» »

KKS Kamnik disconnecting

KKS Kamnik disconnecting

sponge ::

LP

Imam težave z internetom, ki me grizejo že dolgo časa, in jih počasi ne morem več prenašat.
Sem uporabnik ponudnika KKS Kamnik, kar je mogoče zelo pomemben podatek, mogoče pa ne, boste videli.
Torej težave so se začele pred 2. leti. Če probam opisat, vsake toliko časa ( govorim v nekaj
5 minutah) mi internet enostavno diskonekta za nekaj sekund. Se pravi kot da bi signal izginil in se spet pojavil. Posledično to pomeni da karkoli delam na računalniku prek interneta, neha delovati in se mora spet vzpostaviti, kar pa lahko traja tudi do 20 sec. In verjemite to ni malo. Vsakih 10 min, na višku problema tudi vsakih 5 min, izgubiti povezavo za 20 sec ni prijetno. Pa če brskaš po internetu, gledaš filme online, igraš igrice itd... Se mi je celo zgodilo da sem plačeval nekaj z mastercardom in ravno v tistem trenutku zmanjka povezave potem pa ne vem ali je plačalo ali ne..

Zdaj me pa zanima, ker smo ravno na novo "baje" dobili optiko ( nekaj so le polagali..), predvidevam da problem ni v povezavi med KKS Kamnik in mano (na to se niti ne spoznam toliko), ampak je težava pri meni doma ali pa pri njih "doma".

Mogoče bi bilo potrebno pogledati k modemu, ga zamenjati.. Lepo prosim če ima kdo kak predlog kako stvar rešiti. Ali bi moral zamenjati modem? Zamenjati kable? Ironično.. zamenjati ponudnika? Tega sicer ne nameravam storiti, ker je to edini problem, pa čeprav ubijalski. Ali je mogoče probem le pri KKS Kamniku. Če ima kdo kakšne ideje, bi lepo prosil da jih pove.

5er--> ::

Napaka je lahko kjerkoli na poti od pc-ja do ponudnika. Pri nas je bil npr. telefonski kabel pri enemu drogu, malo precvikan in je, če je pihalo, povezava rada padala (kot se to dogaja pri tebi). Vmes smo tudi menjali ISP (iz Siol na T2 že zaradi cene)... težava se je popravila, ko so telekomovci menjali kabel.

Edit: Kako veš, da ste dobili optiko? Si dobil nov modem in kable k hiši? Ker drugače ti nimaš te optike. Lahko je seveda tudi utp kabel, ki ga imaš potegnjenega po hiši kaj fuč... ali pa ni pravilno zvezan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 5er--> ()

Roadkill ::

Zdravo... no, pa le nisem edini, ki je še vedno na KKS Kamnik. :)

Prvo bi omenil, da KKS Kamnik ni najboljši internetni ponudnik. Ima večkrat izpade in probleme, ampak to kar ti opisuješ je pa tudi za naš KKS preveč.

Po mojem bi bilo potrebno preverit tvoj router in/ali modem. Tole kar se dogaja tebi močno spominja na preobremenitev routerja.
V primeru da uporabljaš router bi ti priporočal, da en računalnik priklopiš direktno na kablski modem. Tako boš lahko videl, ali je kriv router ali ne.

Če kljub direktnemu priklopu na modem problem ostaja pa pokliči na KKS-kamnik (tel spodaj) naj ti oni preverijo linijo. To lahko naredijo brez obiska in se lahko že tako pokaže kje je napaka.

softnet: Servis Softnet Trzin (01) 562 31 40
KKS Kamnik: servis 051 352 555

Mimogrede: Kje v kamniku živiš in od kje ti informacije, da so pri vas vlekli optiko?
Tudi mene namreč precej zanima stanje optike v Kamniku, pa zadnje čase ni nič slišati glede tega. Kakor vem, je optika le na Perovem in v "Metuljčku" (Duplica).
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

tomaz- ::

imaš pravilne informacije glede optike. Drugje zaenkrat ni predvidena. Tudi sam sem ( še vedno )uporabnik KKS, hehe

vem pa zato, ker nam ravnokar obnavljajo cesto v naselju ( no razrit jim jo je uspelo pred novim letom, to je pa tud vse :-(( ) , pa nam je predsednica KS povedala, da optika ni predvidena še en lep čas ne...

Drugač pa moram rečt da pri meni zadeva deluje ok ..

AndyS ::

poglej v error log na modemu...
verjetno ti pada, ko loudaš torrente in se ti modem sesuje zaradi prevelikega števila povezav.

sponge ::

Hvala vsem za odgovore.
Optiko so 100% polagali ( zraven Mekinj pri Kamniku), ker mi je to potrdil tudi serviser zadnjič, ko je prišel preverit situacijo. Preveril je tudi modem, kjer se ni pokazalo nič nenavadnega zadnjih ne vem koliko dni ali mesecev, pustil pa nam je svoj modem, tako da sedaj preizkušamo ali je to res to. Problem je obstajal tudi ko sem prižgal le en računalnik direktno na modem, tako da router tega ne povzroča.

Škoda (ali sreča) da sem očitno edini ki ima te težave, mi pa to pove da je verjetno problem le pri meni in ne pri njih :). Če bomo težavo rešili vas bom obvestil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veljavnost e-mail naslova po prekinitvi razmerja

Oddelek: Omrežja in internet
172976 (2060) nOrO
»

[Pozor] KKS Kamnik

Oddelek: Omrežja in internet
144452 (1169) specing

Zelo razjezen uporabnik SiOLa :/

Oddelek: Loža
182522 (2260) Tody
»

ADSL ali kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
352043 (1438) Roadkill
»

DU Meter vs poraba.softnet.si

Oddelek: Omrežja in internet
162241 (1832) Roadkill

Več podobnih tem