» »

Katera klima

Katera klima

««
141 / 142
»»

energetik ::

jest10 je izjavil:

energetik je izjavil:

Ne verjamem, tole ima skoraj gotovo pumpico za kondenz, ki črpa vodo iz notranje v zunanjo enoto -

Nima punpice.
Notranja in zunanja enota imata vsaka svoj "rezervoarček" za konenz, ki ga sprazneš, ko ti klima zateži.
Lahko pa na odtok montiraš cevko in ti stalno teče ven
No, to pa je bedno, glede na to da tudi najcenejša prenosna klima ima to pumpico. Ampak zakaj ima potem toliko povezovalnih cevi?
vires in numeris

katimm ::

Prilagam slike placljivega testa iz zps revije ce koga zanima...

https://ibb.co/XxqKHrsh
https://ibb.co/bgN8MfMM
https://ibb.co/JRY2zXHN

Zgodovina sprememb…

• spremenil: katimm ()

tony1 ::

Zahvaljen za tovariško potezo.

Ah, ta zagretost za varčevanje, še ZPS je sfukal samega sebe... Morda gre za kakšen super duper model, ampak doma so tri Samsungove klime, pa so vse tri nekje v (pod)povprečju, da ne rečem srednja žalost...

Raje kupite kaj drugega, ali najcenejšega kitajca ali pa top šit japončka.

DamijanD ::

Čudno se mi zdi, da iz notranje enote ne priteče nič kondenza (videti pa tudi ni, da bi kje kaj zamakalo). Saj verjetno lahko počasi po uparjalniku polijem vodo, tako da preverim a bo kaj priteklo ven, a ne?

MadMax ::

katimm, hvala! Sicer iz vesolja vidno kdo je plačal za test, zato bi bil greh plačat še za vpogled članka...

DamijanD, seeveda lahko.
Preventivno pri ugasnjeni, da ne bo kak ionizator zabliskal ;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Forex86 ::

Naj kaj moram biti pozoren pri stropni klimi?
V igri je SUZ M 35 VA + SLZ M 35 FA 2.
Kaj predlagate od Midee ali Gree?
Hvala

Forex86 ::

Forex86 je izjavil:

Naj kaj moram biti pozoren pri stropni klimi?
V igri je SUZ M 35 VA + SLZ M 35 FA 2.
Kaj predlagate od Midee ali Gree?
Hvala

Anyone?

Veron ::

Ima kdo izkušnje z kondenz pumpam (ker ni padca)? So res tako grozne?

Po specifikacijah ima vsega 16db glasnost, kar mi čudno, da bi se iz hodnika slišala v spalnico ali pač?

IL_DIAVOLO ::

Monter pravi da mi jo zrihta in zmontira za 700€.

Tako kot so simpl te naprave, verjetno nimas kaj komplicirat.

https://si.hisense.com/izdelki/obdelava...
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

AnubisOfDoom ::

Zdravo, kdaj se kupuje klimo? Ali ze zdaj kontaktiramo izvajalce ali pocakamo na September, Oktober, November ali se kasneje?

Sept/okt imajo še dela s TČ. Meni se zdi pravi termin od novembra naprej. Itak pa se najbolj osredotoči na to, da ne bo šalabajzer. Kar boš spoznal najkasneje takrat, ko bo hotel odpreti ventile brez vakumiranja..
vires in numeris

socialec ::

energetik je izjavil:

Sept/okt imajo še dela s TČ. Meni se zdi pravi termin od novembra naprej. Itak pa se najbolj osredotoči na to, da ne bo šalabajzer. Kar boš spoznal najkasneje takrat, ko bo hotel odpreti ventile brez vakumiranja..

V vrsto se postavit čimprej. Samo ne vem, da bi kdo bil tak hud nesposobnež... Mogoče res javi kakšno napako f0 (menda premalo plina, poglejte) v 6-12 mesecev ponekod ampak to ni velika težava niti, če ni garancije, res zoprnija je pa dodatno čakanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Hvala. Nameravamo namestiti eno enoto na steno v hodnik, ki bo v poletnih noceh in vecerih hladila 2 spalnici. Vsega skupaj s hodnikom ca. 35-40 m^2. Koliko kW hladilne moci se jemlje za tako povrsino? Zaradi dokaj ugodnih cen bomo verjetno izbrali enega premium proizvajalca, Mitsubishi, Daikin ali kaj podobnega.

Še enkrat, nima veze površina prostorov, ampak predvsem (po vrsti):
- število in velikost osončenih oken brez zunanjih senčil
- porabljen štrom za aparate v teh prostorih
- izolacija zunanjih sten in stropa
- št. oseb, ki tam večji del dneva prebivajo.
vires in numeris

Ti dve sobi imata vsaka eno okno (z zunanjimi sencili) na severni strani. Nobenih elektronskih naprav, ki bi bile stalno priklopljene ni (razen kaki polnilci mobitelov, itd.). Je starejsi blok, mislim da je izolacije ca. 5-10 cm. Ponoci spijo 4 osebe v teh dveh spalnicah.

A od drugod v stanovanju pa ne prihaja toplota? Ker je to severna stran in samo spalnice, bo tudi 3,5kW enota čez glavo dovolj - seveda boste morali imeti ponoči vrata spalnic vsaj malo odprta, ali pa čez dan ornk podhladiti, da potem lahko vrata zapreš.
vires in numeris

Mislim, prihaja, ampak bodo notranja vrata v ostale prostore zaprta. Ja, to mi je jasno, da bodo vrata morala bit malo odprta, ampak sej to ze imamo zaradi zraka :)

ZveeZ ::

Jaz bom jeseni zamenjal trenutni GREE 7.5kw trojcek za 3 single splite. Zaradi nevakuumiranja delujejo bolj bogo (ko je pozimi zelo mrzlo, pihajo mlacno cim sta vklopljeni 2 klimi socasno). Vakuumiranje in menjava plina ne pride v postev, ker imam namen povecat udobje.

Zato bom kupil 3 razlicne klime in bi bil vesel predlogov.
Klime so v uporabi cca 10 mesecev na leto in so primarni oz edini vir ogrevanja.
- vse tri morajo imeti samocistilno funkcijo notranje enote (UV zelo zazeljen)

- ena bo sla v otrosko sobo cca 8m2 in zato mora imeti kar se da nizko minimalno moc in zelo tiho delovanje
- druga bo sla v spalnico cca 18m2 in je prioriteta tiho delovanje
- tretja bo grela dnevno/kuhinjo in ostale prostore in sem ze odlocen, da bo 3.5kw. Mora pa imeti senzor prisotnosti, da ne piha nonstop direktno v osebe.

Budget za vse 3 bi bil nekje 4-5k, montaza bo v lastni reziji.

starfotr ::

Daikin, micka ali fujitsu. Vse glej višji razred in zagotovo ne boš falil.

Obstoječe klime pa prodaj. Je veliko gree fanov, ki onanirajo na te kitajce, tudi v te temi.

Ganon ::

Ena stvar je jasna. Vedno narediš ravno obratno, kar ti predlaga starfotr in zadeneš v polno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Vzamem 3x ururu sarara za cca
8k pa imam mir:)))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

1x je slabo kupil, pa se kar misli da je pametnejši od monterjev in bo po svoji logiki(upam da imam prav) naredil se enkrat narobe lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

VelkBla ::

ZveeZ je izjavil:

- tretja bo grela dnevno/kuhinjo in ostale prostore in sem ze odlocen, da bo 3.5kw. Mora pa imeti senzor prisotnosti, da ne piha nonstop direktno v osebe.

Sem spraševal različne monterje in prodajalce in mi je vsak povedal "svojo" verzijo. Nekatere klime imajo 3D air flow (Toshiba?), ni pa popolnoma enako 3D senzorju prisotnosti kot ga ima recimo Mitsubishi LN serija. Baje ta senzor ne zaznava vsak tvoj premik, da potem takoj obrne šobe stran in s tem prepreči direktno pihanje v osebe, pomojem je bolj mišljeno, če sediš nekje za mizo ali pa sediš na kavču. Pa da so taki senzorji radi občutljivi na strele in podobno, ampak ok.

Jaz sem se odločil potem brez senzorja. Lahko nastavim tudi tako, da so lamele fiksne in samo piha v eno smer, ali pa premikanje lamel kar tudi prepreči, da bi direktno pihalo vate.

IL_DIAVOLO je izjavil:

1x je slabo kupil, pa se kar misli da je pametnejši od monterjev in bo po svoji logiki(upam da imam prav) naredil se enkrat narobe lol

Leti to name?
Ce ja, si jo pihnil mimo.
Kupil sem 2 trojcka. Tistega, ki sem ga montiral sam, deluje se dandanes BP.
Od nekega monterja, ki promovira samo Mitsubishi, ker mu je pac najlazje montirat, ne mores dobiti objektivnega odgovora kaj je res najboljse zate.
O kvaliteti montaze brez vakuumiranja in nepoznavanja osnov elektricnih instalacij pa ne bom niti izgubljal besed.

Ce je tak monter pametnejsi od mene, sem res glup.

VelkBla je izjavil:

Sem spraševal različne monterje in prodajalce in mi je vsak povedal "svojo" verzijo. Nekatere klime imajo 3D air flow (Toshiba?), ni pa popolnoma enako 3D senzorju prisotnosti kot ga ima recimo Mitsubishi LN serija. Baje ta senzor ne zaznava vsak tvoj premik, da potem takoj obrne šobe stran in s tem prepreči direktno pihanje v osebe, pomojem je bolj mišljeno, če sediš nekje za mizo ali pa sediš na kavču. Pa da so taki senzorji radi občutljivi na strele in podobno, ampak ok.

Jaz sem se odločil potem brez senzorja. Lahko nastavim tudi tako, da so lamele fiksne in samo piha v eno smer, ali pa premikanje lamel kar tudi prepreči, da bi direktno pihalo vate.

Naceloma naj bi se ta senzor dalo tudi izklopit. Morem malo prebrskat kako delujejo senzorji razlicnih proizvajalcev.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Saj je rekel za daikin - ururu sarara. To je top izbira. Samo penezev ne bi dal na sunce. To je ves problem.

starfotr je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Saj je rekel za daikin - ururu sarara. To je top izbira. Samo penezev ne bi dal na sunce. To je ves problem.

je rahlo overkill za moje potrebe. dodam se par jurjev pa imam talno in lahko pustim trenutne Gree za poletje.
3*2.5k€+ za 50m2..

easyrider3 ::

Zdaj ali ta monter nima pravega orodja,da ne zna pravilno narediti ali je pa nesposoben ali po domače povedano jebe se mu kako skupaj zveže električno napeljavo. Na trgu se prodajajo veliko takih in onakih priključkov kateri odgovarjajo za vsako klimo saj nekatere imajo drugačne priklope vendar vsak monter bi to moral imeti.
Kabelni čeveljček na vilico bi v tem primeru bil idealen vendar kakor se vidi na sliki monter tudi kabelne čeveljčke ne zna stiskati ali pa nima pravih klešč.

Pa tudi žice je preveč na dolgo ogulil od izolacije

Zgodovina sprememb…

easyrider3 je izjavil:

Zdaj ali ta monter nima pravega orodja,da ne zna pravilno narediti ali je pa nesposoben ali po domače povedano jebe se mu kako skupaj zveže električno napeljavo. Na trgu se prodajajo veliko takih in onakih priključkov kateri odgovarjajo za vsako klimo saj nekatere imajo drugačne priklope vendar vsak monter bi to moral imeti.
Kabelni čeveljček na vilico bi v tem primeru bil idealen vendar kakor se vidi na sliki monter tudi kabelne čeveljčke ne zna stiskati ali pa nima pravih klešč.

Pa barvno slep je bil (N).

ZveeZ je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Leti to name?
Ce ja, si jo pihnil mimo.
Kupil sem 2 trojcka. Tistega, ki sem ga montiral sam, deluje se dandanes BP.
Od nekega monterja, ki promovira samo Mitsubishi, ker mu je pac najlazje montirat, ne mores dobiti objektivnega odgovora kaj je res najboljse zate.
O kvaliteti montaze brez vakuumiranja in nepoznavanja osnov elektricnih instalacij pa ne bom niti izgubljal besed.

Ce je tak monter pametnejsi od mene, sem res glup.

Potem si pa najdi taksnega ki zna pravilno oceniti, kaj pase v specificen prostor. 3 razlicne klime za 50m2 prav gotovo ni optimalno.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Potem si pa najdi taksnega ki zna pravilno oceniti, kaj pase v specificen prostor. 3 razlicne klime za 50m2 prav gotovo ni optimalno.

Zal ni druge, ce zelim imeti zaprta vrata. Zato gledam za klimami s cim nizjo minimalno mocjo.

edit: je pa tudi velik izziv najdet sposobnega monterja oz lociti kvalitetnega od salabajzerjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

easyrider3 je izjavil:

Viličasti priključek ni ustrezna izbira v skoraj da nobenem primeru, saj lahko izpade in še površina je manjša. Okrogel (kot je na sliki original za PE) je prava izbira. Prav tako ne bi bilo nič narobe, če bi jih uporabil tudi za preostale priklope. Lahko bi vsaj tulce uporabil, na primer za preostalo.

Verjetno je orodje in tudi kabelske zaključke kupil pri kitajcu. Torej najceneje možno in povsem neustrezno.

ZveeZ je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zal ni druge, ce zelim imeti zaprta vrata. Zato gledam za klimami s cim nizjo minimalno mocjo.

edit: je pa tudi velik izziv najdet sposobnega monterja oz lociti kvalitetnega od salabajzerjev.

Kvalitetnega klima monterja za montažo šrota ne boš dobil. Če hočeš vse skupaj dobro, je samo v kompletu (top tier klima vendor+kvalitetn monter).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

starfotr je izjavil:

Kvalitetnega klima monterja za montažo šrota ne boš dobil. Če hočeš vse skupaj dobro, je samo v kompletu (top tier klima vendor+kvalitetn monter).

Problem nastane, ce ti salabajzer proda in montira top tier klimo.
Jaz sem vesel, da sem takrat kupil trojcka za 1.2k€, ker ce bi kupil kaj kvalitetnega in bi mi tako zajebali montazo, bi znorel.

Sem se pa zavedal, da ne bo nekega hudega obdobja, ampak sem med adaptacijo raje prisparal na necemu, kar se lahko kasneje z lahkoto zamenja. Pac denarja ni bilo neomejeno.

Kako pa iščeš monterja, ce ni skrivnost.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

bbbbbb2024 ::

Veron je izjavil:

Ima kdo izkušnje z kondenz pumpam (ker ni padca)? So res tako grozne?

Po specifikacijah ima vsega 16db glasnost, kar mi čudno, da bi se iz hodnika slišala v spalnico ali pač?

Ne, kje pa, ni tako grozno. Jaz jo imam na eni notranji enoti. Vklopi se morda 4x na dan, če je visoka vlaga, za mogoče 3 sekunde. Potem neha. Ko ni toliko vlage, se vklopi 1x na dan. Zopet za par sekund.

Sliši se, a pravim, to je za kratek čas. Problem bi bil, če crkne, potem bi ti voda kapljala iz klime in vse spacala.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kako pa iščeš monterja, ce ni skrivnost.

Vcasih sem ga po priporocilih. Never again.

Sedaj ga pa ne iscem.

easyrider3 je izjavil:

To je še dobro, pri meni so žičke iz mehkega vodnika štrlele na vse strani in je bil skoraj stik L-N. Še dobro da sem iz firbca odprl...
Seveda sem potem šel popravit še na zunanjo enoto...
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Vitt ::

ZveeZ je izjavil:

Problem je, kako najti tako klimo. V tehničnih podatkih mislim da relevantnega podatka ni.
Kot sem pisal, moj kitajc (C&H) pri nizkih zunanjih temperaturah dela z zelo nizko minimalno močjo (npr. pri 20°C nekaj čez 100W) in je povsem ok, a problem je, da ta z višanjem zunanje temperature precej raste
Kako naj vem, da recimo pri Daikinu ne bi imel tega problema. Lahko da bi celo še bolj hladila (glede na predvidoma večji izkoristek)

Če ima kdo kake konkretne številke za kateregakoli proizvajalca/model (izmerjene, ne iz kataloga), se priporočam

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vitt ()

Lonsarg ::

Ne vem jaz bi Mitsubishi katalogom vseeno vsaj priblizno verjel :)

In zelo nizko moc hlajenja in hkrati tudi nizko moc pihanja imata recimo AY15 in AY20 (AY20 obstaja v solo nacinu, AY15 le v kombinaciji z Multi split).

AYxx serija je menda super, jaz bom imel sicer AY35 amlak se ni zmontirano.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

V katalogu ne bo pisalo, kako je/ali je minimalna moč odvisna od zunanje temperature, v tem je problem

Saj pihanje (m3/h) je v bistvu se bolj pomembno kot minimalno moc hlajenja. Ce prevec hladi bo ze ustavil avtomatsko pa potem spet zacel ko se temperatura dvigne, ce pa prevec piha pa je vec sans da nadlezen pih do tebe pride. In AY15/20 imata 47l/s oziroma 170m3/h.

Sicer pa jaz niti slucajno, ne glede na pihanje, ne moremm biti v isti sobi kot klima. zato se bom zanasal na hodnisko klimo da podhladi se ostale prostore, malo ker bodo cez dan odprta vrata, malo pa racunam ponoci da bo prezracevalni sistem vseeno okoli sproti raznosil. Ampak to zgolj malo, glavnino se bo moralo podhladit iz hodnika se predno zaprem vrata.

Zakaj pa ne namestis klime v najbolj velik prostor, kar hodnik vsekakor ni?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

To da se bo kompresor ustavil ti ne bo prav veliko pomagalo, ker ti potem vso vlago iz uparjevalnika vrne v prostor, kdaj bo pa spet vklopilo je odvisno od prostora in klime ... moja zlepa ne vklopi spet, ker ima histerezo 2°C, ne vem če imajo katere manj ali če se to na kateri da nastavit in tega podatka tudi ni v katalogih. Za nekatere klime sem sicer to našel v opisu delovanja v service manualu, a vse kar sem gledal mislim da je imelo histerezo 2°C. Ali pa da bi vsaj bila možnost, da bi se tudi notranji ventilator ustavil, ko se kompresor ustavi, kar moja nima, da vsaj vlago ne vrne nazaj ...

Zgodovina sprememb…

Vitt je izjavil:

To da se bo kompresor ustavil ti ne bo prav veliko pomagalo, ker ti potem vso vlago iz uparjevalnika vrne v prostor, kdaj bo pa spet vklopilo je odvisno od prostora in klime ... moja zlepa ne vklopi spet, ker ima histerezo 2°C, ne vem če imajo katere manj ali če se to na kateri da nastavit in tega podatka tudi ni v katalogih. Za nekatere klime sem sicer to našel v opisu delovanja v service manualu, a vse kar sem gledal mislim da je imelo histerezo 2°C. Ali pa da bi vsaj bila možnost, da bi se tudi notranji ventilator ustavil, ko se kompresor ustavi, kar moja nima, da vsaj vlago ne vrne nazaj ...
Ja, to je problem, očitno ima velika večina klim 2K histrezo termostata, zakaj je tako nimam pojma.
In potem prostor podhladi, kompresor izklopi, in vsaj v masivni izolirani hiši lahko traja tudi 12h ali več (tudi 1 dan!), da se temp. spet dvigne za 2k, ko kompresor spet štarta. Vmes imaš pa lahko 1 tono vlage v luftu, pa klima ne bo mrdnila.
Torej moj primer: nastavljeno imam 24°C, v bajti je pa par desetink več. Klima začne delati in jasno takoj preide na absolutni minimum moči - s tem potem vztraja, dokler v mansardi na senzorju klime ne pade pod 22°C (senzor je pa pod stropom mansarde). Kar pomeni, da bo pri tleh in v pritličju že ledenica. To lahko traja tudi 1dan. Ta čas se bo masa bajte podhladila. Preden bo temp. spet dosegla 24° in kompresor vklopil, bo minilo vsaj 1 dan. Tako delovanje je dobesedno katastrofa, 1 dan ledenica, 2. dan pa vlaga na kubik.
Zato sam nastavim urnik, da vsakih par ur kakšne pol ure dela na max. razvlaževanje, nato se ugasne.
vires in numeris

aborko ::

Jst še vedno težko razumem kako lahko nekih 800W hlajenja (razvlaževanja) podhladi hišo. Koliko imate dnevno porabo štroma v hiši? Pri nas je nekih 12 kWh dnevno in večina gre v toploto. Že en človek proizvaja 100W če nič ne dela. Kje je šele potem vsa toplota ki pride v hišo preko vseh sten, oken, strehe, zračenja, pa čeprav imate zunanja senčila se tega kar nabere. Pri nas 90m2 lahko laufa klima 24/7 na min (dry mode = ~180W) pa temperatura ne pade pod 22 stopinj.

tony1 ::

Moderne hiše so zatesnjene ko mišnica z mačkonom Tomom, z ritjo parkirano vanjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

aborko je izjavil:

Jst še vedno težko razumem kako lahko nekih 800W hlajenja (razvlaževanja) podhladi hišo. Koliko imate dnevno porabo štroma v hiši? Pri nas je nekih 12 kWh dnevno in večina gre v toploto. Že en človek proizvaja 100W če nič ne dela. Kje je šele potem vsa toplota ki pride v hišo preko vseh sten, oken, strehe, zračenja, pa čeprav imate zunanja senčila se tega kar nabere. Pri nas 90m2 lahko laufa klima 24/7 na min (dry mode = ~180W) pa temperatura ne pade pod 22 stopinj.

Ne želimo vsi imeti 22. Meni je poleti ok okrog 25 (tisto, kar kaže termometer zraven mene, ne tisto kar kaže klima na steni)
Kuha se pa bolj malo poleti, priprava tople vode je centralna, hladilnik porabi okrog 1kWh dnevno, ni nekih večjih virov toplote ...
A ta tvoja klima dela (za razliko od moje) s 180W tudi ko je zunaj recimo 35°C? Katera firma/model ?

Zgodovina sprememb…

aborko je izjavil:

Med tednom nekje med 9-12kWh dnevno. 12/24= 0,5kW povprečnega gretja. Čez okna ne pride dobesedno nič, so vsaj v senci ali za zunanjimi roletami, fasada 15cm, streha 20cm izolacije.
Klima pa gre do Pmin=180W, to je pri nizkih zunanjih temp. nekje 900-1000W hlajenja...

Saj med vikendom, ko smo veliko doma, kuhamo, sesamo itd, takrat minimum lepo spelje skozi dan.
vires in numeris

denabiker ::

Kar se tiče monterjev, jaz jih nekaj v moji okolici poznam, ko nimajo nobene veze tipi s tehniko, da bi sploh hodili v tehnično šolo, pa sploh kaj delali s tehniko, 2 gostinca delata od sončnih elektrarn do klim na polno. En mesar tudi klime montira. Pač tako je, potem pa se ne čudit nad takšnimi cvetkami.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zakaj pa ne namestis klime v najbolj velik prostor, kar hodnik vsekakor ni?
Saj za backup je v veliki dnevni/kuhinji za kake konice.

Ampak sam za backup, sicer pa hodnik ker imamo pravilo nikoli vklopljena klima v tistem prostoru kjer je nekdo notri. Jaz se za silo prezivim pihanje ce je pac treba shladit, zena pa niti 5 min ne.

Sj ce bo hodnik shlajen na 23 bo lepo propagiralo prijetnih razvlazenih 25 stopinj v ostale, ce je manj nas ze zebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()
««
141 / 142
»»