Forum » Pomoč in nasveti » Kako iz ATA33 na ATA100
Kako iz ATA33 na ATA100
ginekolog ::
Imam mamaplato ABIT BF6 z najnovejšim biosom. Koiko vem, mi ta bios omogoča podporo do ATA100. Ker imam tudi disk ATA100, sem si urno nabavil širok kalel za ATA100. A glej ga zlomka, moja plata ima na IDE konektorjih 1 pin preveč, zato ta ata 100 kabel ne gre not.
Vprašanje: Ali lahko ta pin odstranim? Se sploh izplača? Koliko je hitrostna razlika med ATA33 in ATA100? SiSandra mi pokaže, da moj disk zmore največ kao 30mb/s, se pravi da mu je teroretično dovolj ata33. Se motim?
V naprej hvala!
Jani
Vprašanje: Ali lahko ta pin odstranim? Se sploh izplača? Koliko je hitrostna razlika med ATA33 in ATA100? SiSandra mi pokaže, da moj disk zmore največ kao 30mb/s, se pravi da mu je teroretično dovolj ata33. Se motim?
V naprej hvala!
Jani
Jaxx ::
Abit BF6 je BE6-II brez kontrolerja in nikoli ne bo podpiral več kot ATA33! Čeprav bios podpira HPT kontroler, tega na tej plati ni... Glede diska - mam IBM 5400 ATA100 disk, tud cca. 30MB/s, in mi vseeno hitreje dela na ATA100 (VIA686B) kot na prejšnji BX (max. ATA33) plati!
Han ::
BF6 ne podpira ATA100, samo ATA33. Ker je BF6 bios enak tistemu za BE6, katera ima dodaten IDE kontroler - ATA66), te je zavedlo.
Na tvojem mestu ne bi odstranil pina. Rajši naredi luknjo v plastiko... Pridobil tako ali tako ne boš nič.
Današnji IDE diski dosegajo največ nekje 40 MB/s, v povprečju seveda manj. ATA66 ali 100 pride prav, če imaš na istem kanalu dva hitra diska in ju tudi hkrati uporabljaš (kopiranje z enega na drugega npr.).
Na tvojem mestu ne bi odstranil pina. Rajši naredi luknjo v plastiko... Pridobil tako ali tako ne boš nič.
Današnji IDE diski dosegajo največ nekje 40 MB/s, v povprečju seveda manj. ATA66 ali 100 pride prav, če imaš na istem kanalu dva hitra diska in ju tudi hkrati uporabljaš (kopiranje z enega na drugega npr.).
frudi ::
Han, če imaš dva diska na istem IDE kanalu, ne moreta delovati hkrati! v vsakem trenutku lahko samo en disk piše oz. bere.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Han ::
Imaš prav, frudi. Mea culpa.
Torej, napisati bi moral: ko npr. hkrati uporabljaš diska, priklopljena na svoj kanal...
Torej, napisati bi moral: ko npr. hkrati uporabljaš diska, priklopljena na svoj kanal...
ginekolog ::
Hvala, prav imate! Res podpira samo ata33 Sicer pa se strinjam s hanom da ata100 pride prav samo če imaš več hudečevo hitrih disko na1x gor :)
LP
LP
kockish ::
yjj, ustrelil si mimo... ATA66/100 omogoce le in samo vecji teoreticni prenos. Trenutni diski itak ne zmorejo vec kot 40mb/s...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win XP ne zazna enega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1530 (1435) | Marjan |
» | Kateri nabor za P3/celeron socket 370Oddelek: Strojna oprema | 1471 (1298) | SkIDiver |
» | Disk, a ima smiselOddelek: Kaj kupiti | 1074 (879) | Spajky |
» | ATA100 disk na ATA33 vodiloOddelek: Pomoč in nasveti | 906 (802) | element |
» | ATA 100Oddelek: Strojna oprema | 2467 (2148) | Putimir |