Forum » Pomoč in nasveti » Je disk umrl?
Je disk umrl?
fyan ::
Imam problem, ki ga sam ne znam rešiti: na računalniku, ki je najmanj 4 leta deloval povsem normalno in v tem času ni bil nadgrajen, se je v zadnjem času začel pojavljati sledeč problem: računalnik med delovanjem zmrzne, po ponovnem zagonu pa se Win XP ne zaženejo. V BIOSu pod CMOS setup pod primary master, kjer bi moral biti disk, piše "not installed". Težavo sem včasih rešil z uporabo funkcije "detect all HDD" in to je pomagalo za nekaj dni. Zdaj pa mi diska ponavadi sploh ne zazna več, če pa že, se po restartu vse ponovi, tako da je računalnik trenutno neuporaben.
Sposodil sem si prijateljev disk (800 MB :)), ki pa deluje brez problemov (priklopil sem ga na iste kable kot starega), zato domnevam da je težava v disku in ne kje drugje. Mislite, da je disk umrl?
P.S. disk je IBM 80GB (ne vem, kateri model), star 4 leta.
Sposodil sem si prijateljev disk (800 MB :)), ki pa deluje brez problemov (priklopil sem ga na iste kable kot starega), zato domnevam da je težava v disku in ne kje drugje. Mislite, da je disk umrl?
P.S. disk je IBM 80GB (ne vem, kateri model), star 4 leta.
zee ::
disk šel ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
tec ::
*off* letos je taka sezona. Jest sem jih dobil ze enih 20 za podatke resit...razlicnih proizvajalcev...vkljucno z maxtorjem od zene. Dober da vsak vecer backup delam ;-)
*on* Ce nimas nic nujnih podatkov gor, ga probej mal porihtat s kaksnimi programi. Spinrite al pa hdd regenerator...oz. nekaj v tem smislu. Bos bolj zagotovo vedel, kaj bi lahko bilo narobe.
*on* Ce nimas nic nujnih podatkov gor, ga probej mal porihtat s kaksnimi programi. Spinrite al pa hdd regenerator...oz. nekaj v tem smislu. Bos bolj zagotovo vedel, kaj bi lahko bilo narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23694 (9794) | darkolord |
» | Samsung začel proizvodnjo 32-TB SSD-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 16553 (12874) | MrStein |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3466 (2693) | Voluharr |
» | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9832 (6872) | MrStein |
» | I have an Apple problem ;)Oddelek: Operacijski sistemi | 1344 (950) | Skrat |