rami ocenjeni 675x, predvidevam, da od kupcev? Torej, ko zagledam neko oceno nekega artikla, ki ima čez 30.000+ ocen, gre v bistvu za kaj? Da jih je že več kot 30.000 kupilo, ocenilo ali nič od tega? Dobro, da ne bo pomote, elektroniko in komponente za pc vedno kupujem tako, da gledam primerjave med artikli, videe, teste itd, ampak tu me pač motijo te ocene, ki so očitno lažne.

Ales ::

BorutO je izjavil:

Problem je, ker so rami ocenjeni 675x, predvidevam, da od kupcev? Torej, ko zagledam neko oceno nekega artikla, ki ima čez 30.000+ ocen, gre v bistvu za kaj? Da jih je že več kot 30.000 kupilo, ocenilo ali nič od tega? Dobro, da ne bo pomote, elektroniko in komponente za pc vedno kupujem tako, da gledam primerjave med artikli, videe, teste itd, ampak tu me pač motijo te ocene, ki so očitno lažne.

To je eden od dark patternov, podatki so namenoma prikazani na zavajajoč način. Hkrati pa niso lažni ali pa jih Amazon pod neko pretvezo lahko prikazuje, kot legitimne.

Delno so tako ali tako lažni, če govorimo o "ocenah", oddanih s strani prodajalca ali Amazona in z njimi povezanih oseb, kar se menda kar dogaja. Take "ocene" so seveda v celoti lažne.

In potem vse skupaj še grupirajo tako, da kupcu ne poda iskane informacije.

Dosti ničvredno vse skupaj, ampak za Amazon zgleda lepo deluje...

Okapi ::

Saj itak vedno gledaš samo slabe ocene, vse drugo na Amazonu nima uporabne vrednosti.

AJETO2020 ::

Gledam te "prime deals" oz "Prime Big Deal".

A je kdo naročil? Gre skozi, če se naročiš samo za 1 mesec, kateri je free? potem pa prekineš?

OK.d ::

Seveda.
LPOK.d

mtosev ::

Koliko € je prime? Samo me zanima.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Rogue ::

A ima še kdo težave na Amazon.de, da ne prejme 2FA kode (oni temu pravijo OTP) na SMS? Na mojo številko koda nikoli ne pride, na backup številko tudi ne (obe številki na omrežju A1). Ko pa na Amazonu izberem, naj me za kodo pokličejo, mi spletna stran vrne: "There was a problem. Internal Error. Please try again later." :))

Legon ::

Vesolje sporoca, da je v letu 2024 res zadnji cas da nehas uporabljat SMS za 2fa.

s1m0n ::

Legon je izjavil:

Vesolje sporoca, da je v letu 2024 res zadnji cas da nehas uporabljat SMS za 2fa.

Moraš pa vseeno nekak not prit, da lahko tole spremeniš :)

AtaStanko ::

Rogue je izjavil:

A ima še kdo težave na Amazon.de, da ne prejme 2FA kode (oni temu pravijo OTP) na SMS? Na mojo številko koda nikoli ne pride, na backup številko tudi ne (obe številki na omrežju A1). Ko pa na Amazonu izberem, naj me za kodo pokličejo, mi spletna stran vrne: "There was a problem. Internal Error. Please try again later." :))

Isto. Ne deluje. A1

Magic1 ::

Poklicat moraš na nemški Amazon, da ti deaktivirajo dvojno preverjanje. Nato lahko not prideš in si nastaviš nekaj drugega, ali sploh nič in ti bodo pošiljali aktivacijsko kodo na mail za novo napravo.
To je dost klasik, da smsi ne pridejo skoz na A1.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Rogue ::

AtaStanko je izjavil:

Isto. Ne deluje. A1

Magic1 je izjavil:

Hvala za info, potem pričakujem, da bo "enkrat" začelo delat samo od sebe. Ne bi bilo prvič. Ko sem nazadnje naročal od njih, sem moral 10x (!) poskusit plačat s kreditno, ker njihov sistem ni deloval pravilno in ni preusmeril na banko, kjer bi se izvedel korak dodatnega preverjanja (3D Secure). Na banki so s prstom pokazali na Amazon, Amazonov support pa je dvignil roke, če da kartična plačila ureja nek partner in da oni ne morejo na to vplivat. :)) Pustimo to, da mi je na isti dan kartica delala v Slo in v EU, vključno s Paypalom, firma vredna okoli 2000 milijard pa nekako ne ve, kaj dela. 8-O

Legon je izjavil:

Se strinjam in mislim, da je Amazon edina storitev, kjer še nisem aktiviral generatorja (ga redko obiskujem). Vseeno pa ne vidim smisla, da se zagovarja multinacionalke in da se in ob njihovem failu krivdo vali na stranko oziroma malega človeka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rogue ()

Magic1 ::

Ne boš dočakal, to imaš kar parmenentno nekje zablokirano. Samo ne Amazon in ne A1 nimajo pojma, zakaj ne gre skoz. Treba je deaktivirat in furat brez dvojnega preverjanja, ali uporabit avtentikator.
Magic

Rogue je izjavil:

AtaStanko je izjavil:

Isto. Ne deluje. A1

Magic1 je izjavil:

Hvala za info, potem pričakujem, da bo "enkrat" začelo delat samo od sebe. Ne bi bilo prvič. Ko sem nazadnje naročal od njih, sem moral 10x (!) poskusit plačat s kreditno, ker njihov sistem ni deloval pravilno in ni preusmeril na banko, kjer bi se izvedel korak dodatnega preverjanja (3D Secure). Na banki so s prstom pokazali na Amazon, Amazonov support pa je dvignil roke, če da kartična plačila ureja nek partner in da oni ne morejo na to vplivat. :)) Pustimo to, da mi je na isti dan kartica delala v Slo in v EU, vključno s Paypalom, firma vredna okoli 2000 milijard pa nekako ne ve, kaj dela. 8-O

Legon je izjavil:

Se strinjam in mislim, da je Amazon edina storitev, kjer še nisem aktiviral generatorja (ga redko obiskujem). Vseeno pa ne vidim smisla, da se zagovarja multinacionalke in da se in ob njihovem failu krivdo vali na stranko oziroma malega človeka.

Tezave z dostavo smsjev niso omejene na amazon. Tako, da tukaj lajas na napacno drevo. Se pa strinjam da je izvorni greh v amazonu, ki sploh dovoli sms 2fa oziroma ga mislim da celo ponuja kot privzeto opcijo.

Buggy je izjavil:

ma lej...kot socailni ekperiment, pa tudi meni tistih 40EUR ne pomeni nic sem vseeno kontaktiral support in jim predstavil zadevo:

C/P iz chata:

I got partial refound on my Amazon wallet, because X300 didn't work correctly at that time. I send video for proof of malfunction but after three days I realized it was problem with my CPU not your product and I feel bad about that.
I want you to know about that
7:12 PM
do you wanna us to talke it back ?
i can issue a request for the Department of payment to take it back
I
7:13 PM
Do what you think it is right way to do it. I just want to let you know about that issue.
want to play fair
7:14 PM
Thank you very much for informing us. Escalation submitted successfully
and within 48 hours you will receive an answer by email
Do you have any other questions?
I
7:15 PM
no thank you

FYI ....se (pricakovan) odgovor in epilog od Amazona, malce z zamudo z moje strani

Dear Customer,

Thank you for contacting the Amazon.de

I hope this email finds you in best of health and good spirits.

I have read your concern and I understand that you received the partial refund for the item "Asrock DeskMini X300 1.92L Sized PC Black AMD X300" although it was working fine and the problem was with the CPU.

Thank you for taking your time and informing us about this issue.

We appreciate you for the honesty,we are really glad to have customers like you.

Having checked the details, I can see that we have issued the partial refund of €38.96 EUR for the item.

As a goodwill gesture from our side,you can keep the issued refund.

We look forward to serve you again soon.

I hope you have a wonderful week and stay healthy !

We'd appreciate your feedback. Please use the buttons below to vote about your experience today.

Ja, Amazon je super pri tem.

delavec44 ::

Me veseli, da sem imel prav. Karma je pa tudi ok sedaj.

AtaStanko ::

AtaStanko je izjavil:

Rogue je izjavil:

Isto. Ne deluje. A1

Jaz sem zadevo rešil preko mobilne aplikacije. Sedaj sem nastavil preko Authenticator appa in deluje tako preko mobilne aplikacije kot preko pcja.

DarwiN ::

Meni so umaknili brezplačno pošiljanje nad 59€.. Očitno iz maščevanja, ker sem se naročil na Prime za nakup enega izdelka, nakar sem Prime skenslal???

Dafuq? Zna kdo pojasnit?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

Meni so umaknili brezplačno pošiljanje nad 59€.. Očitno iz maščevanja, ker sem se naročil na Prime za nakup enega izdelka, nakar sem Prime skenslal???

Dafuq? Zna kdo pojasnit?

Nope. Sam sem naredil tocno to ze dvakrat in imam se vedno brezplacno dostavno nad 59 EUR. Pogoji uporabe so jasni, ce jim to ne bi odgovarjalo, bi jih spremenili.

chucki ::

DarwiN je izjavil:

Dafuq? Zna kdo pojasnit?

Niso vsi izdelki z brezplacno postnino
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ja, ampak meni je "over 59€" opcija kot takšna izginila.

Odpri na primer ta izdelek. Ti imaš brezplačno dostavo nad 59€. Meni pa piše tole:

Krneki.

bauci ::

To je res zanimivo. Jst imam brezplačno dostavo.

chucki ::

Ce jih dam 7 v kosarico, pise v blagajni, da je brezplacna postnina.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Daniel ::

DarwiN je izjavil:

Dafuq? Zna kdo pojasnit?

A je bil tisti izdelek toliko cenejši s prime, da se je splačalo?

Tudi meni še zmeraj piše brezplačno nad 59 eur.

Darwin sanja. Tudi sam sem prekinil prime narocnino in me ni doletela nikakrsna kazen.

Na Prime Day je bil znižan iz 200 na 129EUR.. Bom počakal do 6. novembra, ko se mi izteče 1-mesečna naročnina na Prime. Sumim, da je kak bug, ki bo takrat "izginil".

tiki: sanje gor ali dol, tko pač imamo, naenkrat out of nowhere.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Nikonja ::

Sej sm tudi sam že večkrat skenslal naročnino en teden kasneje in še vedno je vse isto. A v aplikaciji in na speltni strani je isto?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

Samael ::

DarwiN je izjavil:

Ja, ampak meni je "over 59€" opcija kot takšna izginila.

Opažam še par razlik, recimo pri tebi piše:

Gift wrap: Available at checkout

Pri meni pa:

Gift wrap: Add at checkout
Samael != Samuel

S tem Prime nakupom sem zadevo poslal na sekundarni naslov - nemški MailboxDE naslov - ker v Slovenijo niso pošiljali.. Najbrž je to razlika med mojim nakupom in vašimi Prime nakupi...

In mogoče je zdaj prišlo do buga, da me sistem obravnava kot Nemca in posledično računa stroške pošiljanja v Slovenijo.. Kdosigavedi.. Sicer sem v preteklosti že naročal na MailboxDE, ampak tokrat prvič s Prime opcijo.. Druga mi ne pride na misel, kaj bi lahko šlo po zlu.. Sporočim epilog zgodbe.

Samael ::

DarwiN je izjavil:

S tem Prime nakupom sem zadevo poslal na sekundarni naslov - nemški MailboxDE naslov - ker v Slovenijo niso pošiljali.. Najbrž je to razlika med mojim nakupom in vašimi Prime nakupi...

In mogoče je zdaj prišlo do buga, da me sistem obravnava kot Nemca in posledično računa stroške pošiljanja v Slovenijo.. Kdosigavedi.. Sicer sem v preteklosti že naročal na MailboxDE, ampak tokrat prvič s Prime opcijo.. Druga mi ne pride na misel, kaj bi lahko šlo po zlu.. Sporočim epilog zgodbe.

Kateri naslov imaš pa zdaj vnešen? A si si dal nazaj domači? https://www.amazon.de/-/en/a/addresses
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Ja, SLO naslov je vedno default... Tudi če spremenim, nič ne pomaga. V imenu znanosti bi lahko nemški naslov izbrisal iz profila. Za test. Ampak sem prelen in skoraj zagotovo ne bi rešilo problema. :D Bom najprej počakal, da se izteče Prime.

predi ::

Pa ti piše na spletni strani (amazon.de) v zgornjem levem kotu poleg polja za iskanje "Deliver to Slovenia"?

DarwiN je izjavil:

Ja, SLO naslov je vedno default... Tudi če spremenim, nič ne pomaga. V imenu znanosti bi lahko nemški naslov izbrisal iz profila. Za test. Ampak sem prelen in skoraj zagotovo ne bi rešilo problema. :D Bom najprej počakal, da se izteče Prime.

Pa si poskusil dejansko dat izdelke v kosarico in it na checkout? Ker ce imas aktiven prime je cisto mozno da ti povozi default naslov in predvideva da zelis narocat znotraj prime obmocja, kjer praviloma ni omejitve 59eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Sem izbrisal vse naslove, vnesel nove naslove, napolnil košarico in zdaj pri zadnjem koraku odbije stroške pošiljanja.. Torej vse štima.. Ampak sem ta isti test naredil dopoldan in takrat je bila poštnina obračunana kljub vrednosti ~80€. :SSSS

Vmes sem še spremenil naslov za nakup digitalnih vsebin na Amazon.com.. To sem moral storit, če sem želel izbrisat naslove za dostavo.. Pa subscribe&save artikle sem izbrisal..

Skratka, tresla se je gora... Karkoli je pomagalo, zdaj je ok.. Strošek dostave je sicer še vedno omenjen pri vseh artiklih, ampak pri zaključku nakupa potem odšteje skupni strošek dostave.

kixs ::

ah, ti piskotki...

No tole se je hitro rešilo. :D

Grdi, grdi Amazon le ni kaznoval Darwina za izigravanje sistema.

vinkop ::

ja amazon kaj spreminjal, ker včasih sem z enim računom lahko preklapljal med nemškim,angleškim, italijanskim amazonom,sedaj pa lahko odprem samo nemškega ? tudi SMS-a ne dobim A1 omrežje. Pred tremi meseci sem bil na bobu, pa so SMS-i prihajali nemoteno....

Jaz brez problema preklapljam med različnimi Amazoni.

vinkop ::

mtosev je izjavil:

Jaz brez problema preklapljam med različnimi Amazoni.

preko brskalnika mi ne gre, preko aplikacije pa gre....ne vem kje je point, da noče prek brskalnika....
««
69 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27030151 (4571) undertacker
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8124443 (4017) carlosk1966
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376833 (3117) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436262 (19382) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1510606 (9692) Robert

Več podobnih tem