Forum » Pomoč in nasveti » ide vprašanje...
ide vprašanje...
niquid ::
imam 2x HDD, 1x DVDROM, 1x CD writer.
zanima pa me kako bi to bilo najboljse povezati.
trenutno je tako:
primary master: HDD
- slave: CD writer
secondary master: HDD
- slave: DVDROM
1. bi bi bilo boljše če bi kaj spremenil in zakaj???
2. pa je to res da mora biti master drive na koncu ide kabla ali je vseeno?
3. pa še zadnje: je boljše da dodam vsem napravam svoje tocne pozicije (master, slave) ali lahko dam kar cable select??
4. še to sem pozabil: lahko na en ide kabel priklopim DVDROM in CD writer?
hvala
zanima pa me kako bi to bilo najboljse povezati.
trenutno je tako:
primary master: HDD
- slave: CD writer
secondary master: HDD
- slave: DVDROM
1. bi bi bilo boljše če bi kaj spremenil in zakaj???
2. pa je to res da mora biti master drive na koncu ide kabla ali je vseeno?
3. pa še zadnje: je boljše da dodam vsem napravam svoje tocne pozicije (master, slave) ali lahko dam kar cable select??
4. še to sem pozabil: lahko na en ide kabel priklopim DVDROM in CD writer?
hvala
- spremenil: niquid ()
SasoS ::
1. Kaj je boljše se da debatirat. Načeloma ni velikih razlik. Jaz imam diske skupaj in optične enote skupaj.
2. vseeno. na koncu more bit samo če je edina enota na kablu zato da je kabel električno terminiran in ne "visi" v zraku.
3. nastavi z jumperjem.
4. sure, zakaj ne.
2. vseeno. na koncu more bit samo če je edina enota na kablu zato da je kabel električno terminiran in ne "visi" v zraku.
3. nastavi z jumperjem.
4. sure, zakaj ne.
Jeebs ::
IDE vodilo deluje z hitrostjo, s katero je spodobna z njim komunicirati najpočasnejša naprava na njem. Torej, če je disk hitrejši od CD-ROMa in sta oba na isti ''žici'', potem bo tudi disk prenašal podatke največ z hitrostjo, ki jo je sposoben CD-ROM.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
To ni res...obstaja stvar ki se ji reče independent device timing. Problem je lahko le če ena naprava ne podpira UDMA. V tem primeru je bolje da je na svojem kanalu. Če sta pa obe UDMA z različnimi hitrosti pa ni težav.
Hvala za popravek, tega tud jst nism vedu. BTW, kako pa veš, če ima naprava UDMA?
UDMA2 == ATA33...UDMA6 == ATA133. Kakšne starejše naprave podpirajo samo MultiWord DMA (ki ni isto) oz. PIO4 ali manj...
Kaj pa tista cifra na koncu potem pomeni? UDMA6 al pa 2?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3466 (2693) | Voluharr |
» | install winXP ko dvdrom ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 880 (751) | nicjasno |
» | pri snemanju cd-ja javlja napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 1625 (1448) | schwarzvald |
» | Asus P5B + ATA133 disk/ata cdromOddelek: Strojna oprema | 1105 (946) | Vuli |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1116) | Hana |