» »

SpeedswitchXP

SpeedswitchXP

dejvidlj ::

:D Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem programom in nastavitvami. Osebno sem ga preiskusil na laptopu Dell D505 in se mi zdi, da ne deluje ravno 100% najbolje, ne vem pa če je za to kriv sam program ali winXP+SP2. Sicer pa se mi zdi, da tudi Dell-ov Quickset ne deluje ravno optimalno, predvsem spreminjanje frekvence pri menjavi power profilov se mi ne zdi ravno najboljše. Opazil sem bug v speedswitch-u, da mi v primeru, ko imam nastavljen dynamic switching profil v določenih primerih zelo hitro preklaplja frekvence(v primeru, da je skoraj idle tudi pod 600 MHz), kar je sicer ql, vendar pa mi hkrati med tem procesor spušča čudne visoke piske, ki so kar moteči. Po odinštalaciji SpeedswitchXP-ja se mi tudi zdi, da power management pod Windowsi dela še bolj čudno kot pred inštalacijo. A obstaja kakšen boljši program za nadzor porabe energije na prenosnikih ali se da SpeedswitchXP kako nastaviti, da bo deloval optimalno? Kako se ga dokončno odstrani(tudi vrednosti v registru), da bo 100% vse delovalo kot pred inštalacijo? Hvala za odgovore, če bodo seveda kakšni.:D
Don`t worry, be happy

OwcA ::

Uporabi raje RMClock.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dejvidlj ::

Se mi je zdel, da obstaja tudi kaj boljšega od speedswitchXP-ja, ta program že precej časa ni bil update-an. A kdo ve mogoče kako bi ga dokončno odstranil s sistema, ker mislim, da se mi je nekam usidral in iz ozadja še vedno nekako deluje...
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Owca, a mi lahko po kmečko razložiš razliko med actual clock in throttled clock v tem programu, ki si mi ga predlagal. Actual clock je večinoma okoli 600 MHz, včasih pa skoči na 800 MHz, če delam na baterijo, throttled pa za približno polovico nižji in bolj niha.
Don`t worry, be happy

OwcA ::

Kakšen procesor imaš?

Sam uporabljam samo PST, v ODCM se (še) nisem poglabljal.

Dačeloma je actual clock, v BIOS-u nastavljena frekvenca, throttled pa dejanska (trenutna). Le-ta se spremnija kot posledica varčevanja z energijo, ideja je, da imaš le toliko kot potrebuješ.

Uporabljaš še kak drug program, ki opravlja podobno nalogo? Včasih se tepejo med sabo. Malo si preberi tudi RightMarkov forum.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

dejvidlj ::

Uporabljam ali sem uporabljal(ker sem ga izbrisal, samo ne vem če uspešno) omenjeni SpeedswitchXP program, ki je sicer videt soliden, samo mam občutek, da ne dela najbolje, kot sem že omenil. Po trajanju baterije nekako dvomim, da je throttled clock to kar ti praviš, ker mi dostikrat kaže, da deluje pod 600 MHz in vendar se na bateriji manj pozna kot takrat, ko je imel speedswitch kontrolo(samo v tem primeru so se neki čudni visokotonski zvoki pojavljali iz računalnika). Hkrati me zanima še zakaj mi v windowsih skos kaže, da procesor teče na 299 MHz RMclockpa med 600 in 800 MHz actual in throttled večinoma do 600 MHz? Vem, da so windowsi zelo nenatančni, samo me vseeno zanimata predvsem ti vrednosti actual in throttled in njun dejanski pomen, ker korelacije ne najdem še posebej, če primerjam ti vrednosti s tisto ki jo kažejo windowsi v control panel-system. Aja, inštaliran imam še Dell-ov Quickset program(najnovejša verzija), ki ima določene profile pripravljene in omogoče modificiranje, samo ne daje pa nobenega nadzora nad taktom procesorja, morda to kaj moti?
Don`t worry, be happy

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejvidlj ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priročni programčki za prenosnike

Oddelek: Programska oprema
393986 (2683) CaqKa
»

Kpowersave - suse9.2 - laptop (centrino)

Oddelek: Programska oprema
9910 (816) jlpktnst
»

Solonote 1556 1.6 tece na 1.2ghz

Oddelek: Strojna oprema
382427 (1928) Lynx459
»

Se da spraviti Pentiuma M 1.5 ghz na manj kot 600 mhz

Oddelek: Strojna oprema
352123 (1419) Damjan Jagar
»

nadzor prenosnika

Oddelek: Programska oprema
51134 (1071) Xplicit

Več podobnih tem