» »

Kako iz ATA33 na ATA100

Kako iz ATA33 na ATA100

ginekolog ::

Imam mamaplato ABIT BF6 z najnovejšim biosom. Koiko vem, mi ta bios omogoča podporo do ATA100. Ker imam tudi disk ATA100, sem si urno nabavil širok kalel za ATA100. A glej ga zlomka, moja plata ima na IDE konektorjih 1 pin preveč, zato ta ata 100 kabel ne gre not.

Vprašanje: Ali lahko ta pin odstranim? Se sploh izplača? Koliko je hitrostna razlika med ATA33 in ATA100? SiSandra mi pokaže, da moj disk zmore največ kao 30mb/s, se pravi da mu je teroretično dovolj ata33. Se motim?

V naprej hvala!

Jani8-)

Jaxx ::

Abit BF6 je BE6-II brez kontrolerja in nikoli ne bo podpiral več kot ATA33! Čeprav bios podpira HPT kontroler, tega na tej plati ni... Glede diska - mam IBM 5400 ATA100 disk, tud cca. 30MB/s, in mi vseeno hitreje dela na ATA100 (VIA686B) kot na prejšnji BX (max. ATA33) plati!

Han ::

BF6 ne podpira ATA100, samo ATA33. Ker je BF6 bios enak tistemu za BE6, katera ima dodaten IDE kontroler - ATA66), te je zavedlo.

Na tvojem mestu ne bi odstranil pina. Rajši naredi luknjo v plastiko... Pridobil tako ali tako ne boš nič.

Današnji IDE diski dosegajo največ nekje 40 MB/s, v povprečju seveda manj. ATA66 ali 100 pride prav, če imaš na istem kanalu dva hitra diska in ju tudi hkrati uporabljaš (kopiranje z enega na drugega npr.).

frudi ::

Han, če imaš dva diska na istem IDE kanalu, ne moreta delovati hkrati! v vsakem trenutku lahko samo en disk piše oz. bere.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Han ::

Imaš prav, frudi. Mea culpa. :8)

Torej, napisati bi moral: ko npr. hkrati uporabljaš diska, priklopljena na svoj kanal...

ginekolog ::

Hvala, prav imate! Res podpira samo ata33;( Sicer pa se strinjam s hanom da ata100 pride prav samo če imaš več hudečevo hitrih disko na1x gor :)

LP

yjj ::

Ni velike razlike, mogoče je samo zaradi predpomnilnika v disku, ki dela na višji frekvenci

kockish ::

yjj, ustrelil si mimo... ATA66/100 omogoce le in samo vecji teoreticni prenos. Trenutni diski itak ne zmorejo vec kot 40mb/s...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP ne zazna enega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151530 (1435) Marjan
»

Kateri nabor za P3/celeron socket 370

Oddelek: Strojna oprema
161471 (1298) SkIDiver
»