Forum » Pomoč in nasveti » Težave z grafično kartico
Težave z grafično kartico
jurčk ::
Ko sem danes instaliral eno igro, je po nekaj minutah igranja izginila slika (črn zaslon) in računalnik se ni odzival - sem ga moral resetirati. Poizkusil sem še enkrat in zopet isto. Ko sem pa tretjič ponovno zagnal računalnik in igro se je računalnik sam ponovno zagnal in, ko je prišel v windowse, se je pojavilo poročilo o napaki:
"Računalnik se je zagnal po nepričakovani zaustavitvi. Program Microsoft Windows je zaznal možno napako naprave. Gonilnik prikazovalne naprave ni mogel dokončati operacije risanja. pri proizvajalcu naprave preverite, ali obstaja posodobljen gonilnik. Prosimo obvestite... Zaslonski gonilnik RADEON 9800PRO je verjetno odgovoren za nestabilnost sistema."
No, nato sem odšel na ATI-jevo spletno stran, kjer sem downloadal CATALYST 5.3 Windows XP - Driver dovnload. Stare sem izbrisal instaliral nove, a prvotna napaka je ostala. Ob misli da je kaj narobe z igro sem poizkusil še druge - isti problem. Po nekaj minutah ekran počrni in računalnik zamrzne. Ker se na računalnike ne spoznam Vas prosim za pomoč. HVALA!
"Računalnik se je zagnal po nepričakovani zaustavitvi. Program Microsoft Windows je zaznal možno napako naprave. Gonilnik prikazovalne naprave ni mogel dokončati operacije risanja. pri proizvajalcu naprave preverite, ali obstaja posodobljen gonilnik. Prosimo obvestite... Zaslonski gonilnik RADEON 9800PRO je verjetno odgovoren za nestabilnost sistema."
No, nato sem odšel na ATI-jevo spletno stran, kjer sem downloadal CATALYST 5.3 Windows XP - Driver dovnload. Stare sem izbrisal instaliral nove, a prvotna napaka je ostala. Ob misli da je kaj narobe z igro sem poizkusil še druge - isti problem. Po nekaj minutah ekran počrni in računalnik zamrzne. Ker se na računalnike ne spoznam Vas prosim za pomoč. HVALA!
ganzi ::
Znan problem. Take probleme sem imel včasih z radeon 8500 nesel naseris in so jo zamenjali.
Lahko poskusiš nanjo usmerit kak dodaten ventilatror če se mogoče pregreva.
Hm kaj pa sistem , da ni preveč zabasan? Kdaj so bili windowsi nazadnje nameščeni?
LP
Lahko poskusiš nanjo usmerit kak dodaten ventilatror če se mogoče pregreva.
Hm kaj pa sistem , da ni preveč zabasan? Kdaj so bili windowsi nazadnje nameščeni?
LP
jurčk ::
Najprej hvala za pomoč Ganzi!
Windovsi so bili nazadnje nameščeni dobre 3 mesece nazaj (ko sem formatiral računalnik)... ah mislm da je najbolš, da grem kar na servis - itak je še v garanciji (z ostalimi komponentami vred).
lp.
Windovsi so bili nazadnje nameščeni dobre 3 mesece nazaj (ko sem formatiral računalnik)... ah mislm da je najbolš, da grem kar na servis - itak je še v garanciji (z ostalimi komponentami vred).
lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurčk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8202 (5651) | m0LN4r |
» | Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1887 (1723) | Brias |
» | Servis - po prevzetju zaznane napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 3829 (2797) | solatko |
» | računalnik se restartaOddelek: Pomoč in nasveti | 1602 (1247) | podreberek |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3629 (2696) | Bostjan99 |